Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

Kamionok az üzleti parkban
(2005. november)

Szeptemberi számunkban szó esett a Sasfészek-tó melletti M1 Üzleti Parkról is. Az ide települt nagy nemzetközi cégek közül elsőként a Willi Betz Hungária Kft.-t mutatjuk be, amiben Pataki Gyula, a cég egyik vezető munkatársa volt segítségünkre.Willi Betz, olyan németesen hangzik…
Az anyacég székhelye a Stuttgart melletti Reutlingenben van, de a vállalatnak Európa majd minden országában vannak leánycégei, és sok helyen azon kívül is.

Mivel foglalkoznak?
Szállítmányozással, fuvarozással, raktározással.

A magyar cég mikor alakult?
1996-ban kezdtünk Budapesten, először a XIII. kerületben, majd Budán, a Szépvölgyi úton, ahol a cég bejegyzett székhelye van. A pátyi üzleti parkba 2003. novemberében költöztünk be az E2 épületbe, mindjárt kétezer négyzetméterre. Először ekkor lépett be a szálítmányozás mellé a raktározás is, majd később saját gépkocsiparkkal a fuvarozás.

Jól sikerült a gépjárműpark bővítése, a környéken autózva minduntalan feltünnek a cég jellegzetes sárgaponyvás - kékfeliratos, magyar rendszámú kamionjai.
2004. év elején, a raktár beindulását követően - a hosszadalmas forgalomba helyezési eljárás után - mindössze egy kis teherautóval és egy kamionnal kezdtük meg a fuvarozást és a Toyota autóalkatrészek raktárra gyűjtését magyar beszállítóktól. Jelenleg 108 db teherautónk van, amiből 105 db 24 tonnás kamion. Ezek az Európai Úniót - beleértve természetesen Magyarországot is - járják folyamatosan.

Milyen cégekkel állnak kapcsolatban?
Legnagyobb partnerünk a Bosch, a szintén német cég kínálatának majdnem egésze megfordul nálunk. A másik, talán nem annyira ismert cég a Zarges, akik alumíniumlétrákat és -állványokat gyártanak.

Hamar belakták ezt a hatalmas csarnokot…
Ahol most vagyunk, ez a B. épület, itt idén vettünk birtokba további hatezer négyzetmétert. További bővülés esetére az épülő új csarnokban (a 100-as útról jól látható az építkezés - a szerk.) opciós jogunk van újabb területre.A gyors növekedés hozhat gondokat is…
Szervezeti téren felnőttünk a feladathoz, de hiába vagyunk lassan közel ötvenen - nem számítva a sofőröket - néha még mindig kevés a létszám. Rendszeresen keresünk dolgozókat - lehetőleg környékbelieket - most is tudnánk felvenni 4-5 főt.

Lát-e az üzleti parkban vagy a környéken olyan problémát, aminek orvoslása nemcsak Önöknek, de a többi idetelepülő cégnek is segítséget jelentene?
Nem megoldott az üzleti park megfelelő elérése tömegközlekedéssel, ez is nehezíti a munkaerőhelyzetet. Több céggel összefogva sikerült elérni, hogy reggel és délután egy-egy Volán járat eljön idáig, más cégek saját kisbusszal szállítják dolgozóikat. Az étkeztetés sincs megoldva, pedig több százan dolgoznak az egész telepen - nem beszélve az átmenő forgalmat jelentő, és nem kevés időt a telepen töltő gépkocsivezetőkről - ennyi embernek talán már megérné legalább egy büfét vagy kisboltot fenntartani. A közlekedésre visszatérve, nagyon várjuk a már sokszor megígért pátyi autópálya-lehajtót is, nem kellene pl. a napi postáért tízkilométeres kerülőket tenni.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>