Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

2009. január

Csengettyű a lovardában

Szívemnek kedves meghívásnak tehettem eleget Karácsony előtt.
A pátyi templomépítők ..>> rendeztek évzáró ünnepséget az egész évi kemény és gondoktól sem mindig mentes munka után. A helyszín is méltó volt a nagy vállalkozáshoz, a Bellandor Kft. új fedett lovardája (lásd keretes anyagunkat) - pontosabban annak klubhelyisége - Pátyon, mintegy 2 km-re a főúttól.Megérkezés előtt tettem egy kört a falu másik végén, megszemlélendő az építkezést. A majdani épület kezd határozottan testet ölteni, érdekes formája még a korai decemberi sötétedésben is felhívja magára a figyelmet.
A bemelegítő kör után megcéloztam a rendezvény helyszínét. A jegenyefasor után feltűntek a fények. Fehér kavicsos utak, parkoló, rendezett körülmények fogadtak. A csipős hideg nem nagyon csábított kinti sétára, házigazdánknak, Andor Ákosnak azonban mégis volt érkezése, hogy néhányunkat körbevezessen és megmutassa az impozáns létesítményt, valamint a már itt "lakó" lovakat.

Schumicky Andrásnak, a templomépítő bizottság elnökének megnyitó szavai után vetítés következett az építkezés eddigi fázisairól, majd Szloboda Lajos református lelkésszel imádkoztunk közösen. Harkai Gábor atya, "a környék plébánosa", sajnos nem lehetett jelen, mert Telkiben (vagy Budajenőn?) éppen misét celebrált. Ezután Dr. Bognár András pátyi polgármester méltatta néhány szóval az egybegyűltek munkáját, kiemelve, hogy szinte az egész települést magával ragadta a templomépítők lelkesedése és elkötelezettsége.
Havas Vince és Reményi László, mint a "projekt" gazdasági-szervezési ügyeiért felelősök, beszámoltak az építkezésről valamint a pénzügyi helyzetről és javaslatokat tettek a még hiányzó összegek előteremtésének módozataira.

Ezután következtek a kölcsönös köszönetnyilvánítások, kisebb-nagyobb ajándékok átadásával párhuzamosan. Elsőként a templom fiatal tervezője, Gutovszky Robert kapott szót (és ajándékot), majd sorra jöttek a többiek. Külön öröm volt zsámbékiként hallani, hogy plébánosunk, Holnapy Dénes Márton atya - akiről sokan nem tudják, hogy "másodállásban" építészmérnök - is tevékenyen részt vett konzulensként az új templom tervezésében.

(Főszerkesztőnket is megtisztelték egy csengettyűvel, amit a majdani harangok anyagából öntöttek. Kellőképpen meg is hatódott, hiszen - nem lebecsülve persze a média jelentőségét - néhány cikken túlmenően nem tud annyi segítséget nyújtani az "Ügynek", mint a jelenlévők túlnyomó többsége)

Végezetül ismét Schumicky András vette át a szót, Isten áldását kérve munkájukhoz és kiemelve, hogy nemcsak templomot építenek, hanem közösségi teret és nemcsak a pátyiaknak, hanem az egész Zsámbéki-medencének.

Árkos Antal

Bellandor Lovasközpont
Hármashangzat: Ember, ló és természet

A "BELLANDOR" lovasközpontban, amely a Zsámbéki-medence szívében, Pátyon fekszik megtalálható az ősrégi magyar hármashangzat: ember, ló és a természet egysége. A lovasközpont teljeskörű szolgáltatást kínál azoknak, akik a lovak iránt érdeklődőnek és látványos természetes környezetben keresik a pihenést.
A központ mindenki számára nyitott, de különösen azokat várja, akik egyetértenek a cég ars poetikájával "vivat natura, vivat equus". (éljen a természet, éljenek a lovak)
A tágas és jól felszerelt létesítmény jelentős mértékben bővíti Páty, illetve a Zsámbéki-medence szabadidős kínálatát. (bővebb információ az alábbi honlapon)

Bellandor Kft. / GmbH
Jenei dűlö ˇ 020/54-HRSZ ˇ H - 2071 Páty ˇ Pf.: 95
Tel: + 36 (06) 20/979-2690
info.bellandor@gmail.com
www.bellandor.com

Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>