Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2008. április


Jó kezekben az erdei vendéglő
Fenyves Csárda, Páty

Megjött a tavasz. A városi nép, megunván a téli bezártságot és engedve természetes ösztöneinek a szabadba vágyik. Kézenfekvő és gazdaságos megoldásnak tűnik egy kirándulás a Budai-hegyekbe, mondjuk Budakeszi felé. A hatalmas erdő, ami Keszi és Páty között fekszik, hétvégén félóra autózással elérhető a nagyvárosból. Ha pedig letettük a kocsit, kedvünkre barangolhatunk az erdőben, ha szerencsénk van és nem csapunk túl nagy zajt, akkor még a népes vadállomány egy-egy tagját is megleshetjük. Barangolás meg lesés közben azonban megéhezik a városi nép, az otthonról hozott szendvics rég megpunnyadt, meg kezet is kéne mosni.

A Budakeszi-erdő Páty felőli végén, rögtön az út jobb oldalán a tájba illő épület fogad. Előtte tágas parkoló kínálja magát. Már a kocsiból kiszállva megcsapják orromat a levegőben terjedő ínycsiklandó illatok. Kényelmes fedett és nyitott teraszok között dönthetek az időjárás és úri kedvem szerint. Az étel- és italválaszték zavarbaejtően gazdag, a hamarosan megérkező adagok emberesek. Igencsak igyekeznem kell, hogy ne maradjak szégyenben. Hamarosan kellemes jóllakottsággal bambulok a cirógató napsütésben, talán még el is szunyókáltam egy-két percre. A számla érkezése sem zökkent vissza a mindennapok valóságába, az árak visszafogottak, még az üzemanyagköltséggel együtt is megéri Pestről kijönni egy ebédre - az élményről nem is beszélve.

Az étterem tulajdonosa elmondta, hogy tavaly év elején vette át az éttermet és azonnal teljes külső és belső felújításhoz fogott, a konyhát és a mosdókat is beleértve. Sajnos, az előző időszak gyakori bérlőváltásai nem tettek jót, a vendégek is elmaradoztak. Az újra megnyitás óta azonban egyre többen keresik fel a Fenyves Csárdát és a régi vendégek közül is sokan visszatértek. A jövőre nézve jó jel, hogy a mostani vezetés tíz évre bérelte ki az éttermet, ezáltal is tanúbizonyságot téve hosszútávú céljairól.

A Fenyves Csárda várja régi és új vendégeit.

2071 Páty, Somogyi Béla u. 72.
Tel.: 20-260-2573
Web: www.fenyvescsarda.net
Fedett terasz 30 fő, nyított (napernyős) grillterasz 35 fő, belső helyiség (bokszokkal) 60 fő. Szabadtéri fogadások, rendezvények 100 főig. Saját játszótér, tágas parkoló.

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>