Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2008. december

Tudásközpont a Talentis Business Parkban
1,5 milliárdos Talentis Innovációs Központ és Inkubátorház létesül Herceghalmon

November 14-én alapkőletétellel indult Magyarország egyik legnagyobb innovációs központjának építése. Az alapkövet Bajnai Gordon gazdasági miniszter és Takács Ernő, a Talentis Holding vezérigazgatója közösen helyezték el. A Talentis Business Park névre keresztelt létesítményt jövő ősszel adják át Herceghalmon.A Talentis Business Park a Zsámbéki-medence tudásalapú beruházása, ami a Talentis Program keretén belül valósul meg. A tervezők olyan innovációs tudásközpont létesítését tűzték ki célul, amely az első igazi elővárosi irodaparkként elérhető áron professzionális cégközpontot biztosít a beköltöző vállalatok számára. A Talentis Business Park 2009 szeptemberében nyitja meg kapuit Herceghalom új központjában.
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, amelyhez a fejlesztő TBP Zrt. az első ütem körülbelül mintegy 30 százalékának megfelelő, 482.859.793 Ft uniós támogatást kapott. Az Innovációs Központ és Inkubátorház a kkv-k számára határozott időre, kedvezményesen biztosítja az alapvető működési feltételeket.

"A jelenlegi gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy a kezdő vállalkozások elérhető áron, megfelelő feltételek mellett tudjanak működni. Nálunk az "A" kategóriás irodák jóval a budapesti bérleti díjak alatt érhetők el, ráadásul ezért a pénzért a beköltöző vállalatok olyan kiemelt innovációs szolgáltatásokat kapnak, amelyek nem csupán a működést segítik, hanem felgyorsítják a tudástranszfert és növelik az üzleti hatékonyságot is."- hangsúlyozta Dr. Takács Ernő, a Talentis Group elnök-vezérigazgatója.

"Arra számítunk, hogy Herceghalom növekvő lakossága helyben találja meg a munkahelyét. A Talentis Business Park első ütemének felépülésével 2009 őszétől már 25-30 cég települhet Herceghalomra és körülbelül 300 új munkahely létesül, ami jelentős fejlődés falunk számára." - mondta Schnaider László, Herceghalom polgármestere.

Környezetvédelem és térségfejlesztés
A Talentis Business Park építése során a Talentis Group. hangsúlyt helyez a környezettudatos szemléletmódra: olyan innovatív és energiatudatos műszaki megoldásokat alkalmaz, mint az épületek tetejére tervezett napkollektorok és zöldtetők, valamint a talajban elhelyezett földszondák, amelyek a fűtésről és a hűtésről gondoskodnak.
A Talentis csoport Herceghalmon 2009-ben több jelentős beruházást is megvalósít. Ilyenek például az oktatási és konferenciaközpont, a wellnessrészleggel is felszerelt négycsillagos Hotel Abacus, valamint a
Vitalis lakópark is ...>>>.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>