Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2006. március

Elektronikai hulladékok átvétele a Corában A cikk a hirdetés után folytatódik

Az Európai Únió vonatkozó előírásának értelmében 2005. augusztus 13-ika óta Magyarországon is törvény kötelezi az elektromos és elektronikus készülékek gyártóit és forgalmazóit, hogy új készülék vásárlása esetén díjmentesen vegyék át a meghibásodott, működésképtelen, vagy egyszerűen csak megunt használt eszközöket.
Hogyan csinálják egy régebbi tagállamban? ...>>>


Elektronikai hulladék gyűjtőpont a Cora törökbálinti áruházában
ÓVJA KÖRNYEZETÉT!
Használt, megunt, rossz számítógépét
NE DOBJA A KUKÁBA!
Mi elszállítjuk!
HÍVJON!!! Tel.: 20-921-6851

Már előzetesen felkészülve és a törvény hatálybalépését pár nappal megelőzve a Cora törökbálinti áruházában 2005. augusztus 1-étől helyben kialakított e-hulladék átvevő ponton adhatják le a vásárlók a feleslegessé vált háztartási gépeket és készülékeket.

Nagyméretű háztartási gépek vásárlása esetén a Cora "Nyugalom szerződése" biztosítja a vásárlóknak az ingyenes házhoz szállítást 50 km-es körzeten belül, s a vásárlók igénye szerint a kiszállítás alkalmával egyúttal elszállítják a régi, feleslegessé vált gépet is. A visszavett eszközök környezetkímélő rendszerben működő feldolgozó és újrahasznosító üzemekbe kerülnek. A vásárlók bármilyen kézzel mozdítható háztartási gépet, híradástechnikai és számítástechnikai berendezést, továbbá szárazelemet és akkumulátort is behozhatnak az áruházba. A konténert igény szerint ürítik, az eddigi tapasztalatok alapján nagyjából hetente.

Az eladótér szélén, az üvegvisszaváltó mellett található gyűjtőpont tiszta, rendezett, kulturált kialakítású. Az ürítést és az elszállítást a Cora együttműködő partnere végzi, aki gondoskodik az előírásoknak megfelelő szétbontásról, újrafeldolgozásról, illetve megsemmisítésről. A vásárlók örömmel fogadták ezt a környezetkímélő szolgáltatást, melynek indulása óta nagyjából 20 tonna hulladékot adtak le.


Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>