Tel.: 20-921-6851
Postacím: 2073 Tök Pf. 10.
E-mail: ujsag@zsambekimedence.hu

Agrár-innovációval a tudásvölgyért

Kóka János gazdasági miniszter, Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke valamint Kenyeres Sándor, a Mammut Üzletház és a Talentis Program alapítója ma délelőtt ünnepélyes külsőségek között elhelyezték az Agrogate Hungary alapkövét. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat a környék polgármesterei és döntéshozói.

Az AGROGATE Hungary honlapja ...>>>


Vizi E. Szilveszter, Kóka János, Kenyeres Sándor

Az Agrogate az egyik olyan üzleti projekt a Talentis Program keretében, amelyek bevételei a Talentis Program - a Zsámbéki-medencébe tervezett tudásvölgy létrehozásának programja - előrehaladását szolgálják, ezekből a forrásokból lehet majd finanszírozni a Program további terveinek és infrastrukturális beruházásainak megvalósítását.

Az Agrogate 120 hektáros fejlesztési területe a Zsámbéki-medencében, Budapesttől 26 km-re az M1 autópálya mentén, Herceghalom és Zsámbék közigazgatási határán található. Maga a név olyan, öt szakaszból álló ingatlanfejlesztést takar, melynek eredményeként Magyarország egyik legnagyobb agrár-logisztikai központja jön létre, mely az alapítók szándéka szerint a későbbiekben közép-kelet-európai viszonylatban is meghatározóvá kíván válni. A beruházás első fázisában 18 hektáron mintegy 70ezer m2 raktárterület épül be, az átadási határidő várhatóan 2006. márciusa.


Dr. Takács Ernő Talentis programigazgató, Schnaider László polgármester, Herceghalom,
Vizi. E. Szilveszter, Kóka János, Kenyeres Sándor


Karai Péter, az Agrogate RT. értékesítési igazgatója kiemelte, hogy a bérlők összetétele - kezdve a kutató-fejlesztő cégektől a raktározó-szállítóvállalatokon át egészen a kiskereskedőkig - jelentős szinergiahatást válthat ki, ami további, a szektorban érdekelt cégeket vonz majd ide. Kóka János felhívta a vendégek figyelmét arra a tényre, hogy az élelmiszergazdaság a világ leginnovatívabb szektorai közé tartozik, Magyarországnak pedig - támaszkodva jó éghajlati/környezeti lehetőségeire és hagyományaira - ebbe az irányba, a nagyobb hozzáadott érték irányába kell menni, nem pedig a csak olcsó munkaerőt kínáló országok versenyébe beszállni.

Herceghalom 2005. november 24.
Vissza az oldal tetejére ... >>>
Vissza a Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin főoldalára ... >>>