Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2011. március

Tele hassal - fele áron

Enni jó. Jót enni még jobb. Jót enni olcsón – ez pedig már olyan égi kiváltság, melyben csak ritkán részesül a zsámbéki halandó. Szeretek az Espába járni. Itt olyan européernek érezhetem magam. A kocsiból kiszállva finom bőrmokasszínra váltok – a gumicsizmát diszkréten belegöngyölöm az elegáns fekete Samsonite bőrtáskába, ahol jól megfér a fóliába tekert disznósajt és a pálinkásbutykos között. A vadászkést lecsatolom az övemről – csúnyán kinyomja a zakó oldalát – és magamat úriembernek álcázva behatolok az objektumba. A kapa ugyan továbbra is kilóg a számból, de úgy fordulok, hogy a recepciós ne lássa.

Vasárnapi ebéd egy elegáns étteremben. Ez olyan polgári rekvizítum, ami évtizedekre kiveszett az országból, jött helyette műanyag”tányéros” pacal az áruházi etetőben meg a négydecis „korsóban” elénk lökött, sörnek nem nevezhető langyos izé a falusi (városi – a szerk.) rendezvényeken.

Ülünk a szépen megterített asztalnál nagyfiammal. Kellemes berendezés, csendes és diszkrét környezet, halk és udvarias személyzet. Az üvegfalon át látszik a parkoló, mintha még mindig Németországban lennék. Hogy teljesebb legyen az illúzió, egy SDZ (Süddeutsche Zeitung) pár napos példányát terítem magam elé az ételre várva. Ami hamar megjött. Erőleves és gulyásleves. Tényleg hatalmas „óriási bécsi szelet”, valamint fokhagymás pulykasült, a végén pedig mindkettőnknek az ismét zseniális és megunhatatlan csokis szufflé (vaníliafagylalttal). Aminek készítését a fiatalember kérdésünkre kedvesen el is magyarázta, mosolyával éreztetve, hogy azért nem biztos, hogy otthon is így sikerül majd. Az árak pedig – köszönhetően a vasárnapi ebédakciónak – nincsenek a környékbeli, már végigpróbált „etetőké” felett.

Jó volt itt enni, jó volt itt lenni. Most pedig vissza a gumicsizmát és gyerünk haza, otthon még meg kell etetni a disznókat.

Árkos Antal

Espa Hotel Zsámbék, Tel.: 23-919-100
Nyárfás Étterem - Menü hétköznap 790 Ft

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>