Zsámbéki-medence
Levél a szerkesztőnek:

Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin
Munkavállalói szűrőprogramot indít a budaörsi szakrendelő
2019. október 8.
RÉGIÓ


Új elemmel bővül a Budaörsi Egészségügyi Központ szolgáltatási portfóliója: a szakrendelő a munkavállalók széles körének kínál egészségügyi szűrést. A budaörsi cégek és magánszemélyek a bevezetés időszakában kedvezményt is kapnak a szűrővizsgálatok árából Tovább >>>

Herceghalmi szállodába supervisor pozícióra munkatársakat keresünk. Bérezés: 200.000.-Ft-tól
Amit biztosítunk: -meleg étkezés -munkaruha -utazási hozzájárulás
Amit elvárunk: -tiszta, precíz munkavégzés - jó kommunikációs készség - tapasztalat
Feltétel: Minimum iskolai végzettség: érettségi
Jelentkezés: +36 70 332 2617 klement.otto.mobile@gmail.comNyomtasson olcsón!
Jó minőségű nyomtató kellékanyagok (toner, tintapatron, szalag stb.) megbízható szakembertől kedvező áron, garanciával, kívánságra házhoz szállítással, üzembe helyezéssel is!
Canon, HP, Epson, Samsung, Brother, Lexmark stb.
Ugyanitt nyomtató javítás, felújított nyomtatók garanciával, csere, beszámítás, kölcsönzés. Másolás, fekete-fehér és színes nyomtatás igény szerint, szövegszerkesztés, tanácsadás.
Tel.: 20-921-6851 tonio@zsambekimedence.hu

Pilóta nélkül, avagy a drónok kora
2018. november 27.
TECHNIKA


Két rövid, a témába vágó hírrel kezdte előadását Szepessy Kornél, a HungaroControl (a magyar légiforgalom iránytásáért felelős állami vállalat) vezérigazgatója. Az első: cigarettacsempészeket fogtak el az ukrán-magyar határon (eddig semmi különös), akik drónokkal (na, innen már érdekes) juttatták át az „árut” a határon. A második: pár nappal ezelőtt egy drón a biztonságosnak tartott távolságon belül közelített meg egy utasszállító repülőgépet, miközben az utóbbi éppen leszálláshoz készült a Liszt Ferenc (aka Budapest Ferihegy) repülőtérhez közeledve. Tovább >>>

ÁLLÁS MUNKA Biatorbágy, Budakeszi, Budaörs, Budajenő, Bicske, Etyek, Herceghalom, Mány, Páty, Perbál, Telki, Tök, Zsámbék

Iskolamosdó Felújítási Program Pilisjászfalun is
2018. november 20.
RÉGIÓ


Ebben az évben négy hátrányos helyzetű vidéki általános iskola elavult vizesblokkjának teljes felújítására került sor az Unilever Magyarország által kezdeményezett Domestos Iskolamosdó Felújítási Programban, amely 2015-ös indulása óta több mint 3000 gyermek iskolai higiéniás körülményeit tette korszerűvé és kellemesebbé. A közönségszavazással megválasztott nyertes tanintézmények közül november 15-én a Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskolában vehették át az újjáépített mosdókat a gyerekek Tovább >>>

Korai felismeréssel a szövődmények ellen
2018. október 15.
EGÉSZSÉG


"Miközben Magyarország a diabétesz (cukorbetegség) gyakoriságát illetően az európai középmezőnyben foglal helyet, a betegség szövődményeiből eredő lábamputációk száma (lakosságarányosan) nálunk a legnagyobb, közel évi négyezer" - ezzel a sokkoló adattal vezette be előadását Dr. Kempler Péter professzor azon a sajtótájékoztatón, amit a II. kerületi Szent Ferenc kórházban tartottak az új Pest-megyei Neuropátia Centrum avatásán. Tovább >>>

Alfa hullámokkal a gyógyulás útján
2018. szeptember 9.
EGÉSZSÉG


Ügyesen manőverez az űrhajó a világűrben. Sorra kerüli ki az akadályokat, miközben folyamatosan gyorsul. Haladása hamarosan egyenletessé válik, szinte kisimul. Ahogyan a másik monitoron is szemmel láthatóan simulnak ki a nemrég még zaklatottságot, feszültséget mutató ábrák. A kis páciens látható örömmel terelgeti űrhajóját a hipertérben, miközben agyhullámai egyre inkább a teljes ellazultságot jelentő alfa állapotot tükrözik. Tovább >>>

Térfelújítás és útépítés Zsámbékon
2018. július 18.
RÉGIÓ


Megkezdődtek Zsámbékon a Szent István tér és környéke felújítási munkálatai. A Polgármesteri Hivatal tájékozatása szerint a következő korlátozásokra kell számítani Zsámbék központjában:
2018. június 18-tól: gyalogos forgalom korlátozásra kell számítani a gyógyszertártól a lángososig, a park felőli részen. Gyalogos forgalom a Szent István tér Tourinform felőli oldalon.
2018. július 17-től: Szent István tér teljes autóforgalom elöli lezárása. Gyalogos forgalom korlátozottan engedhető.
2018. augusztus: Etyeki út-Mányi út - Szent István tér csomópont átépítése. Félpályás útlezárás, lámpás irányítás mellett.

A COLOR TOURS KFT BUDAPEST KÖRNYÉKI MENETRENDSZERINTI JÁRATAIRA AUTÓBUSZ-VEZETŐKET KERES
BAJNA, NAGYSÁP, SZOMOR, GYERMELY, BIATORBÁGY, BICSKE, ETYEK, ÉRD, SÓSKÚT, TÁRNOK, HERCEGHALOM, MÁNY, ZSÁMBÉK, PÁTY, BUDAKESZI, TELKI, BUDAJENŐ, PERBÁL, TÖK, TINNYE TELEPÜLÉSEKRŐL.
A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

"D" KAT. VEZETŐI ENGEDÉLY, DIGITÁLIS TACHOGRÁF KÁRTYA, PAV II. ORVOSI ALKALMASSÁG, ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNY, GKI

JELENTKEZÉS ÖNÉLETRAJZZAL AZ autobuszvezeto.colortours@gmail.com
E-MAIL CÍMEN VAGY A +36 30 491-4265 TELEFONSZÁMON.

Új buszforduló és végállomás Zsámbékon
2018. június 5.
KÖZLEKEDÉS


Június 4-ével megváltozott a buszok forgalmi rendje Zsámbékon. A járművek hétfőtől elkerülik a település belvárosát, a Bicske felől érkező autóbuszok az Etyeki u. – Ady E. u. – Pátyi út útvonalon közlekednek, illetve a Perbál felé tartók a Magyar u., majd – ahogy eddig – a Petőfi S. u. vonalán mennek tovább. A Szent István téri megálló megszűnt, helyette a Művelődési Ház előtt alakították ki az új végállomást és buszfordulót. A tereprendezés egyelőre még folyik, reméljük, hamarosan kész lesznek a fedett megállók is.

Futógála Zsámbékon
2018. május 5.
ÉLETMÓD


Futógála Zsámbékon. Fél- negyed- és nyolcadmaraton :) Még a nagy meleg sem jelentett akadályt. Nemcsak környékbeli versenyzők indultak, az egész országból érkeztek vállalkozó szellemű fiatalok és még fiatalabbak, hogy megmérkőzzenek egymással, de legfőképpen önmagukkal.

Kultúrkocsma a kastélyban
2018. április 12.
KULTÚRA


Építészet, zsíroskenyér és jóféle bor hármasságában telt a csütörtök este a Zichy kastély pincéjében (Keresztelő Szent János iskolaközpont). Az alkalom pedig egy színvonalas tervbemutatóval fűszerezett előadás volt Dobos Dénes fiatal építész részéről.

A téma? Mi más lehetne Zsámbékon, ami ekkora figyelmet érdemel? Naná, hogy az Öregtemplom, más néven Romtemplom, kedvenc Romink jelene-jövője, esetleges kiegészítése, az „állagmegóváson” túlmutató funkcionális bővítése. Amit a konzervatívabb szemléletűek fenntartásokkal szemlélnek, de mára építész körökben egyetértés alakult ki abban, hogy csupán – ahogy írtuk, „állagmegóvással” – az épület(rom) nem őrizhető meg már a következő nemzedék számára sem. Úgyhogy el kell kezdenünk valamit csinálni, nem jövő héten, nem holnap, hanem most.

Jelen voltak többek között Kungl György iskolaigazgató, Holnapy Dénes Márton plébános, Horgos Zsolt alpolgármester, Marthi Zsuzsa főépítész – úgy is, mint a témát és a jelenlévők többségét jól ismerő moderátor – és még sok más kedves ember. Bízunk a folytatásban, ha lesz még zsíros kenyér, mi biztos jövünk.

Király Lőrinc emlékkiállítás Zsámbékon
2018. február 23.
KULTÚRA


Király Lőrinc (1940-2008) emlékkiállítás megnyitó a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont kiállítótermében (a kiállítás március 19-ig megtekinthető 8h és 17h között) Kungl György iskolaigazgató és Holnapy Dénes Márton atya igazgatóhelyettes jelenlétében Melocco Miklós Zsámbékon élő Kossuth díjas szobrászművész nyitotta meg a kiállítást és méltatta Király Lőrinc kőfaragó-restaurátor változatos és alkotásokban gazdag életpályáját. Tovább >>>

Gyermekortopédiai központ lett a budaörsi egészségház
2017. április 19.
EGÉSZSÉG


Körzeti gyermekortopédiai központ lett a Budaörsi Egészségügyi Központ. A feladat ellátása érdekében az egészségház ortopédiai osztályán a keddi napot teljes egészében a gyermekeknek szentelik, hiszen a környező települések összes gyerekének kötelező ortopédiai vizsgálatait itt kell elvégezni.

A budaörsi gyermekortopédiai központ által ellátott települések: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Telki, Tök, Zsámbék. Tovább >>>

Kitelepítési megemlékezés Zsámbékon
2017. április 8.
KULTÚRA


Emléktáblát és domborművet avattak ma Zsámbékon. A művészi alkotás (Fejér Máté műve) szomorú eseménynek állít emléket, az 1946-os kitelepítésnek, melynek során a magyarországi svábok jelentős részét - közöttük 3700 zsámbékit, valamint sok környékbelit - elűztek szülőföldjéről. Az emlékhely megemlékezik ugyanakkor mindazokról, akiket hazájukból elüldöztek, vagy elhurcoltak.
Képek a megemlékezésről >>> (facebook)

Kerékpárutak pályázati pénzből
2017. április 4.
KÖZLEKEDÉS - ÉLETMÓD


Pest Megye Közgyűlése és a Nemzetgazdasági Minisztérium döntése alapján 10 településen összesen 32 km hosszú kerékpárutat építenek 1,8 milliárd forintért a megyében.
(a környékbeli települések közül egyedül Budakeszi érintett, Zsámbék ebből a körből sajnos - reméljük, csak egyelőre - kimaradt)
A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból (VEKOP) megvalósuló támogatás célja, hogy a mindennapi közlekedési célú utazások esetén növekedjen a gyalogos, kerékpáros vagy közösségi közlekedési módot választók részaránya a közlekedők körében.
Részletek >>> (pestmegye.hu)

Payer Andrásra emlékeztünk
2017. március 28. KULTÚRA

Emlékkiállítás nyílt Zsámbékon a művelődési házban a hat éve elhunyt művész tiszteletére. András nagyon szerette Zsámbékot. A gondosan összeválogatott, egész életútját felölelő anyag méltó emléket állít életművének, különös tekintettel erős helyi kötődésére. A megnyitóra olyan sok volt barát, tisztelő és érdeklődő jött el, hogy a kiállítóterem időnként szűknek bizonyult. A kiállítás április végéig látogatható.

Képek a megnyitóról >>> (facebook)

Zsámbéki Romtemplom konferencia 2.
2017. február 18. RÉGIÓ
Zsámbék az utóbbi időben egyre többet tesz azért, hogy jelentős építészeti öröksége, a Romtemplom az érdeklődés középpontjába kerüljön. A figyelemfelhívó események sorába illeszkedik az immár második alkalommal megrendezett Zsámbéki Romtemplom Konferencia. A konferencia témája a kulturális örökségre építő városfejlesztés volt. Tudósítónk fontos fejleménynek tartja, hogy az első előadás ingatlanfejlesztő-közgazdász előadója a jeles műemlék kapcsán finanszírozásról, pénzügyi fenntarthatóságról, költségekről és további olyan dolgokról beszélt, amik reálisabb közelségbe hozzák az eddig sokszor inkább ködös álomvilágba tartozó bizonytalan elképzeléseket. Ehhez az irányvonalhoz jól kapcsolódott a második előadás is, melynek gazdája gyakorló intézményfenntartóként a látogatók jobb kiszolgálásáról és növekvő látogatószámokról, azaz növekvő bevételekről beszélt több ismert hazai műemlék épületegyüttes kapcsán. Ehhez persze először beruházásokra van szükség, melyek konkrét forrása egyelőre még feltárásra vár.
További részletek (képekkel) >>>

Megújul a zsámbéki katolikus templom
2016. november 20. RÉGIÓ
Elkészült a torony zsindelyezése és a kereszt, jelenleg festési munkálatok folynak.
Tovább (képekkel) >>>

A mesés kelet
India - Arany háromszög a színek ünnepén, Dubai és Abu Dhabi Magyar nyelvű csoportkísérővel Budapestről végig és helyi idegenvezetővel India, kelet csodálatos világa. Egy kontinensnyi ország ezer színnel, hangulattal és ízzel, mindez megfűszerezve egy lehetőséggel, kelet legújabb csodájával az Emirátusok két gyöngyszemével Dubai, és Abu Dhabi megismerésével
Tovább >>>

Az Út
Honnan-hová?
2016. szeptember 3. KÖZLEKEDÉS
Szögezzük le ismét, út kell. Nem csak a motorizáció okán. Ha gyalog járnánk, vagy szamárháton, akkor is kellene. Elkerülő útra is szükség van, hovatovább tényleg elviselhetetlen az átmenő forgalom, ami Zsámbék főútján zúdul keresztül hétköznap kora reggeltől késő estig. Repedező házfalak, remegő ablaktáblák és reszkető gyalogosok-kerékpárosok.
Tovább...>>>

Hola!
Homage to Catalonia
2016. június 10. EURÓPA
Ülünk a haverokkal az étteremben és faljuk a menüt. Mindezt valamikor januárban. Beszélgetünk. Nem nőkről, nem is pénzről, mert ezekről úriember nem beszél. Fociról, politikáról sem, mert ezek meg nem érdekelnek, a többiek pedig ezt tiszteletben tartják. Marad a kultúra – itt én kiesek – meg az utazás. „Te még nem jártál Barcelonában?” – teszi fel egyikük hitetlenkedve a kérdést. Érzem, hogy ez nagyon gáz
Hamarosan...>>>

Egy mozgalmas nap
Migráns 2015
2015. szeptember 4. EURÓPA
Megpróbáltam szokott magabiztosságommal áthatolni a rendőrkordonon, vagy legalábbis megkerülni azt, de vastag rács állta utamat. A rács mögött a szabadság földje tűnt elém, jólöltözött emberek siettek vonatjuk felé, vagy éppen csak bámészkodtak, ahogy jómagam. Végre a Kerepesi út felől bejutottam az ígéret földjére. A bejáratnál posztoló rendőrök nyelvi azonosító tesztnek vetették alá a befelé indulókat
Tovább...>>>

Migráns 2015
pesti séta
2015. augusztus 28. EURÓPA
A hírek szerint itt már sokasodik a szír és afgán nép. Valóban heverésztek a délutáni napsütésben itt-ott kisebb barnabőrű csoportok, de ez nem rázott meg annyira. Mikor srácként itt fociztunk, akkor is voltak erre ilyen (vagy legalábbis hasonló) barnabőrű csoportok, de azok nem heverésztek, inkább szotyolát köpködtek meg snúroztak (pénzdobálós játék ? a szerk.).
Tovább...>>>

Róma egy zsámbéki szemével
Via ducit omnis Roma
2015. július 2. EURÓPA
Szép nagy piros shuttle (inga) busz vinne be a centrumba 3.90-ért. Megállás nélkül. Azért se. Szórakozni jöttem, nem keresztülszáguldani mindenen. Megkeresem a helyi buszt, 1,20-ért(!) elvisz a metróig. Beülök hátra. Mellettem barna bőrű szépség. Ránézek, szélesen elmosolyodik. Tudom, a zakó meg a sárga ing, de azért visszamosolygok. Ezt meg tudnám szokni.
Tovább...>>>

Il Duomo
Zsoltival Milánóban
2015. február 20. EURÓPA
Az Alpokon túl már süt a nap. Hamar elrepült - szó szerint - a másfél óra. Leszállás Bergamo (Orio al Serio). Átépítik, bővítik, alig találjuk a csomagomat. (ezzel a csomaggal lesz még gond) Jó hír, a transzferbusz akciós. (5 pénz). Manökenszerű hölgy előttünk, mondom a srácnak, nézd, micsoda bombázó – már érzem a divatbemutatók illatát. A nő persze magyar, ahogy kell. Beszélgetésre nincs idő, elsodor a beszállás. Nagyjából egy óra az út Milánóig, jórészt autópályán. Érkezés Stazione Centrale (központi pályaudvar).
Tovább...>>>

Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!

Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Hírek - érdekességek
- Köszönetnyilvánítás
- Felértékelődik a megújuló energiaforrások szerepe
- A sikeres családalapítás többé nem titok
- OLcsóbban, többet, egészségesen
- Hangár a Művházban
- <19 szabadfogású számítógép verseny

2014 NOVEMBER-DECEMBER PDF-ben (szöveges rész)>>>
- CÍMLAP...>>>
- BORÍTÓ 2 ...>>>
- BORÍTÓ 3 ...>>>
- BORÍTÓ 4 ...>>>
Előző számok ...>>>

Hangár a Művházban
Buli volt Zsámbékon
2014. november 20. ÉLETMÓD
November 15-ére a fiatal szervezők egy nemzetközileg elismert magyar világsztárt hívtak el Zsámbékra Jay Lumen személyében. Ezen kívül itt volt Makszim és két helyi kendvenc: Kalman Hard és Shaark. A rendezvény jól sikerült, hajnali egykor már minden jegy elkelt, tudósítónk is remekül érezte magát.
Tovább...>>>

Felértékelődik a megújuló energiaforrások szerepe
2014. október 18. ENERGIA
Az egész Európában változó piaci és szabályozási környezet következtében a hagyományos nagy erőművek mellett egyre fontosabb szerepet fognak betölteni a megújuló energiaforrásokat felhasználó kisebb termelőegységek.
Tovább...>>>

Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!

Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Épül-szépül Zsámbék
- Kire (ne) szavazzunk?
- Felértékelődik a megújuló energiaforrások szerepe
- Új légtechnika szaküzlet nyílt Biatorbágyon
- L és a pasik

2014 OKTÓBER PDF-ben (szöveges rész)>>>
- CÍMLAP...>>>
- BORÍTÓ 2 ...>>>
- BORÍTÓ 3 ...>>>
- BORÍTÓ 4 ...>>>
Előző számok ...>>>

L és a pasik
2014. oktüber 8. ÉLETMÓD
A randi előrehaladtával kuncsaftunk testi kontaktust kezdeményez. Megfogja L kezét és közel hajol hozzá. L némileg naivul úgy gondolja, hogy a lovag karcsú kezét, finom bőrét, esetleg remek árnyalatú műkörmeit kívánná megcsodálni. Micsoda tévedés! A fiatalember beleköpi használt rágóját L tenyerébe és jót röhög hozzá.
Tovább...>>>

Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!

Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Elkezdődött
- Indul a kampány
- Szabadulni a gonosztól
- Pótmunka
- Kedves Barátaim!
- Kérdések néhány önkormányzati perrel kapcsolatban

2014 SZEPTEMBER PDF-ben (szöveges rész)>>>
- CÍMLAP...>>>
- BORÍTÓ 2 ...>>>
- BORÍTÓ 3 ...>>>
Előző számok ...>>>

Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!

Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Válasz Varga alpolgármester úrnak
- Szemét ügy
- Iskolafelújítás és közbeszerzés
- Egy olvasói levélből
- Pátyi friss

2014 JÚLIUS-AUGUSZTUS PDF-ben (szöveges rész)>>>
- CÍMLAP...>>>
- BORÍTÓ 2 (1,4MB)...>>>
- BORÍTÓ 3 (4,2MB)...>>>
- BORÍTÓ 4 (3,4MB)...>>>

Előző számok ...>>>

Hétvége Bécsben
2014. június 30. EURÓPA
Oda-vissza 38 euro
Azóta persze többször átépítették, korlátozták a behajtást stb. Most éppen megint átépítik. Fiam kérdésére, miszerint miért nem dolgoznak, ránéztem az órára. Péntek délután? Dolgozzon, aki rászorul, meg a magyar. Bár itthon is vannak már komoly eredmények, hivatalnokaink pl. péntek délután már szintén nem dolgoznak, ebben már utolértük (sőt, talán le is hagytuk) a Nyugatot.
Tovább...>>>


2014 MÁRCIUS-ÁPRILIS PDF-ben (szöveges rész)>>>
- CÍMLAP...>>>
- BORÍTÓ 2 (15MB)...>>>
- BORÍTÓ 3 (3,6MB)...>>>
- BORÍTÓ 4 (7,8MB)...>>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Sági György rovata
- Nehézkes az ügyintézés
- Megszólal az eltávolított munkatárs
- A jurtától a kalickáig
Előző számok ...>>>

Darázsfészekbe nyúltam
2014. április 8. EGÉSZSÉG
Egy édesanya kálváriája (folytatás)
Akkor már bőven zaklatott az ÁNTSZ felszólításokkal, telefonhívásokkal. Egyszer sem azt kérdezték, hogy van a fiam vagy miben tudnak segíteni, fel sem merült, hogy szeretnék kivizsgálni az ügyet. Mit akadékoskodunk? Oltassunk, aztán punktum!
Tovább...>>>


2013 SZEPTEMBER-OKTÓBER PDF-ben letölthető
(nagy méret - hamarosan...) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Részlet
- Közmegnemhallgatás
- Szövetségben a környezet védelméért
- Pénzt minden áron?
- Felelőtlen oltástagadó vagyok?
- Visszamentünk Párizsba
Előző számok ...>>>

Felelőtlen oltástagadó vagyok?
2013. október 10. EGÉSZSÉG
Egy édesanya kálváriája
Felkaptuk, szólongattuk. Aztán már szaladgáltunk, jajveszékeltünk. Soha ezt a hangszínt nem hallottam még a férjemtől, s nem is akarom többé. Aztán a földre fektettük. Az a kép örökre beleégett az emlékezetembe. Ernyedten, élettelen, üveges tekintettel, kékülő arccal bámulta a mennyezetet. Végül reszketve a szájához hajoltam, levegőt fújtam, és akkor lassan megéledt.
Tovább...>>>

Visszamentünk Párizsba
2013. szeptember 17. EURÓPA
Maradt még a cigipénzből
A hölgy csinos, elegáns és kedves. Kinézek egy szép darabot, már úgy értem, táskát. Második polc jobb szél, mintha ma lenne. Ahelyett, hogy levenné, kihúz egy fiókot és kesztyűt vesz. Mi lesz itt, orvosi vizsgálat? Mutatja, lóbőr, disznóbőr, tevebőr, mittomén, milyen bőr. Szegény állatkert. Kigyönyörködjük magunkat, kalkuláljon valami akciósat.
Tovább...>>> (sok képpel)


2013 JÚLIUS-AUGUSZTUS PDF-ben letölthető
(nagy méret - hamarosan...) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Az útlevél
- Csoport a környezetért
- Árvíz
- Vízgazdálkodás
- Kimozdultam Zsámbékról - párizsi útibeszámoló
- Valahol Európában
- Európa legnagyobb fotópályázata
- Indul a nap
- Szomjúság
Előző számok ...>>>

Cigipénzből Párizsba
2013. augusztus 1. EURÓPA
Még jó, hogy angolul is ott vannak az ételnevek. Valami zöldséges tészta sonkadarabokkal, meg csokis kocka habbal. Akkurátusan dobozban. Úristen, kiderült, honnan jöttem és csak elviteles kaját kapok, amit kint kell megennem? Körülnézek, más is dobozból eszik. Biztos drága a mosogatás. Megnyugszom, eszem, még nyugodtabb leszek. Eltölt a tészta meg a jóérzés. Én, Árkostóni a Józsefváros mélyéről (Zsámbékról már nem is beszélve - a szerk.) itt ülök az Eiffel toronyban, egy légkondícionált, sötétített üveges étterem ablakánál és tömöm a majmot, miközben a Szajnát bámulom.
Tovább...>>> (sok képpel)


2013 MÁRCIUS-ÁPRILIS PDF-ben letölthető
(18 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Búvárszelet
- Ideiglenesen zárva
- Családterápiás szolgáltatás
- Talán csak egy ügyes mozdulat kell
- Nyertes pályázat Gyermelyen
- Ott voltunk
- Fogászati központ Zsámbékon
- Naplemente
- Zsámbéki értékek a Föld napján
Előző számok ...>>>

Ideiglenesen zárva
2013. március 1. VENDÉGLÁTÁS
Nem érdekel, miért záratták be, az országot gúzsba kötő jogszabálydzsungelben mindig akad furkósbot, ha valakinek valami nem tetszik. Nekem meg a rengeteg hivatal meg a jogásztúlképzés nem tetszik, mégsem záratok be senkit. (bocsánat, semmit).
Tovább...>>>


2013 JANUÁR-FEBRUÁR PDF-ben letölthető
(16 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A medve és az árnyéka
- Nagy öröm a kiskert
- Zsámbéki értékek a Föld napján
- Egyedülálló technológiai fejlesztés a Medicontur Kft.-nél
- A békemenet eljött hozzánk Zsámbékra
- Zsámbéki történetek
- Plátói szerelem
- Dubai utazást nyerhet...
Előző számok ...>>>


2012 NOVEMBER-DECEMBER PDF-ben letölthető
(16 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A nemlétező pénz
- Pusztulat
- II. János Pál lehet az épülő pátyi templom védőszentje
- Élt 49 évet
- Túra a Nyakason
- Jézus sehol nem kérte...
- Programturizmus a Zsámbéki-medence szívében
- Három éves a pátyi Henna
- Bécs-Budapest szupermaraton
- Iskolalovarda Sóskúton
- Ostinato Rómában
Előző számok ...>>>


2012 SZEPTEMBER-OKTÓBER PDF-ben letölthető
(12 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Kommunikálunk
- "Zsámbék, ahogy én látom"
- Zsámbékum díj a grillázsért
- Lángosbuli
- Rendezett közterületek Herceghalmon
- A narancssárga motorháztető
- Fejlesztés uniós támogatással
- Padlizsán nagyban
- Méregtelenítés első kézből
Előző számok ...>>>

Fejlesztés úniós támogatással
2012. szeptember 1. IDEGENFORGALOM
A zsámbéki Espa Bio & Art Hotel 2012-ben 178 mFt értékű gyógyturisztikai fejlesztést hajt végre 50% úniós támogatással, melynek során korszerű fogászati szolgáltató központtal és egy többfunkciós rendezvényteremmel bővül a meglévő modern négycsillagos wellness szálloda.
Tovább...>>>

Első Corvin Fest
2012. augusztus 10. ÉLETMÓD
Tudósítónk is megkapta a kaligrafált betűkkel megírt színes meghívót, miszerint jelenés az ötletgazda kertjében péntek este, ahol is kellemes társaságban, sokféle lángos és házisüti közül választva, csapolt sört kortyolgatva merenghet az arra érdemes nagyérdemű a világ folyásán, az élet nehézségein, vagy amin éppen merengeni támad kedve.
Tovább...>>>

Padlizsán nagyban
2012. július 2. GAZDASÁG
Éppen mindenféle ládákat pakolt egy kisbuszba, merthogy ő zöldséges, és indult volna a nagybani piacra. Aszondja, tartsak vele. Mit veszíthetek, legfeljebb kirak valahol Soroksárnál és jöhetek haza gyalog.
Tovább...>>>


2012 MÁJUS-JÚNIUS PDF-ben letölthető
(23 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Túl az Óperencián
- Portrék a falon
- Kettős német nemzetiségi ünnep Zsámbékon
- Trianon
- Ballagás
- Kecske a domboldalon
- Lángosch
- Mire figyeljünk az ingatlan bérbeadásnál?
- Hogy van, kedves Kazi bácsi?
- Táncverseny Zsámbékon
Előző számok ...>>>

Lángosch
2012. június 15. NÉMET
A busz tényleg nagy volt. Igaz, hogy a vécéajtó be volt hegesztve, a hamutartók le voltak szögelve, a hátsó szélvédőről pedig messzire virított az ELADÓ/ZU VERKAUFEN felirat, viszont valóban nagy volt. (ja, és a dvd-nek sem volt hangja).
Tovább...>>>

Szipál Márton Zsámbékon
2012. május 8. KULTÚRA
Főszerkesztőnket érte az a megtiszteltetés, hogy a rendezvény médaitámogatójaként megnyithatta a kiállítást és méltathatta az immár 88 éves művész életművét. A szervezők nem feledkeztek meg Martin - ahogy ő nevezi magát - másnapi születésnapjáról sem, tortával köszöntötték, aki meghatottan, a tömeg lelkes tapsától kísérve vette azt át.
Tovább...>>>


2012 MÁRCIUS-ÁPRILIS PDF-ben letölthető
(21 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Európa?
- 110 éves lenne Dr. Meggyes József
- Zsámbéki fotóművész sikere
- A gémeskút
- Nem pusztul tovább a zsámbéki Zsidótemető
- Új polgárőrség Zsámbékon
- Parlament és katedrális
- Választék és házias ízek
- Gyógyítsd magad, hogy gyógyuljon a világ
- Betűkből szavak, mondatok
- Egy kiállítás szobrai
- Napfelkelte és tanuságtétel
Előző számok ...>>>

Parlament és katedrális
2012. március 31. EURÓPA
Barátom megrótt, mert nem voltam a megbeszélt helyen, a katedrálisban. Pedig de, csak éppen egy másikban. Mert közép- és űjabb kori műemlékekben, nevezetességekben nincs hiány, csak úgy kapkodja a fejét a látogató
Tovább...>>>

Idegenforgalmi kedvcsináló - másképp
2012. február 6. ZSÁMBÉK
Az Espa Bio és Art Hotel és lapunk közös helytörténeti sorozatot indított mindazok számára, akik kacérkodnak egy zsámbéki látogatás-tartózkodás ötletével, vagy egyszerűen csak kíváncsiak szeretett kisvárosunkra. Reméljük, hogy még a jóideje itt élők is érdeklődéssel olvassák a sorozat darabjait. Már csak azért is érdemes figyelmesen követni az írásokat, mert terveink szerint egy nyereményjátékra is sor fog kerülni, ami a megjelent cikkek anyagára épít.
Az eddig megjelent írások és képek itt tekinthetők meg...>>>


2011 OKTÓBER-NOVEMBER PDF-ben letölthető
(7,4 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Jenő elment
- (V)iszonylat
- A hiányzó járda
- Az elbocsátott Nokedlik
- A töki Kisgöncöl Waldorf iskola
- Lámpákkal a Guiness rekordig
- Üzlet táplálékérzékenyeknek és egészségeseknek
- Csodavárás, parázson járás
- A kis Abba az Abba hazájában
- Két éves a Henna
Előző számok ...>>>

Üzlet Zsámbékon táplálékérzékenyeknek és egészségeseknek
2011. december 15. ÉLETMÓD
Az üzlet elsősorban azokat a vásárlókat kívánja megcélozni, akik cukorbetegek, lisztérzékenyek, vegetariánusok, laktózérzékenyek, vagy szívbetegek, esetleg egyszerűen csak egészségesen szeretnének táplálkozni
Tovább ...>>>

Parázson járás
2011. november 18. ÉLETMÓD
A Táltos kijelölte és megtisztította a teret, ahol csodát várva állunk vagy tizenöten, húszan. (Ma már tudom, huszonhárman voltunk). Várunk. Nézzük a Tüzet.
Tovább ...>>>


2011 AUGUSZTUS-SZEPTEMBER PDF-ben letölthető
(5,3 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Kacsáék
- Támogatásból épül tovább a pátyi templom
- Zsámbék (város) közbiztonsági koncepció
- Zsámbéki lány lett a Zsámbéki-medence szépe
- Képek az utca túloldaláról
- Böjtöljünk az egészségért II.
- Utcaképet formáló ablakok
- A Gödör
Előző számok ...>>>

A Gödör
2011. október 10. ZSÁMBÉK
Híresek lettek a zsámbéki Corvin utca lakói. Bár nyilván szívesen lemondanának erről a hírnévről. Múltkor sárlavinia, most meg gödor.
Tovább ...>>>

Kacsáék
2011. október 1. VEZÉRCIKK
Hápogás. "Kéne már egy új függöny." Csend. "Meg vehetnénk egy új tévét is." Csend. "A fürdőszobára is ráférne egy felújítás." Még mindig csend, de a gácsér feje már erősen zöldül.
Tovább ...>>>

(V)Iszonylat
2011. szeptember 18. KÖZLEKEDÉS
A sofőrt az sem érdekelte, hogy az uzsonnapénzt vette így el a gyerekektől.
Tovább ...>>>

Zsámbéki lány lett a Zsámbéki-medence Szépe
2011. augusztus 19. RÉGIÓ
Nem volt könnyű dolga a zsürinek, hogy a tíz gyönyörű döntős közül kiválassza a legszebbet. Kelemen Georgina, a 23 éves zsámbéki lány lett végül a zsüri és a közönség egyöntetű véleménye alapján a győztes. (Képünkön: A koronát Gerlóczy Magdolna, Miss Hungary 1989 helyezi fel a meghatott Gina fejére)
Itt vannak a részletek sok képpel ...>>>


2011 JÚNIUS-JÚLIUS PDF-ben letölthető
(6,4 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A repülő fogsor
- Motoros gyereknap Pátyon
- Csibész az iskolaudvaron
- Öreg autó nem vén autó
- Jó ebédhez szól a nóta
- Sárlavina a Romtemplom tövében
- Adjátok vissza a hegyeimet!
- Tanösvény a Nyakason
- Aszfaltrajz és kötélhúzás
- Zsákban futás a pünkösdi királyságért
- Böjtöljünk az egészségért!
- Zsámbék Kupa 2011 táncverseny
- Kedves Olvasóm!
Előző számok ...>>>

Böjtöljünk az egészségért!
2011. július 24. EGÉSZSÉG
"Mit tehetek , hogy egészséges legyek?" - teszi fel nap mint nap a kérdést sok-sok millió ember. Mert ma egy annyira fura világban adatott meg élnünk, ez a világ ELVÁRJA, hogy mindenki szép, fiatal(os) és egészséges legyen!
Tovább ...>>>

Zsámbék Jazz Open 2011
2011. június 25. KULTÚRA
Immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a zsámbéki Romtemplom tövében az Európa-szerte egyre nagyobb hírnévre szert tevő Zsámbék Jazz Open koncertsorozatot
Program ...>>>

Öreg autó nem vén autó
2011. június 18. RÉGIÓ
A közel húsz járműből álló menet péntek reggel indult Pátyról. A csapat indulás után tíz perccel már jókora csődületet keltett a zsámbéki központi buszmegállóban - ne feledjük, éppen piacnap volt.
Tovább ...>>>

Zsámbék kupa 2011 táncverseny
2011. június 8. KULTÚRA
A Zsámbéki Tánc Sport Egyesület 2011. június 4-én a Zsámbék Kupa 2011. elnevezéssel először rendezett Tánciskolás Táncversenyt a Zichy Miklós Általános Iskola tornacsarnokában.
Tovább ...>>>

Adjátok vissza a hegyeimet!
2011. június 5. KULTÚRA
A nemrég megnyílt perbáli Walter vendéglő igazi ínyencséggel kedveskedett vendégeinek június első hétvégéjén: irodalmi estet rendezett Wass Albert emlékére
Tovább ...>>>

Életmódnap az Espában
2011. május 29. VENDÉGLÁTÁS
A hangtálas meditáció után jött az ebéd, Nyárfás éttermünk egészséges olasz menüvel várta a vendégeket (olasz zöldségleves, csirkemell roston mozzarellás kevert salátával, joghurtos barackos szelettel...
Tovább ...>>>


2011 MÁRCIUS-ÁPRILIS PDF-ben letölthető
(3,6 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A fal
- Páty dosszié 2011 április - Olvasói levelek
- Pátyi templom
- Hulladékból termék kiállítás Zsámbékon
- Nyúl a Rácváros utcában
- Alapkő a romok helyén
- Lendületet kap a Talentis Program
- Egész napos családi rendezvény gyereknapra
- Pattog a labda
- Svábbál Pátyon
- Kaja nem csak motorosoknak
- Átsétáltam Zsámbékról Pátyra
- Kedves Olvasóm!
Előző számok ...>>>

Átsétáltam Zsámbékról Pátyra (meg vissza)
2011. március 29. RÉGIÓ
Készülök arra az időre, mikor még drágább lesz az üzemanyag - a jövedelmekhez képest mindenképpen. Másképp szólva, kevesebb jut majd rá, mert ennivalóra kell majd. Megszűnik a hobbiautózás, az ül kocsiba, akinek dolga van. Azután majd az sem
Tovább ...>>>


2011 JANUÁR-FEBRUÁR PDF-ben letölthető
(8,3 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Az eltérített menetoszlop
- Elküldték a szakembert Pátyról
- Miért nem pályáztam?
- Sírtunk
- Zsámbéki-medence fotópályázat
- Tehén a dombon (die Hügelkuh)
- Újévi üdvözlet - 5 éves a Páty-Kirchheim partnerkapcsolat
- Tele hassal fele áron
- Vannak még csodák
- Fogyasztóvédelem "Zsámbéki-medence" módra
- Napelem a töltésen - Töging Photovoltaik
- Hulladékból termék kis kiállítás Zsámbékon
Előző számok ...>>>

Napelem a töltésen
2011. február 18. ENERGIA
Az első ütem közel 1 MW csúcsteljesítményű 26 méter magas napelem-csoportja 260 méter hosszan húzódik az autópálya mellett és mindössze három hét alatt lett kész. Ez a teljesítmény nagyjából 200 háztartás villamosenergia-igényét képes fedezni.
Tovább ...>>>

Tehén a dombon (die Hügelkuh)
2011. február 8. HUMOR
Kedves Olvasóinknak már bizonyára szintén feltűnt, milyen békésen ácsorognak a jámbor osztrák tehenek (marhák) a füves lankákon. Jóideje furdalja többünk oldalát a kíváncsiság, hogyan képesek a szerény kérődzők olyan nyugodtan legelészni a gyakran igen meredek dombhátakon
Tovább ...>>>

Hulladékból termék
február 15. - március 6. Zsámbék
2011. február 1. KÖRNYEZET
Magyarországon évente közel 5 millió tonna kommunális hulladék keletkezik, melynek mintegy 75 százaléka kerül hulladéklerakókba. Ezért is kell komoly figyelmet szentelni a hulladék keletkezés megelőzésére.
Tovább ...>>>

RÉGEBBI SZÁMOK
Régebbi cikkeink megtalálhatók a "Zsámbéki-medence" cikkarchívumában is ...>>>

2010 NOVEMBER-DECEMBER PDF-ben letölthető
(6 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A nagybácsi
- Ahonnan a vizet kapjuk
- Városi sporttelep
- Megálló a Romtemplom felé menet
- Köszönet a Mikulásnak
- Olvasói levél
- Oktoberfest
- Egy éves a pátyi piac
- Feri bácsi elment
- Vevőakadémia, a Metro tudásközpontja
- Hogyan készül a kocsikerék csillár?
Előző számok ...>>>


2010 AUGUSZTUS-SZEPTEMBER PDF-ben letölthető
(6 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A fasírt
- Megszolgált bizalom
- Olcsóbb vizet kíván a szakember
- A munka nem teher, hanem megtiszteltetés
- A mosolygó pénzügyes
- Ló hátán ember
- Százhúsz év a lakosság szolgálatában
- RailJet elnapolva
Előző számok ...>>>


2010 JÚNIUS-JÚLIUS PDF-ben letölthető
(5,6 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Az elveszett néni
- Buli a hegyen
- Díjlovas magyar bajnokság
- Azért a víz az úr
- Mogyoróra fáj a fogam
- Szindbád a Zsámbéki-medencében
- Nem félnek a német napelemes cégek
- Önnek is gondot okoz a vízkő?
Előző számok ...>>>


2010 ÁPRILIS-MÁJUS PDF-ben letölthető
(7,4 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Egy kosár krumpli
- Töki nyárköszöntő
- Pátyi tavasz
- Tisztelt Honfitársaink!
- Választási eredmények a régióban
- Zsámbék-Tök-Wettenberg 1018 km
- Irományok tarisznyája II.
- Napelem a Pátyi Piacon
- Ötpercnyire a biztonságtól
Előző számok ...>>>


2010 FEBRUÁR-MÁRCIUS PDF-ben letölthető
(7 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A doboz
- Otthon Telkiben és Pátyon
- Páty dosszié 2010 március
- Irományok tarisznyája
- A fasorban sincsenek
- Leder Meid im neuen Kleid
- Honlap egy élhető holnapért
Előző számok ...>>>


2010 JANUÁR PDF-ben letölthető
(4 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Világpénz
- Páty dosszié 2010 január
- Golfpálya és lakópark Pátyon
- Wettenberg polgármestere nyugalomba vonult
- Kiállítás
- Évzáró a Mortimer English Clubban
- Virtuális valóság, avagy mire jó a mobiltelefon-utánzat?
- Köszönetnyilvánítás
Előző számok ...>>>


2009 NOVEMBER-DECEMBER PDF-ben letölthető
(9 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Az ellopott harangszó
- Páty dosszié 2009 november-december
- Golfpálya és lakópark Pátyon
- A lisszaboni szerződés
- Autó ajándékba
- Szürke marha lekvárral
- A forró kínai
- Karácsony 2009
- Szeretem a táncom
- Az elszakadt selyeming
- Thermal Hotel Liget, Érd
Előző számok ...>>>


2009 OKTÓBER PDF-ben letölthető
(6 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Az életnek tanulunk
- Páty dosszié 2009 október
- Hajnali didergés
- EU Szeminárium 2009
- Kávé a magasban
- Pancsi, pancsi
- Sváb csülök és csapolt sör
- Doktor Karaoke
- Felhívás - Pátyi Piac
- A rovatvezető bemutatkozik II.
- Szüreti vendégek
Előző számok ...>>>


2009 SZEPTEMBER PDF-ben letölthető
(6 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - A rendőr
- Páty dosszié 2009 szeptember
- Technikai ökölvívás
- Eltűnt a torony
- Kongó Plaza
- Hadi bázisból kulturális
- Aludj jól, hogy jól érezd magad!
- A Nyakasra néző terasz
- A rovatvezető bemutatkozik
- Telefonáljon olcsón Amerikába!
Előző számok ...>>>


2009 JÚLIUS-AUGUSZTUS PDF-ben letölthető
(11 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Lali
- Nem csitul a békétlenség Pátyon
- Lejtős ügyintézés
- Helyi termék konferencia Zsámbékon
- A szomszéd tehene
- Ismét a Laétról
- Blöki - egy sajtóhír margójára
- Talentis program - Vitalis Park
Előző számok ...>>>


2009 MÁJUS-JÚNIUS PDF-ben letölthető
(10,3 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Útépítők
- Hallgattassék meg mindkét fél
- Mentőautót adományozott a Cora
- Alapkőletétel a Tóparkban
- Pincefesztivál Etyeken
- Köszönetnyilvánítás
- Óvoda és uszoda épül Telkiben
- Tavaszünnep a töki Waldorf iskolában
- A Nyakasra néző terasz
- Európai színvonalú lovasközpont Pátyon
- Megemlékezések Trianonról
- Arisztokraták ma - II. kötet
- Talentis program - Abacus Hotel
Előző számok ...>>>


2009 ÁPRILIS PDF-ben letölthető
(10,3 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Riadt majom
- Pátyi Tavasz 2009
- Jól halad a Talentis program
- Emlékezzünk - 55 millió áldozat
- Vigyázzunk anyanyelvünkre!
- II. Telki Tenisz Club kupa
- Új vezető a Budakeszi Vadasparkban
- Ló és Ember
Előző számok ...>>>


2009 MÁRCIUS PDF-ben letölthető
(8,1 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Call center
- Megoldódik az elővárosi közlekedés?
- Pénzszűkében a pátyi templomépítők
- Füstmentes Zsámbék
- Arisztokraták ma II.
- Így alszunk mi, magyarok
- Ökölvívás Pátyon és Zsámbékon
- Drága az energia - de mi van a versennyel?
Előző számok ...>>>


2009 FEBRUÁR PDF-ben letölthető
(3,4 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Túlélés
- Angoltudás Mortimerrel
- Jogpont jogsegélyhálózat
- Városiasodunk
- Outlet kesergő
- Energianapló - Atomot nekünk?
- Arisztokraták ma
- Hóban a Kopaszra
- Biztonsági ajtók betörésvédelmi szemmel
Előző számok ...>>>


2009 JANUÁR PDF-ben letölthető
(1,7 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Mikulás a létrán
- Csengettyű a lovardában
- A repülő Igazság
- Energianapló - Van gáz, nincs gáz
- LAÉT Mikulás Zsámbékon
- 15 éve a gyermekvédelem szolgálatában
- Hová sietünk?
- Techno-bazár nyugdíjas kedvezménnyel
Előző számok ...>>>


2008 DECEMBER PDF-ben letölthető
(8 MB) >>>
Szerezzen barátokat és keressen pénzt a Zsámbéki-medencében!
Olvassa a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazint!
A Tartalomból:
- Vezércikk - Boldog Karácsonyt!
- Tudásközpont a Talentis Business Parkban
- Elfogynak Budapestről az emberek?
- Energianapló - Peak oil, avagy egy korszak vége
- Karácsony 2008 - Wass Albert nyomdokában
- Milyen ajándékra vágynak a felnőttek?
- Pápai Hús - megmentik-e?
Előző számok ...>>>

A régebbi cikkek az archivumban olvashatók ...>>>
RÉGIÓ
Oktoberfest Zsámbékon ...>>>
Huszárattak Wissmarban (Útibeszámoló) ...>>>
Cégvezetői csúcskonferencia Budaörsön ...>>>
Solaris City alapkőletétel Budaörsön ...>>>
Cora falunap immár harmadszor ...>>>
Településmarketing a Zsámbéki-medencégen (pdf 1,1 MB) ...>>>
A Budavidék Zöldút avatója ...>>>

GAZDASÁG

A bankok biztos nem mennek tönkre
2008. november
A világ tőzsdéit megrázó válság kimenetelét ma még senki nem tudja megjósolni. A lehetséges forgatókönyvekről szóló elképzelésekben azonban igen sok hasonlóság van. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba
Tovább ...>>>

Legális és adómentes
Közeledik az év vége, a cégeknek egyre inkább fő a fejük, hogyan csökkenthetik az évközi adóemelések negatív hatásait. Szerencsére vannak olyan legális és adómentes megoldások, melyekkel ez megvalósítható. Az úgynevezett cafeteria rendszer arra nyújt lehetőséget, hogy a bérezésre szánt összegből többet juttassunk a dolgozók számára a béren kívüli juttatások alkalmazásával.
Bővebben ...>>>

Legfontosabb a bizalom
Májusi számunk vezércikkében idéztünk pár mondatot Dr. Matolcsy György "Adóreformot, most!" című igen tanulságos dolgozatából. Lapunk megkeresésére a volt gazdasági miniszter, jelenleg országgyűlési képviselő és a Növekedéskutató Intézet igazgatója, készséggel állt rendelkezésünkre egy hosszabb beszélgetés erejéig.
A beszélgetés szövege ...>>>

Meg kell szüntetni az állami pazarlást!
A piac amíg csak lehet, hisz a kormánynak, de még idén stabilizálni kell a költségvetést. A megszorításoknak csak akkor van értelme, ha társadalmi konszenzussal áramvonalasítják a pazarló állami struktúrákat - jelentette ki lapunknak Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
A teljes cikk ...>>>

Messze még az Euro
Szlovénia talán már jövő év januárjában bevezeti az eurót. Hazánk sajnos egyre távolabb kerül a hőn áhított valutától. Összeállításunkban a szlovén receptet ismertetjük
A cikk itt olvasható ...>>>

Nyugdíj vagy kegydíj?
A választási kampány hevében a pártok a legkülönbözőbb ígéretekkel halmozzák el nyugdíjasokat.
Milyenek a nyugdíjkilátásaink valójában? ..>>

A régióban is növekszik a munkanélküliség
Az elmúlt év végén, az idei év elején számos - a hazai munkanélküliséget vizsgáló - elemzés látott napvilágot. Röviden mi is megpróbáljuk a kistérségre vonatkozó Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) adatokat bemutatni. A teljes cikk ..>>

Kapcsolódó cikk: KSH jelentés ..>>

7,3%-on a munkanélküliség
A 2005. október–decemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 916 ezer, a munkanélkülieké 310 ezer fő volt, ami 7,3%-os munkanélküliségi rátát jelentett. (KSH) Részletek ..>>

Tizenöt új ipari park
Többek között Budaörsön és Sóskúton ..>>


2008 NOVEMBER PDF-ben letölthető
(8 MB) >>>
A Tartalomból:
- Vezércikk - Pukk!
- Talentis fejlesztések Herceghalmon
- Ünnepi Istentisztelet a pátyi református templomban
- A bankok biztos nem mennek tönkre
- Emlékmű készült
- Halottak napján
- Puha, meleg fészek Karácsonyra
-Napelemes bázisállomás a Pannonnál
- Az EU betiltja a hagyományos villanykörtét


2008 OKTÓBER PDF-ben letölthető
(8 MB) >>>
A Tartalomból:
- Vezércikk - Szomorú sors
- Bicikli pálya Zsámbékon
- Új utakon a pátyiak
- Szentmise a solymári várban
- Citroen a Sakura csoportban
- Oktoberfest Zsámbékon
- Polgármester választás Bicskén
- Aludj, mint a mormota és spórolj a fűtésen!
- A főszerkesztő új takarója


2008 SZEPTEMBER PDF-ben letölthető
(7 MB) >>>
A Tartalomból:
- Vezércikk - Restség és fanatizmus
- Egy vidéki Érden
- Megújult Mány
- 20 év Zsámbék-Wettenberg
- Ahol a szükség...
- Kell-e napenergia a medencébe?
- Ön ismeri a gyapjút?
- Korszerűbb úniós élelmiszeripari szabályok
- Bálatűz Biatorbágynál


2008 JÚLIUS-AUGUSZTUS PDF-ben letölthető
(5 MB) >>>
A Tartalomból:
- Vezércikk - Öt papír
- Cégvezetői konferencia Budaörsön
- Tök Nagy Buli
- Huszárattak Wissmarban
- Orgonahangverseny
- A marburgi székesegyház
- A jó alvást kínálják Zsámbékon
- Falunap Kirchheimben
- A Fecske felszáll


2008 JÚNIUS PDF-ben letölthető
(4 MB) >>>
A Tartalomból:
- Vezércikk - 3.60
- Solaris City - alapkőletétel
- Kiállítás Tökön
- Hová lett a róka?
- Séta a Pincehegyre
- A BudaVidék Zöldút avatója
- Júliustól változnak a földgázárak
- Mindegy hogyan, csak csökkenjen a távhő ára
- Consummatum est - elvégeztett
- Világháború volt
- Lapszemle
- Pihenés a sas fészkében
- Ökoportya


2008 MÁJUS PDF-ben letölthető
(4 MB) >>>
A Tartalomból:
- Vezércikk - Roskadó
- Mire jó a települési arculat?
- Partnerkapcsolat és mennybemenetel
- Hogyan látták ők?
- Pátyi Tavasz
- A BudaVidék Zöldút avatója
- Megdöbbentő!
- Fagyizóból étterem - de van fagyi is
- Magyar hetek a Cora áruházakban
- Utolsó kísérlet a Columbián


2008 ÁPRILIS
pdf 2,3MB ...>>>
A tartalomból:
- Vezércikk - Európa
- Tudásbázis Telkiben
- Kereszt a Nyakason
- Telki Tenisz Club
- Lapja lett az asztalnak megint
- Aprókat az apróknak
- Energiatakarékossági pályázat
- Dankó Pista
- A kocsitető elszállt
- Jó kezekben az erdei vendéglő
- Vegyszert (v)eszünk?


2008 MÁRCIUS
pdf 5MB ...>>>
A Tartalomból:
- Vezércikk - Nyugdíjas pilóta
- Interjú Budai Istvánnal - A polgármester bemutatkozik
- Éghajlatváltozás
- Április 4-ike
- Polgármester választás München mellett
- Mi a közös a csokoládéban, a kutyaeledelben és a szájvízben?
- Energiakrízis - 60%-kal emelkedik az áram ára Dél-Afrikában


2008 FEBRUÁR
pdf 4,1MB ...>>>
A TARTALOMBÓL:
- Vezércikk - VEB MÁV
- Beszélgetés Ugron Zoltán mányi polgármester-jelölttel
- Undok vagy kedves?
- Tegyük tisztába Pest-megyét!
- Karcsúsítsa gázszámláját!
- Ingyen, de nem ellenérték nélkül
- Minőségi élelmiszert hazai termelőtől


2008 JANUÁR
pdf 3,7MB ...>>>
A TARTALOMBÓL:
- Vezércikk - Négy vagy negyed?
- Advent a magtárban
- Születőben Budaörs új központja
- Évnyitó fogadás Pátyon
- Emlékszoba a zsámbéki kitelepítésről
- Nyomtassunk olcsón!
- Egyen megint egy jót!

2007 NOVEMBER-DECEMBER

A TARTALOMBÓL:

Svarc - avagy a bor meg a víz
• Megnyílt a harmadik ütem
• Advent a magtárban
• A zaj
• Karácsonyi összeállítás
• Zsörtölődén történt
Természetgyógyász Tökön
• Das Blasorchester Wissmar
Nigériai levél

2007 OKTÓBER
A TARTALOMBÓL:
- Vezércikk - Paraziták
- Nyugdíjasotthon épül Pátyon
- Mezgarnitúrát nyertek a zsámbéki gyerekek
- Van-e jelentősége az alvászavarnak?
- Szellemidézés
- Testvérkapcsolatok Tökön
- Rokonlelkek találkozója
- Piacvezérelt árak - a versenyé a jövő?

2007 AUGUSZTUS-SZEPTEMBER

A tartalomból:
• Kutya egy eset ...>>>
• Bezáratták az adományraktárat ...>>>
• A harangozó polgármester ...>>>
• Uszoda épül Budaörsön ...>>>
• Alvászavar szakrendelés Budajenőn ...>>>
• Könyvek és lángok ...>>>
• Kocsi és Kutsche ...>>>

2007 JÚLIUS

A tartalomból:
• Erkondisön ...>>>
• A polgármester bemutatkozik - Dr. Bognár András, Páty ...>>>
• Kerékpáros szemmel Münchenben ...>>>
• Olvassunk antológiát! ...>>>
• Faluünnep városban ...>>>
• Teljesítőképessége határán a villamosenergia-rendszer ...>>>

2007 JÚNIUS

A tartalomból:
• A Vas ...>>>
• A polgármester bemutatkozik - Varga László, Perbál ...>>>
• Otthonszülés kórházban ...>>>
• Ceremónia és pincenapok ...>>>
• HonLapszemle - perbal.hu ...>>>
• Tovább búvül a Premier Outlets ...>>>

2007 ÁPRILIS-MÁJUS

A tartalomból:
• Hivatalnok akarok lenni! ...>>>
• A polgármester bemutatkozik - Baksa László, Tök ...>>>
• Egynapos sebészeti beavatkozás ...>>>
• Das Land der Freunde kennengelernt ...>>>
• Zsámbék első autósiskolája ...>>>

2007 MÁRCIUS

A tartalomból:
• Csak egészség legyen! ...>>>
• Mi újság Telkiben? ...>>>
• Talentis fejlesztés Etyeken ...>>>
• Zöld utak a Zsámbéki-medencében ...>>>
• Szakmai képzés és vállalkozás ...>>>

2007 FEBRUÁR

A tartalomból:
• Nincstelenedési vizsgálat ...>>>
• Ubi Deus est ...>>>
• Emberek ...>>>
• Ahol a mosoly a kezelés része ...>>>
• Menjünk a rövidebb úton! ...>>>

2007 JANUÁR

A tartalomból:
• "Jólét" ...>>>
• Közszolgálat és médiamámor ...>>>
• Civil ajánlások a Zsámbéki-medencében ...>>>
• Szellemvasút ...>>>
• Zászlótartó oszlopok ...>>>

2006 OKTÓBER-NOVEMBER

A tartalomból:
• Tartályimázs ...>>>
• Kevesebb pénzből több juttatást! ...>>>
• Ritkán látott állatok a Budakeszi Vadasparkban ...>>>
• Adományokkal a szegénység ellen ...>>>
• Sörgyári látogatás ...>>>

2006 SZEPTEMBER

A tartalomból:
• Szegénység ...>>>
• Önkormányzatok a térségben ...>>>
• Fogyassza az egészséget! ...>>>
• Beteljesült! ...>>>

2006 AUGUSZTUS

A tartalomból:
• Összefogás Pest-megyében ...>>>
• Valami megindult Pátyon ...>>>
• VI. Baráti Lovastalálkozó Zsámbék ...>>>
• Uszoda a közelben ...>>>

2006 JÚNIUS-JÚLIUS

A tartalomból:
• A legfontosabb a bizalom - interjú Matolcsy Györggyel ...>>>
• Ahol valóban dübörög a gazdaság - mi a helyzet Szlovákiában? ...>>>
• Utak a jövőbe - ismét az észak-déli autópályáról ...>>>
• Árfigyelő - Üzemanyagárak a Zsámbéki-medencében ...>>>
• Hogyan autózzunk takarékosan? ...>>>

2006 MÁJUS

Reform vagy lufi?
Meg kell szüntetni az állami pazarlást!
Jóváhagyott nyomvonal
Pusztanyolcas tízévesen
Honlapajánló - Bicske.info

Szeretné kézbe venni, lapozgatni?
Rendelje meg most! ...>>>

2006 ÁPRILIS

Messze még az Euro
Falujáték a Corában
I. Zsámbék Fide Open

Szeretné kézbe venni, lapozgatni?
Rendelje meg most! ...>>>

2006 MÁRCIUS

Új típusok a Suzukinál
A jövőt építik Mányon
Elektronikai hulladék átvétele a Corában
Telkiben jó élni

Szeretné kézbe venni, lapozgatni?
Rendelje meg most! ...>>>

A februári szám ...>>>

2006 FEBRUÁR

Nyugdíj vagy kegydíj?
Folyik az Agrogate építkezés
Páty, Zsámbék, Telki...
Bombardierung von Dresden

Szeretné kézbe venni, lapozgatni?
Rendelje meg most! ...>>>

A januári szám ...>>>

2006 JANUÁR

Növekvő munkanélküliség
Folytatódik a felújítás
Lágyabb vizet...
Szabálytalanságok sorozata
Bővül az Outlet

Szeretné kézbe venni, lapozgatni?
Rendelje meg most! ...>>>

2005 NOVEMBER-DECEMBER
Kistérségi társulás a régióért
Nemzetiségi iskola Vörösváron
Kamionok az üzleti parkban
Megtakarítás napsütésből

További cikkek ...>>>

2005 OKTÓBER

Polgármesteri levél
Van kiút!
Közműkonferencia
Konvoj az 1-es úton ... >>>


További cikkek ..>>

2005 SZEPTEMBER

Három irányú fejlesztés
Lemondott Soltész Miklós
Páty - unsere neue Partnergemeinde?


• 2005 AUGUSZTUS

• Egy szomorú nap ..>>
• Adómentes ..>>
• Ipari park Mányon ..>>


• 2005 JÚNIUS-JÚLIUS


• Döntsd a tőkét? ..>>
• A fejünk felett döntöttek ..>>
• Az építész ..>>
• Élhető környezet ..>>
• Herceghalom kontra Zsámbék ..>>
• Tervezői fórum ..>>
• Ki finanszírozza a régiót? ..>>

Vissza az oldal elejére ... >>> További érdekes cikkek az archivumban ... >>>
PÉNZÜGYI SAROK
NYERJEN MOST!!!
Az ötös lottó JÖVŐ HETI nyerőszámai (GARANCIA NÉLKÜL!)
EGÉSZSÉG

Fogászat Biatorbágyon
06-23-310-455, 06-20-584-4775 ..>>
ENERGIA

További információk ...>>>
INFORMATIKA
TECHNIKA
Nem félnek a német napelemes cégek
Önnek is gondot okoz a vízkő?
Napelem a pátyi piacon
Az EU betiltja a hagyományos villanykörtét
Napelemes bázisállomás a Pannonnál
Megtakarítás napsütésből
Áldás vagy átok?

(a mobil önálló életre kel)..>>

A napenergia hasznosítása..>>
A német példa


És ha már nem kell a "technika":
Elektronikai hulladék átvétele a Corában
Elektronikai hulladék feldolgozása Németországban
GYEREKEKNEK

Hogyan bontsunk videot? ..>>

Támad a mocsári krokodil ..>>
EGÉSZSÉG - ÉLETMÓD
Mogyoróra fáj a fogam
Aludj, mint a mormota!
Pihenés a sas fészkében
A jó alvás éléményét kínálják Zsámbékon
Jó kezekben az erdei vendéglő
Másnap
Nen, nem a kedvüket akarjuk elvenni az évvégi jól megérdemelt ivászattól. Mindössze arról van szó, hogy évfordulós leltár címén főszerkesztőnk "irodalmi munkásságának" darabjai között kotorászott és talált némi aktualitást. Jó szórakozást kívánunk hozzá!
The day after - avagy előzzük meg a bajt! ..>> (word *.doc)

Önnek is zúg a füle?
Dr. Szalai László, a Tinnitus Centrum vezetője beszél a fülzúgásról ..>>

Csak az tudja, hol van,
aki azt is tudja, honnan jött

Interjú Bárdossy Péter családfakutatóval ..>>
KULTÚRA
Fotó: Civertan Bt. .. >>

Szeretne többet tudni
a képen látható műemlékről?
Látogassa meg a
Zsámbéki Romtemplom honlapját! >>
Könyvsarok .>
SPORT
Sakkélet a térségben ..>>
sakkfigurák
NB I-es csapat a medencében ..>>
ping-pong
Bicske nyerte a zsámbéki Talentis foci kupát.
bicskei focicsapat
Karácsonyi ajándékötlet - kocsikerék csillár
2010. december 10. TECHNIKA
Barátaim néha mondják, hiányzik egy kerekem. Ezen segítendő szereztem két régi szekérkereket, de így meg több lett egy kerékkel. Sehogyan sincs ez jól. Addig-addig csikorgattam a kerekeket - már a fejemben - amíg megszületett az ötlet, fényt kell gyújtani. A fejekben is.
Tovább ...>>>

Szénbányából vízbánya
2010. november 28. RÉGIÓ
Legutóbbi vizes kalandozásunk Németországba vezetett, ahogy talán Olvasóink is emlékeznek rá. Az ilyen tanulmányút akkor a legérdekesebb, ha van összehasonlítási alap, ezért kézenfekvőnek tűnt az ötlet: nézzünk körül idehaza is.
Tovább ...>>>

Városi sporttelep
2010. november 8. RÉGIÓ
Nagy dolog ez nekünk, együgyű falusiaknak, hogy városi polgárok lettünk. Persze, mondták, hogy miért jó ez, több jogcímen indulhatunk az elérhetetlen úniós pénzekért, magasabb díjazást adhatunk így is érdemük felett javadalmazott hivatalnokainknak és hasonlók.
Tovább ...>>>

Megnyílt a Metro vevőakadémia Budaörsön
2010. október 18. RÉGIÓ
A METRO Kereskedelmi Kft. a mai napon átadta Magyarországon egyedülálló tudásközpontját, a budaörsi METRO-központ mellett épült Vevőakadémiát
Tovább ...>>>

Oktoberfest
2010. október 1. NÉMET
200 éve történt, hogy I. Lajos (Ludwig) bajor király az esküvője napján hét országra szóló lakoldalmi ünnepséget szervezett - mai szóhasználattal megabulit. A dolog olyannyira népszerűvé vált - naná, hiszen ingyen, legalábbis olcsón lehetett zabálni meg vedelni - hogy a derék király és utódai attól kezdve minden évben megszervezték az ünnepséget
Tovább ...>>>

RailJet elnapolva
2010. szeptember 17. KÖZLEKEDÉS
Vonatozhatnékom támadt. Ez olyasmi nálam, mint másnál az, hogy megkíván egy igazgatóhelyettesi állást a BKV-nál. (MÁV-nál - a szerk.) Olyan nap- és pénzlopóst, milliósfizetéses-végkielégítésest, ahogy dukál.
Tovább ...>>>

Ló hátán ember
2010. augusztus 27. RÉGIÓ
Alig telt el szűk két év a pátyi Bellandor lovasközpont megnyitása óta, máris országos jelentőségű verseny, jelesül a Díjlovas Magyar Bajnokság megrendezésébe vágták fejszéjüket az ottaniak
Tovább ...>>>

Nem félnek a német napelemes cégek
2010. augusztus 17. ENERGIA
Új szabályozás lépett életbe Németországban a napelemek által termelt villamosenergia átvételi árát illetően. Az áramszolgáltatók számára törvényileg előírt kötelező hosszútávú átvételi árak csökkentek, amivel a német költségvetés ártámogatásból adódó terhei is csökkennek
Tovább ...>>>

Díjlovas Magyar Bajnokság a Zsámbéki-medencében
2010. augusztus 14. LÓ ÉS EMBER
A mintegy kettőszáz induló között megtalálhatók a Londoni Olimpiára aspiráló magyar díjlovasok is. A versenybíráskodást külföldi versenybírók végzik.
Teljes cikk és program ...>>>

Önnek is gondot okoz a kemény víz?
2010. augusztus 7. TECHNIKA
Kemény víz esetén a fürdőszoba csempéi fénytelenek, a zuhanykabin üvege homályos, a szerelvények szűrőiből minden irányban fröcsköl a víz. Az egykor örömet adó "zuhany-zápor" átadja helyét egy csöpögő zuhanynak.
Tovább ...>>>

Mogyoróra fáj a fogam
2010. augusztus 2. EGÉSZSÉG
A barátságos környezet és a segítőkész asszisztens hamar eloszlatta félelmeimet. Sehol a jól(?) megszokott klór- és kloroformszag, sehol a bántó kórházi fehérség
Tovább ...>>>

Azért a víz az úr
2010. július 26. RÉGIÓ - NÉMET
Régi ötlet valósult meg azzal, hogy a München melletti Kirchheim képviselő-testülete meghívásának eleget téve júliusban megtekinthettünk egy regionális vízművet
Tovább ...>>>

Szindbád a Zsámbéki-medencében
2010. június 25. VENDÉGLÁTÁS
Megéheztem. Előfordul ezekben a nehéz időkben. Környékbeli barangolásaim során szoktak is enni adni itt-ott, ismervén éhenkórász mivoltomat. De most valami különlegességre vágytam, új ízekre, kulináris élvezetekre
Tovább ...>>>

Zsámbék Jazz Open 2010
2010. júnus 20. PROGRAMAJÁNLÓ
2010-ben is sor kerül a Zsámbéki Romtemplom mellett az immár jól megszokott nyári dzsesszfesztiválra.
Részletes program ...>>>

Vevőakadémia Budaörsön
2010. júnus 15. RÉGIÓ
Magyarországon egyedülálló vevőakadémia alapkövét rakták le tegnap a budaörsi Metro áruház területén. .....
Tovább ...>>>

Harcsapaprikás busóálarcban
2010. júnus 13. VENDÉGLÁTÁS
Herceghalmi és mohácsi vendéglősök összefogásával jött létre az első halnap az Abacus hotelben...
Tovább ...>>>

Buli a hegyen
2010. május 30. RÉGIÓ
Tavaly bőrig áztunk. Többször is. Talán idén másképp lesz, reménykedtem és napfény- (valamint bogár-)csalogató sárga zakóban meg egy hawaii stílusú ingben indultam neki a XVII. Pátyi Pincenapoknak
Tovább ...>>>

Regionális távfelügyeleti központ Zsámbékon
2010. május 24. BIZTONSÁG
Szerény épület bújik meg a zsámbéki gémeskút háta mögött, a Wavin és a volt Pemű épületek közötti telken. A Simplex Hungary Kft. itt rendezte be regionális távfelügyeleti központját. Szabó Csaba, a cég ügyvezetője elmondta...
Tovább ...>>>

Európai lángos
2010. május 16. RÉGIÓ - NÉMET
2002-ben buszoztam utoljára, akkor megfogadtam, soha többé. Legalábbis jó darabig nem. De most szépen kértek, és a hírek szerint a buszon is jócskán akad majd üres hely, lehet mászkálni, oldalra dőlni, minden olyasmit csinálni, amire azon az emlékezetes tömött buszon nem volt lehetőség.
Tovább ...>>>

Napelem a Pátyi Piacon
2010. május 5. ENERGIA
Érdekes műszaki színfoltja volt a legutóbbi Pátyi Piacnak. Egy zsámbéki mérnök-vállalkozó napelemes bemutató standot rendezett be a babaruhák és a virágpalánták között.
Tovább ...>>>

Otthon Telkiben és Pátyon
2010. április 22. RÉGIÓ
"Olyan fejlesztést szeretnénk, amit Páty lakosságának többsége támogat és Telki sem ellenez" - Kötetlen beszélgetés Mervó Józseffel, a Grupo Milton Management Zrt. vezérigazgatójával
a "Golf-faluról" és egyebekről ...>>>

Honlap egy élhető holnapért
2010. április 15. ENERGIA
Az olajár ismételt felkúszásával egyre többen fordulnak az alternatív energiaforrások felé. A szaporodó internetes oldalak is jelzik a téma felkapottságát, sajnos, legtöbbjük kérészéletű. Üdítő kivételt jelent az ujenergiak.hu Tovább ...>>>

A fasorban sincsenek
2010. április 8. KERESKEDELEM
Sétálok az első emeleten és feltűnik egy, még a többinél is csillogóbb hatalmas üzlet, meg egy - számomra addig legalábbis - ismeretlen márkanév: Van Graaf. Végülis nézelődni jöttem, bemegyek Tovább ...>>>

Mode-Meid im neuen Kleid
2010. március 25. NÉMET
Az 53 éves Jörg Leibold-Meid, akit Zsámbékon is sokan ismernek, nyolc hét alatt hozott létre egy divatáruházat egy régi bőráru-üzletből. A Meid-bőráruból Meid-divatáru lett. Tovább ...>>>

A doboz
2010. március 18. GAZDASÁG
Megláttam egy hirdetést az Interneten: "NOKIA doboz, keveset használt, újszerű állapotban eladó. Erős kartonból, belső rekeszekkel. Pénzügyi műveletek lebonyolításához ideális, tárolási garancia 15 millió forintig. BKV kompatibilis!" Tovább ...>>>

Füstölt halkolbász és Chardonnay
2010. február 27. VENDÉGLÁTÁS
A Pátyi Pincehegy legjobb borászai és Bereczki Gábor mesterszakács közösen állították össze a 2010-es év első borvacsoráját a Landora vendéglőben. Ínycsiklandó részletek ...>>>

Lemondott a Telki polgármester
2010. február 22. RÉGIÓ
Lemondott tisztségéről Danóczy Balázs. Sokak szerint a lemondás összefüggésben lehet a Páty Telkivel határos részén tervezett "Golffalu" beruházás körüli fejleményekkel. A polgármesteri teendőket a továbbiakban Móczár Gábor eddigi alpolgármester látja el.

Kegye János pánsípművész koncertsorozata
2010. február 22. PROGRAMAJÁNLÓ
Lemezbemutató koncertek a térségben: Február 27. 17.óra Tárnok - Március 7. 18.óra Törökbálint - Március 18. 17.óra Sóskút
Bővebb bemutatkozás ...>>>

Talentum díjátadó
2010. február 15. RÉGIÓ
Fiatal tehetségek vehették át az idei Talentum Díjakat ma délelőtt a Közép-Európai Tehetségkutató Alapítvány díjátadó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémián. Dr. Zólyomi Viktor fizikus, Dr. Lakatos Péter orvos, Dr. Demeter Tamás filozófus, és Komlovszky-Szvet Tamás szobrászművész vette át a fejenként 20 000 euróval járó elismerést, amelyet a Telkiben élő üzletember, Kenyeres Sándor alapított és finanszíroz 2002 óta.

Érvénytelen a pátyi népszavazás
2010. február 15. RÉGIÓ
A szavazásra jogosultak mindössze 43%-a szavazott érvényesen a vasárnapi népszavazáson Pátyon a "Golffalu-projekt" szabályozási tervének módosításával kapcsolatban, ezzel a döntés visszakerült a testület hatáskörébe. (Jegyzőkönyvi adatok szerint a leadott szavazatok között a beruházás bővítését ellenzők erős többségben voltak)

24 év szolgálat
2010. február 2. NÉMET
Többszáz fős meghívott közönség búcsúztatta nyugalomba vonulása alkalmából a 65 éves Gerhard Schmidt wettenbergi polgármestert, miután negyedik kitöltött ciklusa után már nem jelöltette magát a 2009-es polgármester-választáson. Főszerkesztőnket az a megtiszteltetés érte, hogy a két partnertelepülés, Tök és Zsámbék polgármesterei mellett szintén meghívást kapott a búcsúünnepségre, így első kézből számolhat be az eseményről. Részletek ...>>>

Évzáró a Mortimer English Clubban
2009. december 20. OKTATÁS
Karácsony előtt megtartotta szokásos évzáró rendezvényét a Mortimer English Club. A mintegy tizenöt angoltanár részvételével zajlott hangulatos évértékelésen résztvett Porkoláb Eszter is,, aki a Zsámbéki-medence körzetében tanítja angolul a gyerekeket
Tovább ...>>>

Golfpálya és lakópark Pátyon
2009. december 10. RÉGIÓ
Még nem történt kapavágás sem, de máris nagy port vert fel a Páty határában lévő 120 ha-on tervezett ingatlanberuházás. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb előzményeket, valamint az utóbbi hetek eseményeit.
Tovább ..>>

Népszavazás lesz Pátyon
2009. december 2. RÉGIÓ
Egyhangú határozattal népszavazási indítványt fogadott el a pátyi képviselő testület a "Golf-lakópark" majdani területére érvényes szabályozási terv módosításának ügyében. A népszavazásra - ha nem emel senki a bíróságon kifogást nyolc napon belül - 2010. február 14-ikén kerül sor.

Telki kész az Alkotmánybírósághoz fordulni
2009. november 30. RÉGIÓ
Danóczy Balázs, Telki polgármestere elmondta, amennyiben a pátyi képviselő-testület elfogadja az új, számukra hátrányosnak ítélt új szabályozási tervet, akkor készek minden jogi eszközt bevetve megakadályozni annak hatálybalépését és szükség esetén az Alkotmánybírósághoz fordulnak a döntés felülvizsgálata érdekében

Közmeghallgatás Telkiben
2009. november 26. RÉGIÓ
Mintegy 150 telki és részben környékbeli lakos részvételével közmeghallgatásra került sor a Telki Globall szálló konferenciatermében. A téma a szomszédos Pátyon tervezett "Golf lakópark" szabályozási tervének módosítása volt. A résztvevők nagy többsége ellenezte, hogy a jelenlegi szabályozást úgy változtassák meg, hogy a szóbanforgó területen jóval több lakást és üzletet építhessenek a beruházók.

Golfpálya és elkerülő út Pátyon
2009. november 23. RÉGIÓ
Jelentős ingatlanfejlesztés valósulhat meg a következő 12 évben Pátyon, az elképzelések szerint golfpályát, szállodát, de középiskolát és óvodát is építenének a beruházók a 130 hektáros területen.
Tovább ..>>

Szürke marha lekvárral
2009. november 15. TÁPLÁLKOZÁS
Jól sikerült az első PÁTYI PIAC, amit hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg a környékbeli őstermelők, kézművesek és családi kisvállalkozások termékeiből. Még a nap is kisütött.
Részletek ..>>

Zsámbék - Tök - Wettenberg EU Szeminárium 2009
2009. október 27. EURÓPA
Idén negyedik alkalommal került sor arra a - térségünkben egyedülálló - Európai Úniós szemináriumra, amit kétévente rendeznek meg Zsámbék -Tök és Wettenberg testvérvárosok. A házigazda ezúttal a német település volt.
Tovább ..>>

Sváb csülök és csapolt sör
2009. október 24. VENDÉGLÁTÁS
A Zsámbéki-medence vendéglátó helyeit ismertető sorozatunk legújabb állomásaként egy tavaly megnyílt zsámbéki étterembe tértem be, ezúttal egy idelátogató német csoport kísérőjeként
Tovább ..>>

FELHÍVÁS - Pátyi Piac
2009. október 20. TÁPLÁLKOZÁS
Hagyományteremtő szándékkal, PÁTYI PIAC néven "Helyi termék vásár és gazdapiac" megrendezését tervezzük a környékbeli őstermelők, kézművesek és családi kisvállalkozások termékeiből. Időpont: November 14-ike, szombat. Helyszín: A pátyi LANDORA Pizzéria fedett terasza és a szomszédos parkoló.
Részletek ..>>

Pancsi-pancsi
2009. október 18. VENDÉGLÁTÁS
A recepción kaptam egy fehér karkötőt, ami az öltözőszekrény elektromos zárját nyitja, csak oda kell érinteni. Tiszta hájtek. Becuccoltam a szekrénybe és kicsattogtam a szabadba, hasamat behúzva. Ki tudja, honnan lesnek...
Tovább ..>>

Doktor Karaoke
2009. október 15. VENDÉGLÁTÁS
Kevés a színvonalas szórakozóhely a környéken. Szórakozóhely alatt nem a bagóbűzős, kocsislőrés itatókra gondolok, hanem a régi jó kocsmákra, a szó eredeti, nem lejáratott értelmében. Azokra a kocsmákra, melyek a mai szóhasználat szerint igazi közösségi térként működtek
Tovább ..>>

Hajnali didergés
2009. október 10. KÖZLEKEDÉS
Megszüntette a Kontakt-Busz Kft. a reggeli közvetlen járatot a Zsámbék-Perbál-Pilisvörösvár irányban. Ezzel közel harminc, rendszeresen Pilisvörösvárra utazó környékbelit - köztük sok gyereket - kényszerítenek arra, hogy a közelgő téli hidegben minegy fél órát várjanak Piliscsabán.
Tovább ..>>

Arisztokraták ma II.
2009. október 2. KULTÚRA
Lapunkat az a megtiszteltetés érte, hogy az első kötetről írt recenziónk nyomán a szerző, Adonyi Sztancs János személyesen jelentkezett kulturális rovatvezetőnknél, Domokos Kázmérnál.
A többit mondja el ő ..>>
Az első kötet ismertetése ..>>

Kávé a magasban
2009. szeptember 26. MAGYARORSZÁG
A sípályán egy szem hó nem volt, igaz, a lift sem járt. Mindjárt feltűnt messziről egy impozáns torony piros antennával a tetején, csináltam is róla néhány képet. Talán a címlapra is felkerül, ha a szerkesztőm másképp nem dönt.
Továbbmenve ..>>

Régiós bőségtál, avagy parasztreggeli délután
2009. szeptember 17. TÁPLÁLKOZÁS
Nem voltam éhes. Tényleg nem, higyjék el. Komolyan. De olyan jól nézett ki. Muszáj volt megkóstolni. Annyira, hogy már falatoztam belóle, mikor eszembe jutott: Fénykép! (úgyhogy elnézést a keresztbe álló zöldpaprikákért meg a hiányos körözöttért).
Az összetevők ..>>

Nyerjünk energiát!
2009. szeptember 15. EGÉSZSÉG
Ki ne hallotta volna, hogy a rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás egészségünk legfontosabb alappillérei? De van itt még valami, amit naponta "alkalmazunk" és ha jól sáfárkodunk vele, akkor megtöbbszörözi az egészségünkre fordított energiát, időt és pénzt - ez pedig az ALVÁS!
Aludj jól, hogy jól érezd magad! ..>>

Kongó Plaza
2009. szeptember 13. RÉGIÓ
Ne ijedjenek meg, munkatársunk nem Fekete-Afrika mélyéről tudósít, csak itt járt a szomszédos Tatabányán.
Szubjektív útibeszámoló ..>>

Templomfutás Zsámbékon
2009. szeptember 6. SPORT
Négy különböző távon mérhették össze állóképességüket az első zsámbéki templomfutás résztvevői, akik a borúsan-hűvösen induló reggel ellenére száznál is többen gyűltek össze.
Rajtol a tanári kar ..>>

A Nyakasra néző terasz
2009. szeptember 5. VENDÉGLÁTÁS
A lovasnapra kilátogató régi kedves barátom kérte, szerezzek neki szállást a környéket, ne kelljen neki akkor kocsiba ülni, mikor esetleg a legjobban érezné magát. Kézenfekvőnek tűnt a gondolat, hogy próbát tegyünk az időközben várossá lett Zsámbék legújabb nevezetességével.
Tovább ..>>

Légvédelmi múzeum nyílt Zsámbékon
2009. augusztus 17. KULTÚRA
A honi légvédelmi fegyvernem megalalulásánk 50. évfordulója alkalmából számos vendég és érdeklődő jelenlétében Légvédelmi Múzeum avatására került sor Zsámbékon a Hadtörténeti Intézet, a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület és a Zsámbéki Színházi Bázis szervezésében.
Részletek ..>>

Blöki
2009. augusztus 14. RÉGIÓ
Nőnek Zsámbék határában a szeméthalmok. Nőnek, és a kutya sem törődik velük. Illetve, de. Van egy kutya, amelyik mégis, nagyon is. Kicsi, ápolatlan és sovány is, de azért kutyaformájú.
Tovább ..>>

A szomszéd tehene
2009. augusztus 13. TÁPLÁLKOZÁS
Nemrég írtunk a zsámbéki helyitermék-konferenciáról. Alábbi cikkünkben egy gyakorló vendéglátós szakember mutatja be a lehetőségeket: “A falu vendéglőjébe szerencsésebb helyeken - országokban - reggelente a környékbeli kisüzemekből, kisgazdaságokból érkezik a friss áru."
Tovább ..>>

Zsámbéki Lovasnapok 2009
2009. augusztus 11. PROGRAMAJÁNLÓ
Immár 9. alkalommal rendezi meg Tóth István és támogató csapata a zsámbéki lovasnapokat augusztus 22-23-án.
Részletes program (letölthető plakát) ..>>

Új orvosi szakrendelő Biatorbágyon
2009. június 28. RÉGIÓ
Ma számos biatorbágyi és környékbeli polgár jelenlétében ünnepélyesen felavatták Biatorbágy új egészségházát. Az üzemeltető a budaörsi rendelőintézetet is működtető Europ-Med Kft.
Részletek ..>>

Helyi termék - helyi termelő
2009. június 26. RÉGIÓ
Első ízben, de hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület a "Helyi termék - új életminőség" konferenciát Zsámbékon, amin termelők, fogyasztók és kereskedők cseréltek eszmét többek között a hosszú ellátási láncok lerövidítésének lehetőségeiről.
Összefoglaló a konferenciáról ..>>

Megnyílt az Abacus szálloda Herceghalomban
2009. június 17. RÉGIÓ
A Talentis-program fejlesztéseinek részeként mától üzemel és vendégeket fogad Herceghalomban az Abacus Business és Wellness Hotel. Kapcsolódó cikkünk ..>>

Óvoda és tanuszoda épül Telkiben
2009. június 14. RÉGIÓ
A 2007 óta új tulajdonosokkal tevékenykedő Telki Tenisz Club nagyléptékű beruházásba vágott bele. Az impozáns tervek különbejáratú 4 csoportszobás kéttannyelvű óvodáról szólnak és egy tanuszodáról. Tovább ..>>

Szálloda Zsámbékon
2009. június 11. RÉGIÓ
Az ESPA Bio és Art Hotel megnyitásával régi vágyuk valósult meg a Zsámbékra látogatóknak és az ott élőknek. A fedett és nyitott úszómedencével rendelkező négycsillagos szálloda jelentősen javítja az egész térség idegenforgalmi infrastruktúráját.
(Részletek hamarosan)

Európa Parlament 2009
2009. június 7. EP VÁLASZTÁS
A ma tartott Európa Parlamenti választás nem hivatalos végeredménye: (a mandátumok pártlista szerinti megoszlása) FIDESZ-KDNP 14, MSZP 4, JOBBIK 3, MDF 1. A választási részvétel 36%-os volt.

Zsámbék Jazz Open 2009
2009. június 6. PROGRAMAJÁNLÓ
Megkaptuk a szervezőktől a Zsámbék Jazz Open 2009 véglegesnek tekinthető műsortervét. Tanulmányozzák, töltsék le, nyomtassák ki - de legfőképpen jöjjenek el!
A Zsámbék Jazz Open 2009 programja ..>>

Megemlékezések Trianonról
2009. június 5. RÉGIÓ
Ahogyan az egész országban, úgy térségünkben is számos helyen megemlékezések és koszorúzások voltak a 89 éve a versaillesi Trianon-kastélyban aláírt imperialista békediktátum alkalmából. Képeink Pilisvörösváron és Pátyon készültek.
Pilisvörösvár ..>> Páty ..>>

Alapkőletétel a Tóparkban
2009. június 3. RÉGIÓ
Ünnepélyes alapkőletételre került sor a Biatorbágy és Törökbálint határán, az M1, M7 és M0 autópályák találkozásánál található Tópark irodapark- és városközpont fejlesztés építkezésén.
Helyszíni tudósításunk ..>>

Pincefesztivál Etyeken
2009. május 23. RÉGIÓ
Idén is megrendezték a Zsámbéki-medence térségének országosan talán legismertebbb rendezvényét, az etyeki pincefesztivált. A szervezőknek ebben az évben nehezített terepen kellett indulniuk, híreink szerint az önkormányzat első alkalommal kért tőlük többmilliós "helypénzt".
Helyszíni tudósítás ..>>

Szeméttűz Zsámbékon
2009. május 20. RÉGIÓ
Nem sokkal délután öt óra előtt eddig ismeretlen okból tűz ütött ki a zsámbéki szeméttelep Mány felőli oldalán. A gyorsan kiérkező zsámbéki és bicskei tűzoltók negyedóra alatt megfékezték a lángokat.
Képriport ..>>

Lovasrovatot indítunk
2009. május 9. LÓ ÉS EMBER
Lapunk eddig is szívesen adott helyt a ló és az ember kapcsolatáról szóló írásoknak. Mostanában még inkább jönnek-mennek a lovak térségünkben, ezért megpróbálunk velük lépést tartani és új, rendszeres, a témába vágó rovatot indítunk.
Tovább az új rovathoz ..>>

64 éve ért véget a II. világháború
2009. május 9. RÉGIÓ
Ötvenötmillió-kétszázharminckilencezer-ötszáz. Még kimondani is sok. Ennyi volt a második világháború (1939-45) embervesztesége a Budaörs és Budakeszi között található magyar-német katonatemetőben felállított fekete márványoszlop felirata szerint.
Részletek ..>>

Mentőautót adományozott a Cora Törökbálint
2009. május 9. RÉGIÓ
Egy Mercedes Sprinter gépjárművet ajándékozott a Cora Törökbálinti Áruház a Peter Cerny alapítványnak. Az áruház régóta támogatja az alapítványt, akik húsz éve foglalkoznak koraszülöttek életének megmentésével.
Részletek ..>>

Herceghalmon is jól halad a Talentis program
2009. május 6. RÉGIÓ
2002-ben hallottunk először a Talentis Programról. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és a Békás patakon. Más beruházásokat időnként felkapott a média, majd ejtette őket. A Talentis azonban halad előre a maga választotta úton. Főszerkesztőnk az eddig elért eredményekről és a közeljövő terveiről beszélgetett Szénási Zsolttal, a program fejlesztési igazgatójával.
Bővebben ..>>

Régiós közlekedési csomópont épül Törökbálinton
2009. április 6. RÉGIÓ
Április 2-ikán aláírták a Budai Intermodális Központ létesítéséről szóló megállapodást, melyet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, Törökbálint Város Önkormányzata, a Budapesti Közlekedés-szervező Kht., valamint a BKV Zrt., a MÁV Zrt., a VOLÁNBUSZ Zrt., illetve a TóPARK Városközpont Szolgáltató és Üzemeltető Zrt. láttak el kézjegyükkel.
Részletek ..>>

Ökölvívás Pátyon és Zsámbékon
2009. március 20. SPORT
Tanulmányok igazolták, hogy az ökölvívás érdekessége, változatossága, a kockázatvállalás ténye és a benne rejlő kihívások miatt nagyon vonzó az ifjúság számára. Az említett hatások érvényesülnek a mindennapi életben és vészhelyzetekben egyaránt.
Tovább ..>>

Sport, tánc és jókedv
2009. február 16. SPORT - KULTÚRA
Akrobatikus Rock and Roll - Jazz tánc - Show tánc - Modern tánc. MIndez elérhető Budakeszin, Pátyon, Telkiben és Zsámbékon.
Tovább ..>>

Jogi segítség a munka világában
2009. február 10. RÉGIÓ
Ingyenes jogsegély szolgálat kezdi meg működését, melyben szakemberek nyújtanak segítséget munkavállalók, egyéni vállalkozók, kis- és középvállalkozások számára
Környékbeli JogPont irodák ..>>

Gázos csiki-csuki
2009. február 3. ENERGIA
Az időjárás lassan melegebbre fordul, az orosz gáz pedig immár másfél hete megint jön szépen a csövön.
Vajon meddig? ..>>

Időközi polgármester választás Etyeken
2009. február 2. RÉGIÓ
Szűcs Lajos 645 szavazat, Kollárné Papp Ildikó 574 szavazat, Kreisz Györgyné 35 szavazat. A választáson 1271 fő jelent meg (39%).
További részletek ..>>

Csengettyű a lovardában
2009. január 8. RÉGIÓ
Kedves meghívásnak tehettem eleget Karácsony előtt. A pátyi templomépítők rendeztek évzáró ünnepséget az egész évi kemény munka után. A helyszín is méltó volt a nagy vállalkozáshoz, a Bellandor Kft. új fedett lovardájának klubhelyisége.
Tovább ..>>

A repülő Igazság
2009. január 7. RÉGIÓ
Van Bicske határában a Csákvár felé menő út jobb oldalán egy emlékhely. Legtöbben csak elsuhannak mellette, pedig érdemes megállni, mert komoly emberi teljesítménynek állít emléket
Tovább ..>>

Mikulás a létrán
2009. január 1. RÉGIÓ
Valahogy odafönt mindig előbb tudnak meg mindent. Így volt ez a válsággal is. Persze, jöttek a figyelmeztető jelek, de nem eszméltünk időben, mint ahogy máskor sem. Pedig feltűnhetett volna.
Tovább ..>>

Új áruház nyílt Budakeszin
2008. december 3. RÉGIÓ
Ma ünnepélyesen felavatták az új Tesco áruházat Budakeszi Szólőskertben. A vásárlók péntektől vehetik birtokba az üzletközpontot, ahová külön buszjárat is megy a városból. Az áruház 6-22 óra között tart majd nyitva.

Talentis Business Park alapkőletétel
2008. november 14. RÉGIÓ
Bajnai Gordon gazdasági miniszter és Schnaider László polgármester jelenlétében dr. Takács Ernő, a Talentis Holding vezérigazgatója lerakta a Talentis Business Park alapkövét. Az eseményen a sajtó képviselői mellett több régiós önkormányzati vezető is jelen volt. A beruházás közel 500 millió forintos támogatást nyert az Európai Úniótól.
Részletek ...>>>
Előző cikkünk a témában ...>>>

Talentis fejlesztések Herceghalmon
2008. november 7. RÉGIÓ
Konferenciaszálló és 150 lakásos lakópark épül egyidőben Herceghalmon. A Talentis-csoport fejlesztéseinek részeként épülő szálloda a tervek szerint 2009 nyarán, a lakópark már tavasszal elkészül.
A teljes cikk itt olvasható ...>>>

Újabb polgármester mondott le Etyeken
2008. október 29. RÉGIÓ
Etyeken tegnap lemondott Juhász László polgármester, akit a szintén idő előtt lemondott Nádpor Ármin utódjaként választottak meg kilenc hónappal ezelőtt Az új polgármester megválasztásáig a jelenlegi alpolgármester, Kollárné Papp Ildikó látja el a polgármesteri feladatokat.

Aludj, mint a mormota - és spórolj a fűtésen!
2008. október 20. EGÉSZSÉG
Bár a napsütés még simogat, a naptár már októbert mutat. S ahogy a tél közeledtével szaporodnak ruhadarabjaink, úgy sokasodnak homlokunkon a barázdák is a növekvő rezsiköltségek láttán.
Mi hát a teendő? ...>>> - A főszerkesztő új takarója ...>>>

CBA áruház nyílt Biatorbágyon
2008. október 2. RÉGIÓ
Látványos külsőségek és egésznapos rendezvény keretében nyitotta meg a Krupp és Társa Kft. legújabb CBA áruházát Biatorbágyon. Az áruház az 1-es útról bejövő körforgalom mellett található.

Tessely Zoltán Bicske új polgármestere
2008. október 1. RÉGIÓ
A bicskei időközi polgármester-választás nem hivatalos végeredménye: Tessely Zoltán 1405 szavazat, Kovács János 893, Fekete Attila 873, Mészáros András 277. A választáson a szavazásra jogosulatak 37,5%-a vett részt.
További információk ...>>>

Oktoberfest Zsámbékon
2008. szeptember 20. PROGRAMAJÁNLÓ
Eszem-iszom, dínom-dánom, még eredeti Festbier is lesz október 3-5. között Zsámbékon. (képünk a müncheni Oktoberfesten készült)
A teljes program innen letölthető ...>>>
Rövid beszámoló ...>>>

Bálatűz Biatorbágynál
2008. augusztus 31. RÉGIÓ
Hajnalig tartott az oltása a biatorbágyi Katalin-hegyen egy állattartó telepen kigyulladt bálatűznek. Az érdi tűzoltók szétbontották a bálákat, hogy a lángok ne terjedjenek át a közeli fákra és istállóra. Segítségükre érkeztek zsámbéki és fővárosi tűzoltók is. (Fotó és hír: Kis-Guczi Péter, OKF sajtó)

Lesz még olimpia ...
2008. augusztus 27. SPORT
A Telki Sport Egyesület Vívószakosztálya felvételt hirdet 8-10 éves lányok és fiúk részére. Tovább ...>>>

SEGÍTSÉG!
2008. augusztus 21. RÉGIÓ
Májusban fiatalkorú tettesek szórakozásból felgyújtották Zsámbékon a Rácváros utca felső végén található műemlék jellegű sváb házat. Az épület eredeti állapotban történő helyreállítása meghaladja az idős és részben beteg tulajdonosok anyagi és fizikai erejét. Kérjük, segítsenek! ...>>>

Zsámbéki Lovasnapok
2008 augusztus 23-24.
2008. augusztus 12. RÉGIÓ
A térség egyik legnagyobb vonzerővel bíró nyári rendezvénye a kétnapos Baráti Lovastalálkozó Zsámbékon. A belépés immár 8. alkalommal a jól bevált módon továbbra is ingyenes.
A rendezvény plakátja a részletes programmal (340 kB) ...>>>

Pihenés a Sas fészkében
2008. július 30. VENDÉGLÁTÁS
A Gastland jól ismert a térségben lakók és errejárók között. Most azért szerepel étteremajánló rovatunkban, mert egy felújítás és arculatváltás keretében újabb vendégkört céloztak meg, miközben igyekeznek az eddigi előnyeiket is megőrizni.
Étteremajánló ...>>>

A jó alvás élményét kínálják Zsámbékon
2008. július 30. RÉGIÓ
A jó alvás egyik legfontosabb tárgyi előfeltétele a megfelelő ágy és ágynemű. Ágyat, matracot, takarót ugyan sokan és sokfélét árulnak, de néhány hete Zsámbékon van egy olyan hely, ahol túl a matracok és párnák sokaságán a jó alvás páratlan élményét kínálják a betérőnek.
Tovább a jó alváshoz ...>>>

Huszárattak Wissmarban
2008. július 28. RÉGIÓ
Július elején huszárcsapat látogatott Wettenbergbe, Zsámbék és Tök testvérvárosába, az ottani lovasegyesület meghívásában. A huszárokat főszerkesztőnk is elkísérte, hogy első kézből számolhasson be az eseményekről.
Útibeszámoló ...>>>

Tök Nagy Buli
2008. július 21. RÉGIÓ
Csúnya balesettel fejeződött be az amúgy kellemes kétnapos rendezvény Tökön. Vasárnap este kilenc körül összeomlott a képünkön látható űrhajós körhinta. Sok a sérült, közöttük kettő súlyos, valamennyiüknek jobbulást kívánunk.
Nagyobb kép ...>>>

Cégvezetői csúcskonferencia Budaörsön
2008. június 28. RÉGIÓ
A budaörsi Holiday Inn konferenciaterme adott otthont a Cégvezetők Első Csúcskonferenciájának. Az előadások azonnali gyakorlati és pénzbeli hasznot hozó módszerekkel és eljárásokkal ismertették meg a jelenlévőket. Részletek ...>>>

Zsámbék Jazz Open 2008
2008. június 14. PROGRAMAJÁNLÓ

Elkészült a Zsámbék Jazz Open 2008 végleges programja. Részletek ...>>>

Elhúnyt Szántó János
2008. június 10. RÉGIÓ
58 éves korában, hosszantartó, súlyos betegség után elhúnyt Szántó János, Bicske város polgármestere, országgyűlési képviselő, a Zsámert (Zsámbéki-medence Területfejlesztési Társulás) elnöke.

Alapkőletétel Budaörsön
2008. június 5. RÉGIÓ
Ünnepélyes megnyitó keretében lerakták a majdani Solaris City kereskedelmi és üzletközpont alapkövét Budaörsön. A beruházás a tervek szerint 2009 végén már üzemelni fog. További részletek ...>>>

Cora Falunap - immár harmadszor
2008. június 4. RÉGIÓ
A törökbálinti Cora áruház idén harmadik alkalommal rendezi meg 11 környékbeli település csapatainak részvételével a Falujáték nevű játékos sportvetélkedőt. Elődöntők: június 15, 22. Döntő: június 29. Bővebben ...>>>

Településmarketing a Zsámbéki-medencében
2008. május 31. RÉGIÓ
Lapunk áprilisi számában már írtunk Garamhegyi Ábelnek, a GKM szakállamtitkárának biatorbágyi előadásáról. Most a Zsámbéki-medence Életminőség Egyesület jóvoltából közzétesszük az előadás teljes anyagát. Töltse le pdf-ben! (1,1 MB) ...>>>

A BudaVidék Zöldút avatója
2008. május 31. RÉGIÓ
Egy kisebb csoda történt a Zsámbéki-medencében május 10-én. A gyanútlan kiránduló, földműves, kocogó, vagy lovasember egyszercsak arra lehetett figyelmes, hogy találkozik egy kerékpárossal, aztán tízzel, százzal. Olvassa tovább! ...>>>
Nincs biciglije? Kattintson! ...>>>

Tornádó az Alföldön
2008. május 21. ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
A tegnapi viharos idő során tornádó alakult ki, (egyelőre?) a Zsámbéki-medencétől távolabbb, Kiskunfélegyházától délkeletre, Gátér környékén. Beszámoló és képek a viharvadászok oldalán ...>>>

Gyújtogatás Zsámbékon
2008. május 14. RÉGIÓ
A száz évnél idősebb, Zsámbék jelképei közé tartozó sváb házat ma délelőtt felgyújtották, a tetőszerkezet leégett. A fiatalkorú tettest a rendőrség órákon belül elfogta. A kár mintegy tízenötmillió forint.
1. kép 2. kép 3. kép 4. kép

Kereszt a Nyakastetőn
2008. április 25. RÉGIÓ
Ha ügyes-bajos dolgaink után járva megállunk egy pillanatra Zsámbék valamelyik olyan pontján, ahonnan zavartalanul szemügyre vehetjük a Nyakastetőt, meglepő újdonságot fedezhetünk fel.
Tovább ...>>>

Magyar Hetek a Cora áruházakban
2008. április 24. TÁPLÁLKOZÁS
Dobostorta, kolbász, téliszalámi, trappista sajt, túró rudi, Rákóczi túrós, mangalica hús és száraz áru. Mi a közös bennük? Magyar termékek, és akciósan megvásárolhatók a Cora áruházakban április 24. és május 10. között a Magyar Hetek rendezvénysorozat keretében.
Részletek ...>>>

Jó kezekben az erdei vendéglő
2008. április 15. RÉGIÓ - ÉLETMÓD
A Budakeszi-erdő Páty felőli végén, rögtön az út jobb oldalán a tájba illő épület fogad. Előtte tágas parkoló kínálja magát. Már a kocsiból kiszállva megcsapják orromat a levegőben terjedő ínycsiklandó illatok.
Étteremajánló ...>>>

Aprókat az apróknak
2008. április 5. RÉGIÓ - EGÉSZSÉG
A törökbálinti Cora áruház 301.284 Ft értékben gyűjtötte össze a vásárlók aprópénz-adományát a koraszülöttek mentésével foglalkozó Peter Cerny Alapítvány részére.
Bővebben ...>>>

Úniós pályázatnyerés Zsámbékon
2008. április 4. RÉGIÓ
A zsámbéki székhelyű Gabriele Asztala Kft. többéves előkészítő munka után több, mint 11 millió forint értékben nyert képzési és oktatási támogatást az Európai Únió HEFOP (Humán Erőforrás Operatív Program) 3.4.1/05/1. számú pályázatán.
Részletek ...>>>

Hagyományok és együttműködés
2008. április 3. RÉGIÓ
Az 1700 fős Budajenő költségvetésének főösszege az idei évre 641 mFt. Ebből az állam által előirt kötelező feladatokra (iskola, óvoda, utak, közvilágítás, stb.) a központi költségvetés biztosit 40%-ot, 60%-ot saját erőből kell fedezni.
Interjú Budajenő polgármesterével...>>>

Energiakrízis Dél-Afrikában - ez vár ránk is?
2008. március 24. ENERGIA
Tavaly teljesítőképessége határára került a magyar villamosenergia-rendszer. Már a tömegmédiában is egyre gyakrabban beszélnek esetleges áramhiányról, új erőmű építésének vagy a paksi erőmű bővítésének szükségességéről. A Spiegel cikke ízelítőt nyújt abból, ami - ha nem lépünk idejében - ránk is várhat. Tovább ...>>>

Minőségi élelmiszert hazai termelőtől
2008. március 16. EGÉSZSÉG
A ma embere civilizációs kényelemben él és nem ér rá, hogy annyi időt és energiát, annyi munkát és hozzáértést áldozzon ételének elkészítésére, mint évszázadokon keresztül nagyszüleink. A ma embere érzi, hogy valami nem stimmel. Tovább ...>>>

Időközi polgármester választás Mányon
2008. március 10. RÉGIÓ
Ugron Zoltán (képünkön) 470 szavazat, Geiszler Csaba 240 szavazat, Dr. Erdei János 234 szavazat Részvételi adatok ...>>>
Beszélgetés Ugron Zoltánnal ...>>>

ORSZÁGOS NÉPSZAVAZÁS
2008. március 9.
A 2008. március 9-i népszavazás végleges eredménye ...>>>

Alternativ szolgáltató a régióban
2008. február 19. ENERGIA
Az enyhe tél csökkenti pénzügyi terheinket, de a gázszámlák kifizetése még így is embert próbáló feladat legtöbbünk számára. Az új szolgáltató megjelenése a gázpiacon talán enyhítheti fájdalmainkat.
Karcsúsítsa gázszámláját! ...>>>

Épül a gázvezeték
2008. február 19. RÉGIÓ
Gőz- (pontosabban gáz-) erővel épül a térségünkön áthaladó, Százhalombattáról Pilisvörösvár irányába tartó gázvezeték. Képeink Zsámbék és Páty között készültek.
Nagyobb kép ...>>>

Még egy kép ...>>>

Fórumozzon velünk!
2008. február 11. INTERNET
Kedves Olvasóink! Kísérleti jelleggel elindítottuk a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin fórum szolgáltatását. Kérjük, csatlakozzon Ön is! A meglévő témákhoz bárki hozzászólhat, új téma megnyitásához (ingyenes és gyors) regisztráció szükséges.
Tovább a fórumhoz ...>>>

A pálmafa üzenete
2008. február 8. ÉLETMÓD
Kicsi, de érdekes vállalkozás telepedett le Zsámbékon. Az Ausztráliából hazatelepült házaspár különleges bútorok értékesítésére alapított céget. A Pacific Green keményfa bútorok pálmafák törzséből készülnek kézi munkával.
Bővebben ...>>>

Tegyük tisztába Pest-megyét?
2008. február 3. KÖRNYEZET
2004 májusában indult a fenti jószándékú akció. Mostanra nem sok maradt a lendületből, az 1-es (régi 100-as) útnak a Sasfészek-tó melletti pihenőhelyén lehangoló látvány fogadja az odaérkezőt.
Képriport ...>>>

Programajánló Zsámbék
2008. február 1. KULTÚRA
A Zsámbéki Nyári Színház februári programja
Farsangi bál és egyebek ...>>>

Autózzon lassan és olcsón!
2008. január 28. KÖZLEKEDÉS
A mellékelt listát a neten kaptuk. Felelősséget nem tudunk érte vállalni, de amerre járunk - és elég sokfelé járunk - ott helytállónak tűnik. Használják egészséggel és menjenek lassan, mert drága az üzemanyag és veszélyesek az utak.
Traffipax info ...>>>

Partnerkapcsolati felhívás
2008. január 25. NÉMET
Régi barátunk, Gerhard Schmidt wettenbergi polgármester ajánlásával keresett meg bennünket Matthias Klose úr, a szintén Hessen tartománybeli Fernwald polgármestere.
Részletek ...>>>

Időközi polgármester választás Törökbálinton
2008. január 20. RÉGIÓ
Nem hivatalos végeredmény:
Turai István 2953 szavazat
Keller László 2226 szavazat
Részletek ...>>>

Időközi polgármester választások a térségben
2008. január 17. RÉGIÓ
január 20. Törökbálint
február 3. Etyek
március 9. Mány
Csapolt sör és látványkonyha
2007. december 20. VENDÉGLÁTÁS
A környékbeli éttermeket bemutató sorozatunk újabb állomásaként ezúttal egy nemrég megnyílt zsámbéki pizzériát látogattunk meg. Tovább ...>>>

Sugárzó energiák
2007. december 9. EGÉSZSÉG
Természetgyógyász Tökön
Már az épület színe is bizalomgerjesztő. Vidám, mégis megnyugtató narancsbarnás ház a töki főutcán, szemben az önkormányzattal. Tovább ...>>>

Új út a Premier Outlets Centerhez
2007. október 31. RÉGIÓ
A biatorbágyi Önkormányzat és a Premier Outlets Center tulajdonosainak összehangolt útfejlesztésével egyszerűbbé vált az outlet központ megközelítése: októbertől az M1-es autópálya 16-os lehajtójáról jövő látogatók közvetlenül a parkolóba juthatnak.


Nyugdíjasotthon épül Pátyon
2007. október 26. RÉGIÓ
Zsámbék felől Pátyra érkezve és a sportpályánál balra kitekintve már jóideje feltűnhetett sokaknak a környékbeli viszonylatban monumentális építkezés.
Tovább ...>>>

Bezáratták az adományraktárat
2007. október 21. RÉGIÓ
A Zsámbéki Önkormányzat nemrég határozatban szólította fel Bojtos Jenő 100%-os vak rokkantat, a Létmiminimum Alatt Élők Zsámbéki Szervezetének elnökét, hogy számolja fel a Zárdakertben működtetett adományraktárat. A raktárat azóta kiürítették, új helyiséget az önkormányzat nem ajánlott fel.
A teljes cikk ...>>>

Teljeskörű fogászati ellátás Biatorbágyon
2007. október 17. EGÉSZSÉG
Dr. Balla Ágnes 17 évig rendelt Zsámbékon
Tovább ...>>>

Az ACCORDIA kiadó hírei
2007. szeptember 26. KULTÚRA
A kiadó vezetőjének, dr. Balázs Tibornak szilárd meggyőződése: "Jó úton járunk, ha elsőkötetes írók műveit is kiadjuk." Tovább (*.doc) ...>>>

Európai színvonalú új óvoda Pátyon - saját erőből
2007. szeptember 2. RÉGIÓ
"A polgármester bemutatkozik" sorozatunk újabb állomásaként Dr. Bognár András pátyi polgármestert mutatjuk be, eközben szó esik az új óvodáról is. Az interjú ...>>>

Alvászavar szakrendelés Budajenőn
2007. augusztus 28. EGÉSZSÉG
Tudta Ön, hogy az alvászavar leggyakoribb oka a horkolás? Vagy azt, hogy a horkolás egyes típusai a szívinfarktus kockázatát ötszörösére, a hirtelen szívhalál esélyét háromszorosára növelik? Olvasson tovább! ...>>>

Olvassunk antológiát!
2007. augusztus 12. KULTÚRA
Legújabb számunk kulturális rovatában tallóztunk a rovatvezető, Domokos Kázmér közíró, volt zsámbéki alpolgármester segítségével Tovább ...>>>

Teljesítőképessége határán a villamosenergia-rendszer
2007. augusztus 6. TECHNIKA
Az utóbbi hónapokban megszaporodtak a kedvezőtlen hírek a hazai villamosenergia-ellátással kapcsolatban. A fejlemények korlátozásokat és az ellátásból való időszakos kieséseket vetítenek elő, különös tekintettel az egyre szélsőségesebbé váló időjárásra A teljes cikk ...>>>

7. Baráti Lovastalálkozó Zsámbékon
2007. augusztus 5.
A kedvezőtlen előjelek ellenére mégis sikerült megállapodni a zsámbéki önkormányzattal, idén is a szokott helyen várja Kedves Látogatóit a zsámbéki lovasnapok rendezősége augusztus 25-ikén és 26-ikán.
A rendezvény plakátja a programmal ...>>>

Kiegyensúlyozott közélet Perbálon
Varga László újonnan megválasztott polgármester mutatta be a barátságos községet és egyúttal meghívott bennünket a július 27-29. közötti perbáli búcsúra.

Az interjú teljes szövege ...>>>

Egynapos sebészet a Telki Kórházban
Az egynapos sebészeti ellátások olyan műtéteket jelentenek, amelyeket előre tervezett időpontban, kivizsgált pácienseken lehet elvégezni, és a páciens kórházi benntartózkodása a 24 órát nem haladja meg.
Részletes információ ...>>>

Tovább bővül a Premier Outlets
2007. május 24.
Elhelyezték a biatorbágyi Premier Outlets Center harmadik ütemének alapkövét. A létesítmény előreláthatólag 2007. novemberében nyílik majd meg.

Kisközség a Nyakas aljában
2007. május 16.
Baksa László polgármesterrel beszélgettünk, akit tavaly októberben immáron negyedszer választottak meg Tök település lakói.
A beszélgetés részletei ...>>>

Szakmai képzés és vállalkozás
2007. április 29.
Figyelemre méltó, ha egy - tevékenységét elsősorban a Zsámbéki-medencére összpontosító - cég felvállal bizonyos, az állam által egyre inkább elhanyagolt szakképzési feladatokat.
Cikk és állásajánlat ...>>>

Mi újság Telkiben?
2007. április 22.
Telki községet leginkább a kórházról és az egy főre jutó szja rangsorban elfoglalt előkelő helyéről ismerik Magyarországon. Mi ennél többet szeretnénk tudni, ezért megkérdeztük a polgármestert.
Az interjú szövege ...>>>

Hatvanegy év
2007. április 19.
Hatvanegy éve telepítették ki (űzték el) a "kollektív bűnösség" jegyében a magyarországi németség 90%-át, közöttük a Zsámbéki-medence sváb lakosságát. Szerkesztőnk, Hajdú Péter díjnyertes novellája ennek az embertelenségnek állít emléket. Emberek ...>>>

Talentis fejlesztés Etyeken
2007. április 7.
Az MTA székházában írták alá az etyeki Új Dávid majorban helyet kapó első kelet-európai űrtechnológiai tesztlaboratórium létrehozásáról szóló szerződést.
Részletek ...>>>

Éghajlatváltozás és olajcsúcs
2007. március 24.
A hír két hetes, ugyanakkor rövid és velős: a CSU (a bajor kormányzópárt) be akarja tiltani a hagyományos autókat Németországban. Pontosabban, a hagyományos, belsőégésű motorokkal (robbanómotorokkal) hajtott autókat.
A teljes cikk ...>>>

Ahol a mosoly a kezelés része
2007. március 7.
Újszülött, csecsemő és gyermekszűrési programok a Telki Kórházban
Részletes program ...>>>

Mentsük meg a várat!
2007. február 26.
Kicsit kiesik a Zsámbéki-medence térségéből az Aggteleki Nemzeti Park, viszont van itt egy kevesek által ismert vár(rom)
Tovább ...>>>

Ubi Deus est (ahol az Isten)
2007. február 24.
Ma reggel 9-kor megkezdődött Pátyon a katolikus templom építése
Bővebben ...>>>

Ha már elmaradt a tél...

2007. február 9.
Keresse fel a rénszarvast a budakeszi vadasparkban!
Bővebben ...>>>

Viharkárok a környéken is
2007. január 31.
Nagyobb kép...>>>

A hétfői vihar tombolása nem kímélte a Zsámbéki-medence térségét sem. Képünkön egy kidőlt óriási reklámtábla látható az M1-es autópálya mentén, a torbágyi temető mellett.

Adományokkal a szegénység ellen
Sajnálatosan találó neve van Zsámbék egyik sokak által ismert civil szervezetének: Létminimum Alatt Élők Társasága Az egyesület jövője jóidőre biztosítottnak tűnik, miután az évek óta húzódó recesszió megfejelve a legújabb ár- és adóemelésekkel egyre többünket tesz potenciális taggá.
Idézünk az alapszabályból: "Az Egyesület feladata és célja: Zsámbék területén és a Zsámbéki-medence községeiben élő társadalmilag, anyagilag és szociálisan hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítása, emberi méltóságának védelme, érdekképviselete." A teljes cikk ..>>>

Új sürgősségi orvosi centrum Zsámbékon
Felavatták Zsámbékon az orvosi ügyelet és a mentőállomás új épületét, ami öt település közös ügyeleteként működik. (Gyermely, Perbál, Szomor, Tök és Zsámbék).
Az orvosi ügyelet telefonszáma: 23-342-035, vezetője Dr. Kocsis Tamás.

27 új bolt a Premier Outlets Centerben
Átadták a vásárlóknak a biatorbágyi Premier Outlets Center második ütemét: a 4800 négyzetméteres területen 20 új bolt nyílt meg és további 7 nyílik augusztus és szeptember során
További részletek ..>>>
Előző cikkünk a témában:
Épül a második ütem ..>>>

Jó víz a térség lakóinak
Nagy port vert fel és politikai felhangoktól sem volt mentes az Érd és Térsége Vízmű (ÉTV) Kft. közelmúltban lezajlott üzletrész értékesítése. Szerkesztőink Istókovics Zoltánnal, a cég általános igazgatóhelyettesével beszélgettek.
Az interjú teljes szövege ..>>>

Leader+ fórum térségünkben
A herceghalmi Kulturális Egyházi Központban (KEK) kerólt sor a Leader+ vidékfejlesztési pályázat első települési fórumára térségünkben, ahol a pályázat feltételeiről és menetéről kaptak tájékoztatást az érdeklődők. Információk, pályázati kiírás ..>>>

Új községháza Biatorbágyon
Bia és Torbágy egyesítésének negyvenedik évfordulóján Biatorbágy önkormányzata és lakossága birtokba vette a Polgármesteri Hivatal új épületét.

Útátadás Perbálon
Ünnepélyesen átadták a felújított Táncsics utcát a perbáliaknak. A rekonstrukciót közérdekű kötelezettségvállalás keretében a Talentis Programiroda támogatta.

Zsámbék Jazz Open 2006
A borús, szeles idő ellenére majdnem telt ház előtt kezdődött meg a zsámbéki dzsesszfesztivál a Romtemplom tövében
A részletes program ...>>>
A tavalyi program ...>>>
A Romtemplom honlapja ...>>>

Programajánló
Zsámbéki Premontrei Esték - egyházzenei hangversenysorozat
A program ...>>>

Épül a Korda stúdió
Az Arcadom RT. kivitelezésében megkezdődtek a Korda Sándor Filmstúdió előkészítő munkálatai Etyeken, folyik a tereprendezés az egykori laktanya helyén.

Egy suli csak értünk...
Kevesen tudják, hogy Tökön gimnázium működik. Az iskolában kevés a nappali tagozatos tanuló, ezért a diákok felhívást tettek közzé.
A felhívás szövege ...>>>

Garancstavi mulatság
Időpont: 2006. június 24. szombat délután 15 órától késő estig
Helye: Garancsi tó, kőszínpad
A programból: pogácsasütő verseny, kirakodóvásár, szentiván éji tűzugrás

Jóváhagyott nyomvonal
Szakmai fórumot hívott össze május 25-én a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht. Herceghalomra a zsámbéki-medencei elkerülő út tárgyában.
Beszámolónk itt olvasható ...>>>

Mányi Lovasnapok 2006
Idén április végén negyedik alkalommal rendezték meg a Mányi Lovasnapokat. Most Bokodi Sándornak, a Mányi Lovas Egyesület elnökének beszámolóját adjuk közre.
A teljes cikk ...>>>

Fényközpont Alapítvány Tinnyén
A tanácsadással, lélekgyógyászati eszközökkel, fejlesztésekkel foglalkozó tinnyei Fényközpont Alapítvány segíteni szeretne a hozzáfordulók testi, szellemi és lelki egészségének visszaállításában és megerősítésében.
További részletek ...>>>

OB II-es lett a zsámbéki sakkcsapat
A vasárnapi zsámbéki osztályozón ugyan alulmaradtak Nyergesújfaluval szemben, de összesítésben 14,5 - 9,5 arányban jobbnak bizonyultak ellenfelüknél és egy osztállyal feljebb jutottak.
Kapcsolódó cikk:
Szlovák sakkozó nyerte az I. Zsámbék Fide Opent ...>>>

Elkészült

az Agrogate logisztikai központot és a zsámbéki M1 autópálya-lejárót összekötő út.

Új játszóteret

adtak át a gyereknap alkalmából Herceghalmon a hétvégén a kicsiknek.

Pincefesztivál Etyeken

A pénteki eső után szombatnn kellemes idő fogadta az etyeki pincefesztiválra kilátogató többezer embert. A térségfejlesztési programmal borozgatás közben ismerkedhettek meg a Talentis Pincébe látogatók.

A Zsámbéki Lámpamúzeum
Igazi különlegesség a Zsámbékon található Lámpamúzeum, 1995-ben még a Guiness féle Rekordok Könyvébe is belekerült.
Részletes ismertetés ..>>

"Kis magyar szilícium"
Magyarország legismertebb internetes portálja, az index.hu érdekes cikket szentel a Talentis Programnak, amiben többek között lapunkra is hivatkoznak.
A cikk itt olvasható ...>>>
Index fórum: Gyülekezzünk a Zsámbéki-medencéből! ...>>>

Újabb logisztikai központ

Nagyszabású építkezés folyik a biatorbágyi emelkedő elején, az autópálya és az 1-es főút között.

Falujáték a Corában
Kellemes idő fogadta a törökbálinti Cora áruház által szervezett "Falujáték" című háromfordulós regionális sportversenyt résztvevőit és közönségét vasárnap.
A program ..>>

Felavatták a Himnusz-szobrot Budakeszin

Több ezer fős tömeg jelenlétében május 7-én felavatták Budakeszin Majzik Mária Himnusz-szobrát.
(Fotó: Pék Lajos)

Messze még az Euro
Szlovénia talán már jövő év januárjában bevezeti az eurót. Hazánk sajnos egyre távolabb kerül a hőn áhított valutától. Összeállításunkban a szlovén receptet ismertetjük
A cikk itt olvasható ...>>>

Elkészült az akciócsoport honlapja
Elkészült az "Etyek környéki és Váli-víz menti Leader+ akciócsoport" honlapja, ahol részletes információkat és pályázati anyagokat találhatnak.
www.kulturosveny.hu ...>>>

Épül a CBA Zsámbékon

A Ziegler ostyagyárral szemben fekvő területen megkezdődött a zsámbéki CBA áruház építkezése. Az új áruházat a környékbeliek előreláthatólag idén szeptemberben vehetik birtokba.

I. Zsámbék FIDE Open
NEMZETKÖZI NYÍLT SAKKVERSENY
ZSÁMBÉK 2006. JÚNIUS 2-5
További részletek, jelentkezés, tudnivalók ..>>


Kapcsolódó cikk:
Világos indul és nyer ..>>

Új típusok a Suzukinál
A Zsámbéki-medence egyik legrégebbi autókereskedése a pátyi Suzuki Bakhusz Kft.
A teljes cikk ...>>>

A jövőt építik Mányon
A mányi önkormányzat a jövőre gondolva ad teret jelentős beruházásoknak és igyekszik olyan fejlesztésbe befektetni, ami hosszú távon szolgálja a község lakosságának érdekeit. Erről beszélgettünk Szabó Zoltán polgármesterrel.

Az interjú itt olvasható ..>>

Elektronikai hulladék átvétele a Corában
Az Európai Únió vonatkozó előírásának értelmében 2005. augusztus 13-ika óta Magyarországon is törvény kötelezi az elektromos és elektronikus készülékek gyártóit és forgalmazóit a használt berendezések átvételére. Tovább ..>>
Kapcsolódó cikk:
Van kiút ..>>

Telkiben jó élni
A Zsámbéki-medence polgármestereit bemutató sorozatunk újabb állomásaként a pezsgő közösségi életéről és dinamikus fejlődéséről lassan országos hírnévre szert tevő Telki község első emberével, Varga Mihállyal ismertetjük meg olvasóinkat.

Az interjú teljes szövege ..>>

A város szíve értünk dobog
A térségi települések és sajtójuk együttműködésének jegyében - a szerző és a kiadó engedélyével - közöljük azt az interjút, melyet Szentpály-Juhász Miklós, a Budakeszi Hírmondó főszerkesztője készített Dalotti Tiborral, az Erkel Ferenc Művelődési Ház igazgatójával.
(az eredeti cikk a Budakeszi Hírmondó 2006. februári számában jelent meg.)
A teljes cikk ..>>

Egyöntetűen támogatják a partnerkapcsolatot Kirchheimben
A München melletti Kirchheim képviselőtestülete egyhangúan támogatta Günter Schwindl alpolgármester azon indítványát, hogy tegyék hivatalossá a Páty községgel kialakított partnerkapcsolatot
A teljes cikk német oldalunkon olvasható ..>>

Nyertes Leader pályázat térségünkből
Az "Etyek Környéki és Váli-víz Menti Együttműködés akciócsoport" sikeresen pályázott az AVOP LEADER+ program keretében tavaly kiírt pályázatra és ezzel megnyílott a lehetőség mintegy kilencvenmillió forint felhasználására.
Részletek ..>>


Vidékfejlesztési központ Etyeken
Március 24-én nyílt meg Etyeken Magyarország első Nemzetközi Vidékfejlesztési Forrásközpontja "Magyarkút" néven. A megnyitó alkalmából LEADER-konferenciát rendeztek, ahol az FVM és az MVH szakemberei mellett az európai Leader Egyesület vezetői is előadást tartottak
Tovább ..>>

Nyugdíj vagy kegydíj?
A választási kampány hevében a pártok a legkülönbözőbb ígéretekkel halmozzák el nyugdíjasokat.
Milyenek a nyugdíjkilátásaink valójában? ..>>

Bővíti üzlethálózatát a CBA

A pátyi áruház 2003-as megnyitása után tovább bővíti üzlethálózatát a térségben a budaörsi székhelyű CBA Kereskedelmi Kft.
Páty, Zsámbék, Telki ..>>

Halad az Agrogate-építkezés

Az Agrogate néven ismertté vált 70 hektáros beruházás induló, tizennyolc hektáros ütemének első épületét várhatóan áprilisban vehetik birtokba a bérlők
A teljes cikk ..>>
Kapcsolódó cikkünk:
Agrogate alapkőletétel ..>>

"Fogyasztók hete" a törökbálinti Cora áruházban
Március 13-án kezdődik a törökbálinti Cora áruház és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület közös eseménysorozata
Részletek ..>>

A lakosság 85%-a a szélerőmű parkok mögött
A magyar népesség túlnyomó része támogatja a megújuló energiaforrások szerepének növelését a Medián felmérése szerint
Tovább ..>>
Kapcsolódó cikk:
A szélerőművekről ..>>

Folyik a volt Zichy-kastély felújítása Zsámbékon

Az egykori főiskola épületének felújítása folytatódik, várhatóan idén nyáron át is adják a felújított épületeket.
A tulajdonos sajtóközleménye ..>>

Archiv anyagunk:
Egyeztető tárgyalás a Zsámbéki Főiskolán ..>>

Szabálytalanságok sorozata a törökbálinti raktárban
A Pest-megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a 2004. augusztus 5-én történt robbanással kapcsolatos vizsgálatot
A részletes jelentés ..>>

Kapcsolódó anyagunk:
Archív felvételek a robbanás helyszínéről ..>>

A régióban is növekszik a munkanélküliség
Az elmúlt év végén, az idei év elején számos - a hazai munkanélküliséget vizsgáló - elemzés látott napvilágot. Röviden mi is megpróbáljuk a kistérségre vonatkozó Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) adatokat bemutatni. A teljes cikk ..>>

Kapcsolódó cikk: KSH jelentés ..>>

A finn Ruukki új gyárat épít Biatorbágyon
A tervek szerint a gyártótevékenység az új telephelyen 2006-ban, az építőipari nyári csúcsszezon előtt indulhat meg. Bővebben ..>>

(látványterv Ruukki)

Elhelyezték a Premier Outlets Center második ütemének alapkövét
A Raiffeisen Ingatlan Zrt. és a brit Miller Developments ingatlanfejlesztő- és üzemeltető társaságok közös tulajdonában levő Premier Outlets Center 2. üteme augusztusban nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Tovább ..>>

Ismét leminősítés a láthatáron?
Az S&P hitelminnősítő intézet stabilról negatívra rontotta Magyarország hitelállomány kilátását Részletek ..>>

A Budakörnyéki Földhivatal elutasította az újabb belterületbe vonást Budajenőn.
Az indoklás szerint az előző belterületbe vonások sem érték el céljukat. Az önkormányzat fellebbezést nyújtott be a Pest-megyei Földhivatalhoz.

Kapcsolódó cikkeink:
A budajenői képviselő-testület 2005. augusztus 19-én, az eredménytelen népszavazás másnapján - ahol a megjelentek többsége a bevonás ellen szavazott - döntött a szóban forgó terület (Szőlőhegy II.) belterületbe vonásáról.
Faluban szeretnék élni ..>>
Civil szervezetek tiltakoztak Budajenőn ..>>
Lemondott Soltész Miklós polgármester ..>>

7,3%-on a munkanélküliség
A 2005. október–decemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 916 ezer, a munkanélkülieké 310 ezer fő volt, ami 7,3%-os munkanélküliségi rátát jelentett. (KSH) Részletek ..>>

60 éve kezdődött a magyarországi németek kitelepítése
Erre emlékeztek vasárnap Budaörsön az elűzetési emléktábla megkoszorúzásával, a Városházán megnyíló fotókiállítással és egy tudományos emléküléssel, melyen az országos és a helyi német önkormányzat képviselői, történészek, Budaörs Város Önkormányzata és Bretzfeld testvérváros képviselői is részt vettek.Tovább ..>>

Internetes hírportált indított az InfoRádió
"Minden, ami hír" - szlogennel 2006. január 16-odikától internetes hírportált indított az InfoRádió.www.inforadio.hu ..>>

Emelkedtek az autópályadíjak

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter aláírta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2006. évi autópálya úthasználati díjakról szóló rendeletét. Az autópálya matricák ára 2006. január 1-től kb. 5 százalékkal emelkedik, amelyet a gyorsforgalmi úthálózat ez évi 14 százalékos bővülése indokol. Részletek ..>>

Tizenöt új ipari park
Többek között Budaörsön és Sóskúton ..>>

Közelednek a felvételik
Szivárvány Alapítványi Szakképző Iskola - "a második esély" ..>>

APEH tájékoztató
Ügyfélkapu és bizalom ..>>

Nemzeti Vidékfejlesztési Terv
Ingyenes szaktanácsadás ..>>

FELHÍVÁS
A Bartók Rádió jazz hegedű tehetségkutató versenyt indít
További részletek ..>>

Hív a vasút, vár a MÁV

Ismerkedjen meg az új elővárosi vonattal!

Új bankfiók Zsámbékon

Átadták a Biatorbágy és Vidéke Takarékszövetkezet új épületét ..>>

AGROGATE alapkőletétel
Herceghalom

• Képes beszámoló ..>>
• Az Agrogate-ről bővebben ..>>

Ajándék Pátynak
A tűzoltóautó új otthonra lel ..>>

Bayerische Freunde in Páty und Zsámbék
Reisebericht ..>>


Barátaink barátok között
Kirchheim-Páty-Zsámbék-Vörösvár ..>>

Partnerkapcsolat az Európai Únió jegyében
EU Konferencia és Szeminárium 2005 Wettenberg ..>>

Civil szervezetek tiltakoztak Budajenőn
Képek a demonstrációról ..>>

Páty - unsere neue Partnergemeinde?
ein Artikel von Herrn Schwindl, dritter Bürgermeister von Kirchheim-Heimstetten in Bayern
Deutsche Seiten ... >>>

Polgármesteri Levél
Farkas Gyula, Budakeszi polgármesterének olvasói levele ...>>>

VAN KIÚT!
Mégsem temet el bennünket az elektronikai hulladék? ..>>

Olcsóbb áram társult önkormányzatokkal
Dr. Dantesz Péter ügyvéd, közig. jogi szakértő előadása
a közműkonferencián ..>>

Közműkonferencia
a HKG RT. tanácstermében
Részletek ... >>>

Kamionkonvoj Bicskén
Képes beszámoló ... >>>

Három a feladat
Interjú Dr. Bognár András pátyi polgármesterrel..>>

• KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS
BETEG KISGYEREK segítséget kér
Tovább ..>>
Daganatos Gyermekekért Alapítvány Tel.: 1-242-3486

• Trükkos tolvajok a térségben
Tovább ..>>
Budaörsi Rendőrkapitányság 23-420-055

• Múltból a jövőbe
Beszélgetés a Pemű RT. vezérigazgatójával ..>>

• Jól sikerültek az augusztus végi zsámbéki lovasnapok
Néhány kép ... >>>
Ismét nyeregben az egykori csikós..>>

• Minden jót, Mónika
Interjú Payer Öcsivel ...>>>

• Újabb elkerülő út
Ezúttal a hegy mögött? ...>>>

• Indul az AGROGATE
Várhatóan októberben kezdődik a Talentis első nagyszabású beruházása Herceghalom és Zsámbék közigazgatási határán Tovább..>>

• Herceghalmi vétó
a vezeték nélküli technológiára ...>>>

• LEADER pályázat
A Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület által megalapított akciócsoport képviseli a kistérséget az AVOP LEADER+ térségfejlesztő uniós pályázaton. Tovább..>>

• Ismét semmis a tender
Húzódik a közbeszerzés ...>>>

• Elővárosi vasút a térségben
A Talentis Klub keretében a MÁV szakértője tartott tájékoztatót június 29-én Biatorbagyon
Részletes beszámoló ...>>>

• Szeptembertől egyesített bérlettel utazhatunk
Létrejött a Budapesti Közlekedési Szövetség (jún. 28. GKM )
Tovább..>>

SANYO napelemgyár Dorogon
Július 20-án adták át a dorogi ipari parkban az új, fényelektronos modulokat és légkondícionálókat gyártó üzemegységet. (GKM)

Vadászat (jó) fejekre
Interjú Deák Andrea személyzeti tanácsadóval ... >>>

Újabb világcég a medencében
Június 10-én avatták fel Európa egyik legjelentősebb félpótkocsi gyártójának magyarországi központját Bicskén. Részletek ...>>>

• KÖZLEMÉNY
A Pest Megyei Bíróság a Zsámbéki-medence Magyar-Német Barátság Egyesületet, mint az 1989. évi II. tv. 4.par. (1) bekezdése hatálya alá tartozó társadalmi szervezetet TE 4273 szám alatt nyilvántartásba vette.
Budapest, 2005. május 5.
Az Egyesület Alapszabálya ..>> (alapszabaly.rtf 58 kB)

GKM pályázat
a roma vállalkozások támogatására ...>>>

Önnek is zúg a füle? Ne adja fel, van megoldás!
Modern korunk népbetegsége, a fülzúgás ...>>>

Tanulni soha nem késő
Tovább ...>>>

Bicske, város a régióban
Interjú Szántó János polgármesterrel ...>>>

Nagyvállalati központ a térségben
A SPAR Bicskén ...>>>

Zsámbékon is megépülhetett volna
Egy elmaradt beruházás története ...>>>

Szélessávon a fejlődés is gyorsabb
A hatékony kommunikáció a tudásalapú térségfejlesztés kulcskérdése. A ma rendelkezésünkre álló információszerzési lehetőségek leggyorsabb és leggazdaságosabb módja az interneten keresztül valósul meg – már ahol van elég sávszélesség, mert ez sajnos még nem mondható el térségünk valamennyi településéről.
Tovább...>>>

Május 12-én megtartotta
második ülését Herceghalmon a Regionális Informatikai és Fejlesztési Tanács. A Tanács ajánlást dolgozott ki a települési önkormányzatok részére, hogy azok vizsgálják meg olyan szélessávú internet szolgáltatás telepítésének lehetőségét, ami nem függ a meglévő vezetékes telefonhálózat minőségétől. Az ajánlást várhatóan a Zsámert következő ülésén terjesztik elő.

• Informatika a régióban
A Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht. gesztorságával informatikai és közigazgatási szakemberekből álló konzultatív testület alakult Herceghalmon. A szervezet április 12-i első ülésén azt a célt tűzte ki, hogy ajánlások kidolgozásával segítse a térség önkormányzatait az e-közigazgatás kialakításában, illetve az intelligens régió megteremtésében.

Új sportszeráruház Budaörsön
Május 28-án megnyitotta első hazai áruházát az Auchan csoporthoz tartozó Decathlon áruházlánc.

• CBA Zsámbékon
Szerkesztőségünk értesülései szerint április első napjaiban aláírták a már hosszabb ideje tervezett szerződést az önkormányzat és a CBA áruházlánc vezetői. Ismeretes, hogy a Ziegler Ostyagyárral szembeni 505 helyrajzi számú terület épülne az élelmiszer áruház. A CBA építkezési tempóját ismerve jó az esély, hogy még az idén vásárolhatunk az új áruházban.

• Talentis Klub
A tavalyi év folyamán a Klub rendezvényei Budapestre összpontosultak, az idei összejöveteleknek - összhangban a program céljaival - felváltva adnak otthont a Zsámbéki-medence települései. Ebből a tervezett sorozatból az elsőt Herceghalmon tartották, ahol a sűrű hóesés ellenére mintegy 40 fő jött el és hallgatta meg Dr. Takács Ernő megnyitóját és az azt követő előadást.

• Szinte egyidőben nyílt meg a környéken két úgynevezett outlet. Ezek a leginkább ruházatot áruló kereskedelmi egységek neves cégek kifutó modelljeit forgalmazzák esetenként igen jelentős árengedménnyel. A GL Outlet Törökbálinton, a Premier Outlets Center (képünkön) Biatorbágy külső részén van.

• A Szilikon Kft. műanyag hegesztő gépekkel, célszerszámokkal, kvalifikált szakemberekkel vállalkozik:
- Nagynyomású tüzivíz rendszerek építésére,
- Hulladékhasznosító telepek gáz és csurgalékvíz rendszerének kiépítésére,
Vegyszeres csővezetékek helyszíni kivitelezésére ... >>>


• Minden, amire a ház körül, vagy az építkezésen szüksége lehet. A zsámbéki Szerelvényüzlet nagy választékkal, barátságos árakkal és kiszolgálással valamint kényelmes parkolóval várja kedves vásárlóit.

További részletek ... >>>


• Lovasnap volt Mányon
Jó idő, látványos programok és sok érdeklődő jellemezte az április 30-i mányi lovasnapot.
(A képen a huszárok éppen rohamra készülődnek)

• Új játszótér Budaörsön
A helyi önkormányzat és az OBI Magyarország közreműködésével új, az úniós normáknak megfelelő környezetbarát játszóteret avattak fel Budaörsön.


(c) Finta és Társai
• Etyek magasra tör
Nagy valószínűséggel még az idén elkezdődik a tervek szerint 35 milliárdos etyeki filmstúdió építése. A Demján Sándor nevével fémjelzett beruházásról, illetve a község jövőjéről Kálmán Lajos, Etyek polgármestere tájékoztatta lapunkat.
Tovább ..>>

• Az emberi agy figyelmi kapacitása 1 óra.
E tudományos tényt Ön is tapasztalja nap mint nap, amikor dolgozói lassan elszállingóznak az íróasztal (munkahely) mellől, hogy egy kávéval vigyenek új lendületet a munkába. Ilyenkor a vállalati illetve a közeli büféket keresik fel, ami a munkáltatónak hosszú kiesést eredményez.
A KVB AUTOITAL ezt a tényt felismerve italautomaták üzemeltetését kínálja Önnek.
Tovább ... >>>


március 9.
• Művészek és Vállalkozók Klubja


A klubestnek ezúttal a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság tárgyalóterme adott otthont. Az összejövetelek szervezője és lelke Gál Arielle, Magyarországon élő belga zongoraművésznő, a Művészek az Életért Alapítvány vezetője. (jobb oldali kép, mellette Nagy Zsolt, a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht. ügyvezetője.)

március 2.
• Szabadtéri traktorkiállítás a Hősök terén
avagy Pesten mindig történik valami. Tudósítónk a fővárosban járt és próbálta magát egyszerű turistának álcázni. Sorra vette a bédekkerek által kultikusnak jelzett célpontokat, elsőként a Hősök terét kereste fel. Itt megállapította, miszerint nem igazak a hírek, hogy Pesten nem lehet normálisan parkolni. Amint a képek mutatják, igenis lehet...

Február 13. 18.00
• Zsámbéki-medence Magyar-Német Baráti Egyesület

néven jórészt fiatalokból álló új egyesület alakult Zsámbékon, melynek célja az alapszabály szerint: "A magyar-német baráti kapcsolatok ápolása, elmélyítése egyéni és közösségi szinten, különös tekintettel a Zsámbéki-medence településeire és azok németországi partnertelepüléseire, ezzel is hozzájárulva a "Határok nélküli Európa" megteremtéséhez."

Február 5. 10.00
• Felavatták a SPAR új húsüzemét Bicskén

Foto: SPAR
3,5 milliárd forintos beruházás, 6000 m2 alapterület, évi 3500 tonna húskészítmény és 120 új munkahely. Ezek a számok jellemzik a SPAR konszern szombaton Bicskén felavatott korszerű húsü-zemét. Az új húsfeldolgozó gyors piaci reagálást tesz lehetővé a cég számára, a javuló minőségnek pedig leginkább a vásárlók örülhetnek.

Február 4. 10.00
• Legördült az új Swift az esztergomi szalagról

A legutóbbi beruházással évi 200 ezer autó előállítására képessé vált esztergomi Suzuki gyár termelése 2006-ra fogja elérni ezt a mennyiséget - mondta Osamu Suzuki, a cég elnöke az új Swift bemutatása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. A gyár jelenleg 2700 főnek ad munkát.

Január 21. 10.30
• Kisebb tűz volt a Mammut üzletközpontban

Éppen arra bóklászó tudósítónknak feltűnt a rengeteg tűzoltóautó. Fotózott, kérdezett, eközben megtudta, hogy az üzletközpont emeletén lévő szauna gyulladt ki, vélhetően elektromos zárlat miatt. A nagy erőkkel kiérkező tűzoltók a tüzet hamar eloltották, személyi sérülésről nincs tudomásunk.

• Húsz kutyatetemet találtak Biatorbágy mellett

Húsz elpusztult kutyát találtak Biatorbágy és Páty között a szennyvíztelep közelében a múlt hét végén. Nem tudni, hogyan kerültek oda, a helyi állatvédők az ügyben rendőrségi feljelentést tettek, közölte a civil szervezet ügyvivője szerdán. Horváth Barbara, a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület képviseletében elmondta, ápolt, jól táplált, fajtatiszta, nagy értékű kutyák teteméről van szó. (MTI/Index)


...most már színesben

• Elkészült a grafikai terv is, ami remélhetőleg elnyeri az Önök tetszését, hogy még szívesebben vehessék kézbe újságunkat. A kedvezőbb külalak köntösében a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin igyekszik továbbra is az aktuális, a térség lakói, vállalkozói számára fontos és érdekes ügyeknek utánajárni. Nem maradhat el egy kis kulturális kitekintés, valamint a karácsonyi hangulat sem. A lap a december 13-ával kezdődő héten el fog jutni Önökhöz is, köszönjük, ha végigolvassák. Addig is egy kis előzetes:

Középpontban a Zsámbéki-medence ... >>>
Művészek a Zsámbéki-medencéért ... >>>
Modern korunk népbetegsége ... >>>
A XXI. század energiatermelése ... >>>
Újabb regionális társulás - kényszerből? ... >>>

• Lesz-e szélerőmű a Zsámbéki-medencében?
Híreink szerint több, szélgenerátorok telepítésével foglalkozó cég is fantáziát látna szélerőműpark létesítésében környékünkön.
A Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin hamarosan megjelenő novemberi számában alaposabban körbejárjuk a kérdést.

• Érvénytelen a pátyi népszavazás
Az alacsony (37%-os) részvétel miatt érvénytelen lett az október 17-i pátyi népszavazás a Sasfészek-tó mellett létesítendő háztartási vegyianyag-raktárbázis ügyében. A további döntés az önkormányzat kezében van.

• Egy kis humor - szüreti jótanácsok
1. Sose kezdjük borivással a napot, a reggeli bor megfekszi a gyomrot, rátelepszik a mozgásközpontunkra, azonkívül kettős látás is kialakulhat. Tapasztalt szüretelő törköly-pálinkával indítja a reggelt féldecis kiszerelés-ben, ennek kiváló az értágító hatása, meg a muslicák sem jönnek ránk annyira.
Tovább is van :) ... >>>fekete/fehérben - egyelőre...
• A főszerkesztő tollából
Kedves Olvasóink! Két év munkája után fordulóponthoz érkezett internetes újságunk élete, megpróbálunk a virtuális után a valóságos világban is megállni a lábunkon, lapozható formában is megjelent a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin, terveink szerint mostantól kezdve minden hónapban. A lap ingyenes. Kérem, ha eljutott Önökhöz, forgassák kíváncsisággal és szeretettel, segítsenek a szerkesztésben ötleteikkel, javaslataikkal.
Visszajönnek a kamionok? ... >>>
Egy sintértelep végjátéka ... >>>
Egyeztető tárgyalás a főiskola ügyében ... >>>

Talentis hírek

• Mérnöki kamara ülése Zsámbékon
Idén Zsámbékon tartotta kihelyezett ülését a Budapesti és Pest-megyei Mérnöki Kamara elnöksége. A helyszínválasztást magyarázta, hogy a Zsámbéki-medence hamarosan az ország egyik legdinamikusabban fejlődő területe lehet, ha elindul a Talentis Program. Az elnökség Takács Ernő előadásában tájékoztatót hallgatott meg a 2003 tavasza óta történt fejlesztésekről, majd Molnár László elemezte részletesen a medence gazdasági és közlekedésföldrajzi jelentőségét, amelyre alapozva másfél évvel ezelőtt elindult a fejlesztés.

• Archinovum tervpályázat - befejeződött az első forduló
Tizennégy építészcsapat indult a Zsámbéki medencébe tervezett szilícium völgy beépítésére kiírt építészeti pályázaton, amelynek első fordulója október 7-én zárult. Az eredetileg tervezett hat helyett hét pályázatot tartott érdemesnek a továbbgondolásra a zsűri. A november végén befejeződő második fordulóba jutott magyar és külföldi tervezőcsapatok egyik csoportja a 100-as út mentén tengelyes modellszerűen elterülő tudásklasztert képzel el. A tervezők másik csoportja a Herceghalom-Etyek-Biatorbágy háromszögbe helyezi el a magyar szilíciumvölgy legjelentősebb objektumait.


• Pátyi raktár - népszavazás és tájékoztatás

Látványterv - Immodol Kft.

Pátyon október 17-én - vasárnap - népszavazás lesz arról, hogy megépüljön-e a Sasfészek tó és az M1 autópálya közötti területen egy vegyianyagok tárolására szolgáló raktárbázis. Miután a beruházás ötlete nagy vihart kavart a községben, és az érvek-ellenérvek csatájában a szakmaiság sikkadt el leginkább, a beruházó Immodol Kft. szeptember 17-étől (péntek) kezdődően minden nap reggel 10-től este 6-ig információs pavilont működtet a pátyi CBA áruházban, ahol szakértők válaszolnak a feltett kérdésekre.

• Rossz táplálkozási szokások, kevés sport
Egyre több túlsúlyos és valamilyen ortopédiai elváltozásban szenvedő iskolás - így jellemezhető röviden a magyar fiatalok életmódja és egészségi állapota.
Tovább...>>>
A "Mi száMOLunk a gyermekekkel"
országos rendezvény-sorozat programja 2004. augusztus 28-án, szom-baton érkezik Érdre, ahol 10 és 18 óra között az Érd Városi Művelődési Központ előtt fog par-kolni az emeletes busz, ami a szűrőprogram helyszínét biztosítja.

• Romhalmaz, égett szag és nyomasztó látvány
fogadta vasárnap kora reggel a helyszínre merészkedő tudósítónkat a Pyro-Technic Kft. egykori raktára helyén. (Képriport - kattintson a képekre)
• Szabadlábra helyezték a Pyro-Technic Kft. vezetőit
(2004. augusztus 9.)
A pirotechnikai cég törökbálinti raktárában múlt csütörtökön bekövetkezett robbanásnak három halálos áldozata és tíz sérültje volt, a detonáció hozzávetőleg egy kilométeres körzetében házak, gépjárművek sérültek meg. Az anyagi kár az előzetes becslések szerint elérheti a négyszázmillió forintot. A Pest Megyei főügyészség fellebbezett a döntés ellen, így tíz napon belül másodfokon is tárgyalják az előzetes letartóztatásra tett rendőrségi javaslatot. A Pyro-Technic Kft. vezetői egyébként a cég saját hallottjainak tekintik az elhunytakat, temetésükről is gondoskodnak, és együttműködnek a rendőrséggel - mondta az Indexnek az ügyvéd. (MTI)
Foto: Index

• Eladó csendes, nyugodt Somogy-megyei településen Kisvid) 6600 m2-es jó fekvésű, gondozott építési telek 40 m2-es felújításra szoruló házzal.
A településről 20-30 perces kényelmes autózással elérhetők Magyarország legismertebb termálfürdői (Zalakaros, Hévíz, Marcali), valamint a Balaton (Keszthely, Balatonmáriafürdő). Irányár: 4 mFt.

Részletek ... >>>

• Lemondott Dr. Bence Lóránt az Apor Vilmos Katolikus Főiskola főigazgatója. Feladatkörét ideiglenes megbízással Sütő Károly vette át.


• Hogyan áll - illetve halad - a Talentis program?
Szerkesztőnk dr. Takács Ernővel, a program fejlesztési igazgatójával beszélgetett ... >>>

• IV. Zsámbéki Lovastalálkozó
Ismét lesz lovastalálkozó Zsámbékon augusztus 28-29-én. A gazdag program sok érdekességet kínál lókedvelőknek, hivatásosoknak és érdeklődőknek egyaránt.

Egy kis kedvcsináló ... >>>
Részletes program ... >>>


2004. július 1.
Die erste Herausforderung
A legelső kihívás ... >>>

Wie sich die neue Tanzgruppe von jugendlichen aus Schambek, Tok und Maan in Deutschland erfolgreich vorgestellt hat.
Ein Artikel von Sandra Fuchs ... >>>


2004. június 22.
Közös sajtótájékoztatót tartott ma a székesfehérvári és a váci püspök az Apor Vilmos Katolikus Főiskola ügyében
Hajdú Péter, a Zsámbéki Polgár főszerkesztője foglalja össze az elhangzottakat: ... >>>

2004. június 16.
Elköltözik a Zsámbéki Főiskola Komoly kulturális veszteség éri a régiót, ha a patinás multú Zsámbéki Tanítóképző Főiskola elköltözik. A tavaly augusztusi tűz önmagában nem okozott jóvátehetetlen károkat, de a helyreállítási munkálatok során feltárt épületrészek, szerkezeti elemek némi képzavarral "ezer sebből véreznek", az épület teljes helyrehozatalának költségei csillagászati összegre rúgnak.
Bence Lóránt főigazgató cikke a dolgok jelenlegi állásáról szól: ... >>>

(Archiv felvétel)


2004. június 13.
A június 13-i Európa Parlamenti választások eredménye (megszerzett mandátumok) a szavazatok 99,8%-os feldolgozottságánál (este tíz órakor):

FIDESZ 12
MSZP 9
SZDSZ 2
MDF 1

Forrás: valasztas.hu


2004. június 10.
Vihar utáni csend A szerdáról csütörtökre virradó éjjel tomboló vihar komoly károkat okozott a térségben. A szél útját lesodort tetőcserepek, leszakadt faágak, kidőlt fák jelezték. A zsámbéki gyerekek kedvenc vadgesztenyefája is áldozatul esett az orkánnak, nem bírva tovább az erős szél ismétlődő támadásait kidöntötte a Zichy-kert kerítését és bezuhant a parkba.


2004. június 5.
Felszentelték a Zsámbéki Madonna Kápolna Galériát Június első szombatján szomszédok és érdeklődők, családtagok, kortárs művészek és egyházi, közéleti személyiségek gyűltek össze, hogy részt vehessenek a hétvége jelentős zsámbéki kulturális eseményén, Sándor Antal szobrászművész kápolna-galériájának felszentelésén. A kápolnát Bárándy Péter igazságügyminiszter méltató szavai után Takács Nándor nyugalmazott megyéspüspök szentelte fel. A Zsámbéki Önkormányzatot Horváth Gellértné polgármester képviselte.


Idén 250 éves a zsámbéki barokk templom


2004. június 1.
A Zsámbéki Búcsú hetében nagyszabású kulturális rendezvénysorozattal ünnepli Zsámbék a klasszikus szépségű barokk plébániatemplom felszentelésének 250-edik évfordulóját. A jubíleumi eseményekhez szervesen kapcsolódik az immár hagyományosnak tekinthető Premontrei Esték egyházzenei koncertsorozat.
Ünnepi barokk konferencia június 26-án ... >>>
Ünnepi barokk napok június 24-27. ... >>>
Premontrei Esték egyházzenei koncertsorozat jún. 24. - aug. 14. ... >>>
Premontrei Esték koncertsorozat részletes programja ... >>>

A szintén többéves múltra visszatekintő Zsámbék Jazz Open is a búcsú hetében veszi kezdetét. Részletes program ... >>>


A főszerkesztő tollából (billentyűjéből)

Kedves Olvasóink!

Ha már EU, akkor próbáljunk meg egymással több nyelven is szót érteni. Először a némettel kezdenénk, egyrészt, mert a medence sváb hagyományai ehhez adnak némi alapot, másrészt, mert Fuchs Szandra (képünkön) jóvoltából olyan szerkesztőre támaszkodhatunk, aki ifjú kora ellenére kiválóan bírja ezt a nehéz nyelvet. Kérjük, fogadják az időnként feltűnő cikkeket szeretettel, azért pedig elnézést kérünk, hogy fordítást nem mindig - most sem - tudunk mellékelni. Ennek oka leginkább erőink végessége, hevenyészett munkát pedig nem szeretnénk kiadni a kezünkből.

Árkos Antal


GJU* Freundeskreis wurde ins Leben gerufen (von Sandra Fuchs)


2004. május 23.
Wir haben GJU-Chronik geschrieben! Wie ihr schon erfahren habt (aus der Neuen Zeitung oder von anderswo her), haben wir in den letzten 7 Monaten in Nord-Ungarn zwei neue GJU-Freundeskreise gegründet. Wie und warum, möchte ich euch jetzt mitteilen. Ein alter Wunsch ist von uns am 20.03.2003 in Erfüllung gegangen! Einige Leute von der “grossen“ GJU sind nach Werischwar gefahren, um uns “alles“ von der Gemeinschaft zu erklären. Seit November 2002 wollten wir (Lehrerin Maria Wolfart und einige engagierte Schülerinnen), dass unsere Schule auch Kontakt mit der GJU aufnimmt. Schließlich ist das Werischwarer Wirtschaftsgymnasium auch eine Deutsche Nationalitätenschule weiter ... >>>

* GJU - Gemeinschaft Junger Ungarndeutschen - Magyarországi Ifjú Németek Közössége
Tegyük tisztába Pest-megyét!

Forrás: Pemák, GKM

2004. május 16.
Szikrázó napsütés, kellemes idő fogadta szombaton a Pemák és segítői csapatát Biatorbágyon, akik vállalták, hogy összeszedik az 1-es út Biatorbágy-Herceghalom közötti szakaszán a felszaporodott szemetet. Erejükből jutott a Zsámbékot az autópályával összekötő szakaszra is. Gyűltek a zöld zsákok az út mentén, tisztultak az árokpartok, mezőszélek. (Hasonló, persze kisebb nagyságrendű akciót tavaly a zsámbékiak is szerveztek, de azóta ismét rengeteg intimbetét, kóláspalack és ismeretlen eredetű miegyéb gyűlt össze.)
A Pemák felhívása ... >>>
További információk ... >>>


Szappanraktár vagy veszélyes vegyi anyagok tárháza?

2004. május 16.
Mi készül a pátyi Sasfészek tó mellett? Lesz-e népszavazás? Miért titkolódzik a beruházó, ha nincs titkolnivalója? Foszfátmentes mosóport vagy foszfáttartalmú (robbanásveszélyes) műtrágyát akarnak tárolni a tervezett csarnokban? Mit akarnak a pátyiak?

Hírmagazinunk egyelőre csak kérdez, de igyekszik utánajárni a dolognak. Ha megtudunk valamit, azonnal közöljük Önökkel. Tegyenek Önök is így, ha van az ügyben mondanivalójuk, >>> keressék szerkesztőinket!


Egységben az erő
Előzmények >>>
2004. április 20.
Egyeztető tárgyalást folytattak Tökön a Piliscsaba-Zsámbék útvonalra elrendelt súlykorlátozásról az érintett felek, nevezetesen a térség önkormányzatai, a közútkezelő, a rendőrség és a civil szervezetek képviselői. Az egyeztetésen a térség sorsában érdekelt politikusok is részt vettek. Miután a jelenlévők hamar tisztázták, hogy érdekeik alapjában véve megegyeznek, az alábbi megállapodásra jutottak:
• a súlykorlátozás határozatlan ideig fennmarad
• a forgalombiztonsági/technikai átépítések megkezdődnek
• az engedélyek kiadása szigorodik
• az eddig kiadott engedélyeket felülvizsgálják
• az adott útszakaszra engedély nélkül behajtók szigorúbb ellenőrzésre és bírságokra számíthatnak


Megpihenni árnyas fasor tövében...

2004. április 5.
Tegnap több, mint száz facsemetét telepítettek a lelkes környékbeliek szakértő irányítás mellett (Édenkert Kerttervező és Kertépítő Bt., Diósd) a Zsámbéki-medence Életminőség Egyesület szervezésében Perbál és Buda-jenő között. Az egyesület az akciót első lépésnek szánja azon az úton, mely a régi idők hagyományai és jó szokása szerint elvezetne a településeket összekötő utak mentén egykoron álló délceg fasorok ismételt megteremtéséhez. A kiemelt támogatók között ott találjuk a két érintett község önkormányzatát is.


2004. április 2.
A Piliscsaba-Zsámbék közút mentén lévő települések önkormányzatai és civil szervezetei ma 8 és 12 óra között félpályás útlezárással egybekötött figyelmez-tető demonstrációt tartottak megelőzendő, hogy a nehézgép-járműveket visszaengedjék a falvak alacsony áteresztőképességű útjaira. Az akció időtartama alatt a rendőrség ellenőrizte valamennyi áthaladó nehézgépjármű behajtási engedélyét. Az engedéllyel nem rendelkezők ellen eljárás indult.


2004. március 31.
Térségi összefogás - avagy hogyan tovább, úthálózat?
Pest-megye közlekedési helyzete katasztrofális. Reggel nem lehet Budapestre bejutni, délután kínszenvedés hazajutni, keresztirányú utak gyakorlatilag nem léteznek. Ahol pedig vannak, nem alkalmasak nagyobb forgalom elvezetésére. Ilyen út a 1104-es, ami a 10-es utat és az M1 autó-pályát köti össze Piliscsaba és Zsámbék/Herceghalom között. Az eredetileg szekérútból jobb hí-ján lett az elmúlt évtizedben kamion tranzitút, anélkül, hogy akár szerkezetét, vonalvezetését, akár forgalombiztonsági kiépítését tekintve megfelelt volna ennek a feladatának.
Ezt elégelte meg 2002-ben a térség és az érintett községek lakossága és sorozatos demonstrációkkal elérték, hogy 2002 szeptemberétől a 12,5 ton-nánál nehezebb gépjárműveket (részlegesen) kitiltották erről a szakaszról. A fuvarozók ebbe nem nyugodtak bele és folyamatosan nyomás alatt tartják a közútkezelőt, hogy vonja vissza döntését. Valami igazuk persze nekik is van, hiszen mi is kiváncsiak lennénk arra, hová lettek az üzemanyagárak világ-rekord adótartalmából származó bevételek, merthogy utak nem nagyon épültek az utóbbi időkben, sőt, a meglévők állaga is folyamatosan romlik.
Az érintett községek polgármestereinek közös nyilatkozata... >>>

Az előzmények... >>>

2004. március 27.
Saját honlapja van a Zsámbéki Romtemplomnak

Kedves Látogató! Reméljük, honlapunk felkeresése után Ön is kedvet kap ahhoz, hogy a valóságban is megismerje Magyarország kevés jó állapotban megmaradt középkori műemlékének egyikét, megtapasztalja annak páratlan atmoszféráját és romjaiban is lenyűgöző építészeti tökéletességét - így kezdődik a honlap köszöntője. Az ismertetés a továbbiakban röviden kitér a méltán országos hírű műemlék hánytatott történelmére és rengeteg praktikus információval szolgál. (nyitvatartás, jegyárak, megközelíthetőség stb.) Az információs rész látványos képgyűjteménnyel egészül ki, mintegy kedvcsinálóként a templom meglátogatásához. További részletek >>>


2004. március 6.
Megint jönnek a kamionok? Archiv felvétel 2002. július

Híreink szerint a közútkezelő egy ideje ismét kacérkodik a gondolattal, hogy ráengedje Piliscsaba, Tinnye, Perbál, Tök és Zsámbék keskeny és alacsony teherbírású útjaira a kitiltott, 12,5 tonna összsúlynál nagyobb teherautókat, veszélyeztetve ezzel az itt élők nyugalmát és testi épségét, elviselhetetlenné fokozva a levegő- és zajszennyezést, tönkretéve az utat és az út menti házakat. Ugyanakkor az útszakasz megígért biztonságosabbá tétele - terelő- és járdaszigetek építése, kanyarok/kereszteződések átépítése stb. - nem valósult meg.
Az előzményeket és a jelenlegi helyzetet külön cikkben foglaltuk össze >>>


Talán Ön is látott a nagymama fiókjában elsárgult papírokat, melyeken nevek, dátumok szerepeltek. Talán Ön is lapozgatta a megörökölt Bibliát, melybe gondos kezek feljegyezték a családi események dátumait. Esetleg Önnek is ismerősek azok a történetek, melyek úgy kezdődnek, hogy: "A Pista bácsi, aki mindig leesett a lóról..." Szeretné megtudni, hogy kik voltak ezen történetek szereplői? Kik azok a családtagok, akik az elsárgult fotókról Önre tekintenek?

Ebben segíthet Önnek a Biatorbágyon élő Bárdossy Péter családfakutató, aki több mint egy évtizede foglalkozik családtörténeti kutatással.

Tel: 06-20-969-0422 ...Email: csaladfakutatas@mailbox.hu
További információ:
... www.bardossy.hu

Gyereksarok

Hogyan bánjunk japán kakasunkkal és házigalambjainkkal?
Zsoltitól megtudhatjuk >>>

Rossz a kedved? Vegyél példát rólam!

Mosolyogj!

Önnek is zúg a füle? Esetleg már évek óta? Ne bújjon el, van megoldás! A kombinált TRT gyógymód az esetek 85-90%-ában tartós javulást eredményez. Részletekért tekintse meg a
Mediton Kft. honlapját!

2004. március 18.
183 millió eurós beruházás az M1 autópálya mentén - napelemgyár Bicskén

Munkahelyteremtő, környezetbarát, innovatív beruházás valósul meg az M1-es autópálya mentén, Bicskénél. Csillag István gazdasági és közlekedés miniszter a leendő beruházás helyszínén találkozott a német részvénytársaság tulajdonosaival. Beruházási szándékukkal 2003 szeptemberében keresték fel a tulajdonosok a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Külügyminisztérium befektetés-ösztönzéssel foglalkozó müncheni irodáját. Teljes cikk >>>

(Forrás: GKM)


2004. március 4.
Civil fórum Herceghalmon

A Zsámbéki-medence civil szervezeteinek képviselői ismét megtartották immár szokásos fórumukat Herceghalmon, az új kulturális központban. Vendégünk volt és előadást tartott Dr. Nemes Csaba, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium környezetpolitikai főosztá-lyának vezetője, valamint Nagy Zsolt, a Zsámbéki-medence Térségfejlesztési KHT. új ügyvezetője.


Készül a vasárnapi ebéd, de nincs otthon bors? Kifogyott a tejföl? Este felhívja egy régi barát, hogy meglátogatná, és üres a hűtő? Venne egy szelet csokoládét a kedvesének hazafelé, de már minden bezárt? A zsámbéki BETTI vegyesbolt este nyolcig vár Önre, ünnepnapokon is.
Tovább >>>
Talentis hírek

Ötletpályázat a magyar Szilícium-völgyért
Meghirdették az ARCHIDEA II. európai területrendezési és -fejlesztési ötletpályázatot
Teljes cikk >>>
Kiemelkedő elismerés fiatal tudósoknak
Egy fizikus, egy orvos-kutató és egy történész kapta a Talentum Akadémiai Díjat Teljes cikk >>>
Macik a főiskola tövében
Füzy Évát sokan csak úgy ismerik Zsámbékon, mint a "Mackós" Évát. Ízléses elárusítóhelye kiemelkedik a zsámbéki piac kínálatából. A mackók mellett jóminőségű és megfizethető készségfejlesztő játékok is szerepelnek a készletben, melyek hasznosságát pszichológusok ajánlása mellett konkrét esetek is bizonyítják. Évát zsámbéki piaci napokon (kedd és péntek 7-12 óra) a főiskolához vezető lépcső tövében találhatjuk meg.
Ha valaki addig is érdeklődne, íme a telefonszám:
20-492-4158


Különleges minőségű kerékpárok Perbálról
Van a régióban néhány vállalkozás, amelyik világszínvonalú termékekkel öregbíti a magyar innováció jóhírét. Ezek egyike a perbáli Hungary-A:Bike Kft. Árban nem kívánnak versenyezni a bevásárlóközpontok kínai tucatbringáival, viszont anyagukban, megmunkálásukban, a felhasznált szerelvényekben és külső megjelenésükben egyaránt a ma kerékpárgyártásának csúcsát képviselik. Néhány kép kedvcsinálónak:

Hungary-A:Bike Kft. 2074 Perbál, Ipari park 2. Tel.: 26-570-019 Fax: 26-340-640
E-mail:kerekpar@hungary-a.hu

Gyereksarok
Frissült a Játsszunk Együtt Baráti Egyesület honlapja

Talentis - a történet folytatódik

A Talentis Programiroda október 16-18 között tudományos konferenciát szervezett a térség vállalkozói számára. Helyszínül az M1-es autópálya mentén (a "pátyi" MOL-kútnál) található Gastland Hotel szolgált. A hazaiak mellett külföldi vendégek is tartottak előadásokat, szinkrontolmácsolással támogatva. A körülményekre amúgy sem lehetett panasz, az előadásokra egy borospince előterében került sor (pontosabban a borospince szolgált a konferenciaterem előteréül - a szerk.), tudósítónk pedig tizenkétféle aprósüteményt számolt össze a kávészünetben, amit lelkiismeretesen végig is kóstolt.

A Programiroda sajtóközleménye >>>
Közvéleménykutatási eredmények >>>

A környék nevezetességei - a biatorbágyi viadukt


A Matuska-sztori >>>

Páty felől jövet hamar feltűnik az impozáns vasszerkezet. A Bia felőli oldalon jól kiépített lépcsőn kapaszkodhatunk fel rá, bizony, kifulladtunk, mire felértünk. Viszont megérte a néhány perc lihegés, fentről nagyszerű kilátás nyílik Torbágyra és a Zsámbéki-medence délkeleti csücskére. A síneket már rég felszedték, gyalog vagy kerékpárral biztonságosan járható a híd. A döngő vaslemezek alatt már csak a gravitáció van, ha nem is ugrott fel annyira az adrenalinszintünk, mint egy bungie jumping akció (nézése) során, azért volt a lábunkban egy kis bizsergés.


Tűz a Zsámbéki Főiskolán

Hétfő délután fél öt körül eddig ismeretlen okból kigyulladt a Zsámbéki Tanítóképző Főiskola tetőszerkezete. A kiszáradt faanyag hamar a lángok martalékává vált. A kár előzetes becslések szerint több százmillió forint is lehet. Az oltást lassította, hogy a tűzoltók járművei nem tudtak a belső udvarra bejutni.


17 év után ismét látogatható a Zsámbéki Romtemplom

Hétfő kivételével minden nap látogatható Zsámbék legismertebb műemlékének, a középkori templommaradványnak látogatók elől eddig elzárt belső területe. A templom 17 év után nyílik meg ismét a nagyközönség előtt, miután megegyezés született a Zsámbéki Önkormányzat és az Országos Műemlékvédelmi Hivatal között. A toronyba - egyelőre - balesetveszély miatt továbbra sem lehet felmenni.


Gyereksarok

Hogyan bánjunk japán kakasunkkal és házigalambjainkkal?
Zsoltitól megtudhatjuk >>>

Tudósítónk Etyek felé csavargott és most sem bírt magával, csattogtatta fényképezőgépét rendesen. A szépen helyreállított bővízű kút, a kilátónak "álcázott" GSM torony, a fakorlátos kis kőhíd, a vadszőlővel befuttatott borászat és a gyönyörűen rendbehozott Kálvária mozaikköves stációival mind-mind arról adott hírt, hogy a község lakói és vezetése szeretik a szépet környezetükben és tesznek is érte jócskán.

2003. július 7.
A Talentis program keretében kistérségi tervparádé volt Herceghalmon, melynek során a térség polgármesterei bemutatták fejlesztési elképzeléseiket. A hallgatóság soraiban jelentős számban voltak jelen a környékbeli települések önkormányzati képviselői is.

Sport - Évadzáró Zsámbékon
Felcsút-Zsámbék bajnoki labdarugó mérkőzés 5:3 Zsámbékon.
Izgalmas, fordulatos mérkőzésen a Felcsút 2:0-ra elhúzott, majd Zsámbék egyenlítés után 3:2-re fordított. Térfélcsere után azonban feljött Felcsút, egyenlített, majd kétgólos előnyre tett szert, a zsámbéki fiúk pedig kicsit elfáradtak. A zsámbéki szurkolótáboron nem múlott...
Orbán Viktor játékra jelentkezik - (c) Toniofoto
Amiről mostanában beszélnek - a Talentis program.

Zsúfolásig megtelt előadóterem, parázs viták, izgatott hozzászólók jellemezték a június 12-én Zsámbékon rendezett Talentis fórumot.

Diplomás álláskeresők, figyelem!

Egyesült a személyzeti tanácsadással foglalkozó osztrák Neumann Holding tulajdonában lévő H.Neumann International Vezetői Tanácsadó Kft. és a Take it Személyzeti Tanácsadó Kft. Részletek itt olvashatók >>>Az új cég többek között kiemelt figyelmet fordít a Zsámbéki-medence településein élő magasan kvalifikált szakemberekre is.
Rossz a kedved? Vegyél példát rólam!

Mosolyogj!

A Hegyalja Vendéglő várja mindazokat, akik szeretnének egy finom ebédet elkölteni kellemes környezetben és barátságos kiszolgálás mellett.
Legyen Ön is vendégünk!

Vissza az oldal elejére ... >>> Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>