Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu
2022 március

Egészségügyi ellátást kaphatnak az Ukrajnából menekülők

A budaörsi szakrendelő közfinanszírozott intézményként és a TritonLife magánegészségügyi csoport tagjaként is részt vesz az orosz–ukrán háború elől menekülők ellátásában.

A háború elől menekülő ukrán állampolgárok ingyenesen vehetik igénybe a Budaörsi Egészségügyi Központ 24 órás sürgősségi ügyeletét, sebészeti és fül-orr-gégészeti szakrendelését, továbbá esetlegesen azokat a szakrendeléseket is, amelyekre az említett helyekről továbbutalják őket.

Az intézkedés alapja a magyar kormány által humanitárius megfontolásból bevezetett új eljárásrend, ami minden Ukrajnából menekülő embernek könnyített hozzáférést biztosít az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz a járó- és fekvőbeteg-ellátásban.
Az Ukrajnát ért orosz katonai támadás nyomán civilek tízezrei érkeznek Magyarországra a napokban, illetve utaznak át az országon. Egészségügyi ellátásuk elsősorban a közös határ közelébe, az ország keleti részére koncentrálódik – a Budaörsi Egészségügyi Központhoz fordulók orvosi ellátása várhatóan nem jelent érzékelhető többletforgalmat a helyiek számára.

„A menekülők támogatása erkölcsi kötelességünk – mondja Zsákai Zoltán, a Budaörsi Egészségügyi Központot üzemeltető Jump Consulting ügyvezetője. – A kormány, a város, dolgozóink és minden jóérzésű ember támogatja a szorult helyzetben levőket. Orvosaink és az ellátó személyzet mindent meg fog tenni azért, hogy a rászorulók gördülékeny ellátásban részesüljenek.”

A közfinanszírozott ellátás kiterjesztése mellett az intézmény a TritonLife Csoport tagjaként a magánegészségügyi szolgáltatók humanitárius akciójának is részese. Az Összefogás az egészségért kezdeményezéshez, amelyet Magyarország két nagy – a mindennapokban rivális – egészségügyi szolgáltató csoportja, a TritonLife és a Doktor24 indított útjára, néhány nap alatt tucatnyi egészségügyi vállalkozás csatlakozott. A közös cél, hogy a hazájukat elhagyni kényszerülők minőségi és ingyenes egészségügyi ellátáshoz jussanak Magyarországon. A felajánlások között felnőtt- és gyermekszakorvosi, valamint labor- és képalkotó diagnosztikai kapacitások és szolgáltatások szerepelnek. Az Összefogás az egészségért kezdeményezésről
itt lehet tájékozódni bővebben.

Budaörsi Egészségügyi Központ
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>