Tel.: 20-921-6851 Postacím: 2073 Tök Pf. 10. E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu 2008. március |
Gulyásleves háromféle húsból (a szerző receptje)
Apróra vágott hagymát üvegesre sütök, majd a kockáravágott birkalábszárat félóráig beleteszem (kevés vörösborral meglocsolom), majd hozzáteszem a kockáravágott marhahúst, és ca egy órát főzöm. Közben hozzáadok örölt köményt, majd hozzáadom a kockáravágott sertést (mangalica), félig puhárafőzöm, feketeborsot, pirospaprikát szórók rá és a végén megsózom. Amikor majdnem kész a pörkölt, akkor a kockáravágott sárgarépát, zellert megforgatom benne, és hagyom ca. 10 percig. Majd beleteszek fehérrépát, egész fokhagyma gerezdeket és felöntöm vízzel, és hagyom rotyogni egy-másfél órát. Majd leveszem a lángot takarékra és hagyom lassan főni, beleteszem a csipetkét és ca. öt órán át főzőm. Mielött kész, teszek bele kockáravágott pityókát (krumpli), és addig főzöm erősebb lángon, amig a krumpli puhára nem fő, szórok rá petrezselyen zöldjét, és tálalom. |