Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

Sakkélet a térségben

Júliusi számunkban interjút készítettünk Sőregi Tiborral, a Zsámbéki Sportbarátok Egyesülete asztalitenisz-szakosztályának vezetőjével. Most az Egyesület másik sikeres szakosztályának képviseletében a sakkozók vezetőjét, Pregitzer Györgyöt szólaltatjuk meg.

Lassan oda se fér az asztalokhoz.
Nagyon népszerű a sakk a környéken. 41 igazolt játékosunk van, ebből 9 gyermek, 7 ifjúsági és 25 felnőtt. Többségük zsámbéki, de vannak Pátyról, Perbálról, Szomorról, Telkiből, Tökről, de még Budakesziről és Érdről is. Legifjabb tagunk alig múlt hét éves.

Úgy láttam, nagyon összpontosítanak a játékosok…
Idén kicsit későn, október közepén kezdődött a bajnokság, de most aztán áprilisig nincs megállás. A legjobbak még a két ünnep között sem pihenhetnek, mert december 27-28-29-én FIDE minősítésű nyílt bajnokságot rendezünk Zsámbékon.

Ha már bajnokság, beszéljünk a tavalyi évről is.
Zsámbék csapata jelenleg a Pest-megyei Bajnokságban játszik. Tavaly másodikok lettünk Százhalombatta mögött.

És idén?
Reális célnak túnik az első hely és a feljutás az OB II-be. (a megyei bajnokság első helyezettjének még egy másik megyei első csapattal osztályozót kell játszani a feljutásért - a szerk.) Idén két új versenyző igazolásával jelentősen erősödtünk.

Mondana róluk pár szót?
Lengyel Béla nemzetközi mester neve sakkörökben jól ismert, Sallai Kálmán mesterjelölt szintén erős játékos. Ráadásul mindketten jobb feltételeket, gazdagabb egyesületet hagytak ott azért, hogy zsámbéki színekben versenyezhessenek.

Kiket említene még név szerint?
Valamennyi versenyzőnk jól teljesített tavaly, de Rummel Zsoltot (11-ből 9,5 pont), valamint ifj. Szabó Zoltánt (9-ből 7,5 pont) külön is kiemelném.

Köztudott, hogy Ön is jól játszik. Ilyen erős csapatba hogyan fér be?
Rendszeresen gyakorlok magam is, a tizedik tábla környékén azért jut nekem is mindig hely. Egyébként egy nevelőt nem érhet annál nagyobb öröm, minthogy tanítványai túlszárnyalják.

Lapunk mindenkor nyíltan beszél a pénzügyekről is.
A versenysport nem olcsó mulatság. Regisztrációs és nevezési díjak, utazási költségek, érmek, oklevelek és még sorolhatnám. Itt szeretném egyébként megköszönni a támogatást a Zsámbéki Önkormányzatnak és az Alex Kft.-nek.
(Ezúton is kérjük az anyaglilag jobb helyzetben lévő sakkbarátokat, hogy lehetőségeik szerint segítsék a szakosztályt. Ez ügyben keressék Pregitzer Györgyöt a
sakk@zsambekimedence.hu E-mail címen vagy hívják az újság szerkesztőségét a 20-921-6851 telefonszámon)

Ha olvasóink szívesen bekapcsolódnának a szakosztály munkájába, hol tehetik ezt meg?
Szombatonként 10-11.30 között az Apor Vilmos iskolában, kedden este (17-18.30) pedig a Zichy Miklós általános iskolában vagyunk. Az igazolt versenyzőknek péntek délután öttől van edzés a Művelődési Házban.

Mivel zárná a beszélgetést?
Szeretettel meghívok minden érdeklődőt a december 18-i Vác elleni rangadóra. (Művelődési Ház, Zsámbék, 10 óra)

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>