Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. április

Tavaszi megújulás a Budakeszi Vadasparkban

A nemrég kinevezett új igazgató nagy tervekkel látott neki a munkának. Többek között egy "családbarát" park kialakítását tűzte ki célul.

Február végén vezetőváltás volt a budakeszi Vadasparkban. Bene Zsolt új igazgató legfontosabb célkitűzése, hogy a vadasparkot "családbarát" parkká tegye. Ennek érdekében több változtatást tervez. (a cikk a kép után folytatódik)Gyakran merül fel az igény, hogy a látogatók közelebb kerülhessenek az állatokhoz, ami eddig a kerítések miatt nem volt lehetséges. Létre szeretnénk hozni egy állatsimogatót, ahol a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a hazai erdők állataival. Terveink között szerepel a vadasparkban olyan újabb európai fajok bemutatása, mint például a zerge, vagy a siketfajd.
Az infrastruktúra is fejlesztésre kerül. A vizesblokkok átalakítása mellett tervezzük a sétautak rendbe hozatalát is a babakocsival, illetve a kerekes székkel érkezők számára, valamint a vadaspark jelképévé vált főbejárat felújítását.
A programokat is színesíteni szeretnénk. Az állandó programok mellé, mint az erdei iskolai foglalkozások, vagy a szakvezetés, újabbakat is tervezünk. A jeles napokat, mint például a Föld Napja, vagy a Madarak és Fák Napja két naposra tervezzük, hogy az iskolai és az óvodai csoportok látogatása mellett hétvégén a családoknak is tartalmas program lehetőséget tudjunk biztosítani.
Nagyobb hangsúlyt fektetünk a tájékoztatásra is, hiszen nap mint nap számos izgalmas dolog történik a vadasparkban. Az elmúlt hetekben született 14 vadmalacunk, egy cikta bárányunk és egy muflonbárányunk, és további szaporulat várható. Az eddigi évektől eltérően idén a fehér gólya párunk is fészket rakott.
Híreinket mostantól folyamatosan frissítjük a
www.parkerdo.hu oldalon. Fontos szerepet kap a vadasparkon belüli tájékoztatás is, az információs táblákat felújítjuk és új táblákat helyezünk ki. A változtatások remélhetőleg egyre több emberben felébresztik majd az igényt a természetben eltöltött tartalmas kikapcsolódás iránt.

Mészáros Orsolya, Budakeszi Vadaspark
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>