Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2008. október

Aludj, mint a mormota - és spórolj a fűtésen!

Alábbi cikkünk ugyan az EGÉSZSÉG rovatban szerepel, de - amint látni fogják - ugyanilyen joggal kérhetne helyete magának az ENERGIA rovatban is.Bár a napsütés még simogat, a naptár már októbert mutat. S ahogy a tél közeledtével szaporodnak ruhadarabjaink, úgy sokasodnak homlokunkon a barázdák is a növekvő rezsiköltségek láttán.

Mi hát a teendő? A bűvös szó: energia-megtakarítás - ismerős? Tegyünk a falra hőszigetelést, cseréljük le ablakainkat, ragasszunk a fűtőtestek mögé hővisszaverő fóliát - ezek talán a leggyakoribb jótanácsok. De van még valami, amivel érdemes számolni: az alvásra fordított idő. Egy munkanap során az otthon töltött idő több mint fele alvással telik, ha ezalatt a fűtést csökkenteni tudjuk, akkor jelentős megtakarítást érünk el.

Hogyan fűthetünk takarékosabban? Mivel az alvásidőt az ágyban töltjük, a megoldás egy olyan ágynemű, ami kellően hőszigetel, ugyanakkor megfelelően lélegzik, azaz egészséges ágyklímát biztosít. Ilyen ágynemű a Naturhome 100% élőgyapjú garnitúrája.

Hogyan csökkenti a Naturhome gyapjú a fűtésszámlát? A gyapjúszálnak - üreges szerkezete miatt - rendkívül jó a hőszigetelő és hőmérséklet-kiegyenlítő képessége. A testünket körülölelő gyapjú az alvás során keletkező hőmennyiség egy részét megtartja, kellemes ágyklímát biztosítva az alváshoz, a felesleget pedig a környezetnek adja le. Rengeteg problémát okoz egy rosszul megválasztott, nem "lélegző" ágynemű - különösen télvíz idején. Az alvás során egy ideig tűri ugyan testünk a műszál alatti egyre melegebb környezetet, majd levegőre vágyva megszabadul takarójától. Ez a hirtelen hőmérsékletváltozás stresszt idéz elő, melynek megfázás, illetve hosszabb távon ízületi gyulladás a következménye. Ezzel szemben a Naturhome élőgyapjú állandó, ideális hőmérsékletet biztosít testünk számára az éjszaka folyamán, így az alvás valóban pihentető és regeneráló. A Naturhome tiszta élőgyapjú ágynemű lehetővé teszi, hogy akár 5-8 C fokkal lejjebb vegyük a fűtést, anélkül, hogy megfázásveszélynek tennénk ki magunkat.

Mit nyújt még az élőgyapjú? Nincs többé csatakos ébredés - a gyapjú ágynemű meleg, de nem izzaszt meg, mert a gyapjúszálak szerkezetüknél fogva hétszer több nedvességet (verejtéket) képesek felvenni bőrünkről, mint bármely más szál.

Üde, selymes bőr reggelente - a bőr száraz, verejtékmentes az alvás ideje alatt, ezáltal intenzív és hatékony a bőrfelületen zajló méreg-kiválasztódási folyamat, s a gyapjúszálak természetes, antibakteriális hatású lanolintartalma közömbösíti a szervezetből kilépő méreganyagokat. A lanolinos Naturhome gyapjúfelület javítja a bőr vérellátását és fájdalomcsillapító hatással bír. Klinikai vizsgálatok igazolják jótékony hatását reumatikus és mozgásszervi megbetegedések esetén.

Figyelem! Nem minden gyapjúnak kikiáltott ágynemű rendelkezik a fent említett pozitív hatásokkal, - érdemes körültekintően választani. A Naturhome tiszta, élőgyapjú termékek kizárólag a Naturhome üzletekben vásárolhatóak meg.

Ismerje meg személyesen az élőgyapjú páratlan kényelmét, puhaságát és pénztárcabarát fűtéscsökkentő tulajdonságát - látogasson el a Naturhome Alváscentrumba!

Címünk: Zsámbék, Mányi út 63.
Nyitva tartás: hétfő - péntek: 9-18, szombat: 9-12
Telefon: 23-340-709

E-mail: nagy.gyongyi@naturhome.hu
Web: www.naturhome.hu, www.bioalvas.hu

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>