Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2008. november

Talentis fejlesztések Herceghalmon

Az egyes út és az autópálya közötti összekötő szakaszon Zsámbék felé kocogva az ember nem is gondolná, hogy az útmenti lakótelep szocreál kulisszái mögött micsoda fejlesztések folynak az utóbbi időben. Pedig érdemes lekanyarodni, majd jobbra elhagyva a hatalmas logisztikai központot a régi víztoronynál balra fordulni. Elhaladva az önkormányzat új épülete mellett - nemcsak a hivatalnokok kaptak új szobákat, hanem a környék is sokkal szebb, rendezettebb lett - néhány méter után megérkezünk a Talentis csoport új épületéhez, mely a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht-nak és a Vitalis Lakópark értékesítési irodájának biztosít helyet. Nagy Zsolttal, a Zsámbéki-medence Térségfejlesztő Kht. ügyvezetőjével régi jó ismerősökként üdvözöljük egymást, ma ő lesz vezetőnk a megújuló Herceghalmon.


Épül a Vitalis lakópark Herceghalmon


Sétánkat a régi HKG székház helyén zajló impozáns építkezésen kezdjük, ahol több jókora daru is tanusítja, itt nem babra megy a játék. "Három komoly Talentis fejlesztés folyik jelenleg egyidőben Herceghalmon" - fog hozzá az igazgató, ahogy az építkezési területet elhagyva átsétálunk a megújult közparkon. "Épül egy 128 szobás, négy csillagos szálloda, ami oktatási és konferenciahotelként fog működni, készül egy lakópark és folyik a TBP Innovációs Központ és Inkubátorház építkezésének előkészítése a Tesco logisztikai központ mellett. Ezeket fogja kiegészíteni a Talentis beruházásában készülő új szennyvíztisztító, melynek előkészületei a következő hetekben zárulnak. A szálloda a tervek szerint 2009 nyarának közepén már üzemelhet." Kérdésemre az ügyvezető elmondta, hogy nem turistaszállót terveznek, hanem egész évben működő oktatási és konferenciaközpontot, ami szervesen kapcsolódik majd a térség egyéb Talentis beruházásaihoz és részét képezi a megvalósítandó tudásrégió infrastrukturájának. Közben eljutunk a völgybe, ahol már formálódnak a Vitalis lakópark társasházai. "Az első ütem 157 lakásának átadása 2009 tavaszán megtörténik. Elég nagy az érdeklődés, nemcsak a kiköltözni vágyó budapesti fiatalok, hanem a környékbeliek részéről is."

A majdani lakóparkból visszafelé sétálva keresztülmegyünk a sportpályán, vetünk egy elismerő pillantást a rendezett temető új ravatalozójára, majd az inkubátorház építkezése előtt elhaladva a Gesztenyés úton visszasétálunk az irodához. "Az innovációs központ és az inkubátorház felépítéséhez Európai Úniós pályázati forrást is nyertünk közel félmilliárd forint értékben, ami a projekt költségének nagyjából 40%-át fedezi" - mondja el Nagy Zsolt, mikor a jóleső séta után immár fehér aszalnál folytatjuk a beszélgetést az autópálya melletti Gastland M1 étteremben. Elégedettségemet fejezem ki a látottakkal kapcsolatban, hiszen már régóta egyetértünk abban, hogy csak a szorgalmas és céltudatos munka emelheti fel az országot. Búcsúzóul még megállapodunk, hogy legközelebbi sétánk színhelye Etyek lesz, ahol szintén jelentős Talentis beruházások folynak.

Árkos Antal
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>